Reklam
Reklam

3 GEN Ayakkabı Fabrikası, Şanlıurfa'da Büyümeye Devam ediyor

Genç nüfus oranının yüksek olduğu illerin başında gelen Şanlıurfa işsizliğiyle de her zaman gündem oluyor. Özellikle yaz aylarında mevsimlik göç veren Şanlıurfa artık kış ayların da göç vermeye başladı. Bununla birlikte Şanlıurfa’dan başka illerde yaşama oranları da arttı.

3 GEN Ayakkabı Fabrikası, Şanlıurfa'da Büyümeye Devam ediyor

Genç nüfus oranının yüksek olduğu illerin başında gelen Şanlıurfa işsizliğiyle de her zaman gündem oluyor. Özellikle yaz aylarında mevsimlik göç veren Şanlıurfa artık kış ayların da göç vermeye başladı. Bununla birlikte Şanlıurfa’dan başka illerde yaşama oranları da arttı.

3 GEN Ayakkabı Fabrikası, Şanlıurfa'da Büyümeye Devam ediyor
27 Ocak 2023 - 19:27
Reklam

Şanlıurfa’nın önde gelen yatırımcılarının sürekli başka illerde yatırım yapması da Şanlıurfalı gençleri işsizliğe sürüklüyor. Son dönemlerde Gaziantep, Ankara ve Mersin’de ki iş adamlarının Şanlıurfa’da istihdam oluşturmak için atmış olduğu temeller de Urfalılar tarafından ilgi görürken açılışların Urfalılar tarafından yapılması ise olumsuz eleştirilere neden oluyor.

 

 

“İŞSİZLİK KONUSUNDA URFALI İŞ ADAMLARI BAŞINI KUMA GÖMÜYOR”

 

Aldığı göçlerle birlikte yaklaşık olarak 3 bin nüfusa ulaşan Şanlıurfa’da işsizlik her geçen gün artıyor. Özellikle Mart- Nisan aylarında mevsimlik göçe giden giden öğrenciler eğitimlerinden geç kalırken kimileri ise yolda yaşanan trafik kazaları nedeniyle hayatını kaybediyor.

 

 

Şanlıurfa’da açılışı yapılan 2. Organize Sanayi Bölgesinde Ayakkabıcılar Sitesi’nde yapımında sona gelinen ve çalışmalara başlayan fabrikanın açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri katıldı.

 

 

AYAKKABI SEKTÖRÜNE FARKLI ÜRÜNLERİN GİRMESİYLE BU SEKTÖR CİDDİ MANADA ZARAR GÖRDÜ”

 

Programda konuşan Cevheri “80 kişi ile başlayıp 450 kişi ile istihdama ulaşan bu güzel işletmenin yöneticilerini tebrik ediyorum. Şanlıurfa'nın özellikle kamu sektöründe olması konusunda çok ciddi katkılar sağladılar. Şanlıurfa daha önce de ayakkabı konusunda el emeği konusunda özellikle hanlar bölgesinde ciddi manada bir sektördü daha sonra makineleşme ile ve ayakkabı sektöründe farklı ürünlerin girmesiyle bu sektör ciddi manada zarar görmüştü fakat bugün teknolojilerle bugün sadece bölgede değil yurt dışına da çok ciddi manada ihraç kapasitesine ulaşabiliriz. Bu güzel istihdamı şehrimize aldıkları için kendilerine çok teşekkür ediyorum. " dedi.

 

 

“CİDDİ MANADA İŞ BEĞENMEME PROBLEMİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan Şanlıurfa’da iş beğenmeme problemi ile karşı karşıyayız diyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Programına baktığımda bu projenin tamamen özenle hazırlanmış ve güzel bir şekilde çalışılmış bir proje olarak görüyorum. Yıllık planlarına göre yaklaşık olarak 2500 kişinin istihdam edileceği projelenen bu çalışmada böyle aileleri de düşündüğümüz zaman bu çalışmalar çok iyi bir çalışma olduğunu söyleyebilirim. Türkiye'de özellikle istihdam anlamında çok ciddi manada çalışmaların olduğunu söyleyebiliriz. İdareciler olarak şunu yapacağız yatırımcının önünü açacağız yatırımcıya güven tesis edeceğiz. Kucaklayıcı ve kuşatıcı bir dilimiz söylememiz ve eylemimiz olacak. Yatırımcılar Urfa'ya geldiğinde özgüven içerisinde gelerek Şanlıurfa'ya hizmet etmek isteyecek.  Şuan Gıda OSB'sinde 35'in üzerinde fabrika'nın inşaatı devam ediyor. Bu OSB'mizde ise 220'nin üzerinde tahsis var. 130 Fabrikanın inşaatını görüyorsunuz. İnşallah dediğim gibi 2 yıl içerisinde bunların hepsi bitmiş olacak. Bizi bekleyen tehlike ne biliyor musunuz?  İş gücü piyasası, şu an en çok işçi göçü veren illerin başında geliyoruz. İnşallah bu işçi gücü piyasasını fabrikalarımızla yıkacağız. Şuan da bakıyoruz fabrikalar bizden işçi istiyor onda ciddi manada bir iş beğenmeme problemi ile karşı karşıya kalıyoruz bunu da aşabildiğimiz zaman inşallah urfamızda işsizliğin beline kırmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

 

 

URFA’DA SANAYİ KÜLTÜRÜ YOK”

 

Üçgen ayakkabı fabrikasının bölge direktörü Dinçer Tupçu "Urfa'da maalesef sanayi kültürünün olmayışı dolayısıyla biz böyle bir çalışma başlattık. Bizler ise siz makinanıza ne kadar sadıksanız işinize ne kadar sadıksanız bizler o kadar değer veriyor ve emekçilerimizin yanında oluyoruz. İnanıyorum ki bir müddet sonra da Urfa'nın insanları sanayi kültürüne haiz olacaktır.” Şeklinde konuştu. Kaynak: Urfa Değişim