Reklam
Reklam

5. Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarı Kapılarını Açtı  

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Şanlıurfa Ulusal Kitap Fuarı kapılarını açtı. Çok sayıda yayın evi ve yazarın katıldığı kitap fuarı 11 Aralık’a kadar açık kalacak. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, gönüllerdeki güzelliklerin şehre yansıdığını söyledi.  

5. Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarı Kapılarını Açtı  

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Şanlıurfa Ulusal Kitap Fuarı kapılarını açtı. Çok sayıda yayın evi ve yazarın katıldığı kitap fuarı 11 Aralık’a kadar açık kalacak. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, gönüllerdeki güzelliklerin şehre yansıdığını söyledi.  

04 Aralık 2022 - 21:06
Reklam

Şanlıurfa, Türkiye’nin en büyük kitap fuarına ev sahipliği yapıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte bu yıl 5’incisi düzenlenen kitap fuarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 100 yayın evi ve 166 yazarın katıldığı 5. Ulusal Kitap Fuarı, kitapseverler için kapılarını açtı.
 
Şanlıurfa Fuar Merkezinde düzenlenen kitap fuarı açılışına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, eski Belediye Başkanı İbrahim Halil Çelik, yazarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, fuarda stantları gezerek yayın evi ve yazarlarla bir araya geldi. Gençlerin yoğun sevgisi ile karşılaşan Başkan Beyazgül, gençlerle kitaplar hakkında sohbet etti.
 
Fuarda öğrencilere kitap hediye eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfalıları kitap fuarına davet etti. TBMM eski Başkanı Bülent Arınç okuyucularıyla buluşarak Başkan isimli kitabının imza gününe katıldı. Kitaplarını imzalayan Arınç, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.
 
BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’GELECEK İÇİN KİTAP OKUMALIYIZ’’
 
Gelecek nesiller için gençlerin kitap okumaya teşvik edilmesini anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Kitap okumayı çok severdim. Çocukluğumuzda okuduğumu kitapların faydasını şimdi yöneticilik hayatımda görüyorum. Kitaplardan çok büyük faydalar gördüm. Benim hayatımın zemini kitap okuyarak başladı. Şanlıurfa Valimiz Salih Ayhan ile birlikte el ele verdik ve kitap okumak için kampanyalar düzenledik. Kitap fuarına bu yıl ilgi önceki yıllara oranla daha fazla olmuştur. Gençler ve çocuklarımız fuar alanını doldurmuş ve kitaplarla buluşmuşlar. Fuar ve kampanyaların çok önemli tesiri var. Bir şehrin güzelliğine baktığımız zaman şunu görüyoruz. Ne güzel bir nesil yetişmiş, ne güzel desenler oluşturulmuş, ne güzel yapılar yapılmış. Güzel insanlarımızın gönüllerindeki güzellikler şehre yansımış. Bu nesilde gençlerimize ve çocuklarımıza çok kitap okumayı tembih etmemiz lazım ve onların geleceği için kitap okumak çok önemlidir. Ülkenin geleceği için bu çok önemli bir konudur. Okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması için hep birlikte el ele vereceğiz. Kitap fuarına katılan yazar ve şairlerimiz Şanlıurfa’mıza değer kattılar’’ dedi.
 
AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı ise ‘’Kitap fuarlarında olan ilginin diğer fuarlardan çok daha fazla olması bizler ve şehir açısından çok kıymetlidir. Bu tür fuarlara katılım ve ilgi aslında bir kültür endeksinin göstergesidir’’ diye konuştu.
 
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ise ‘’Kitabın bizim hayatımızda çok önemli bir yeri vardır diyerek fuara olan ilgiden memnun olduklarını söyledi.
 
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ise ‘’Okuma konusunda Şanlıurfa’da güzel çalışmalar yapıyoruz. Bu yıl en az 1 milyon kitap alacağız’’ dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından sahneye çıkan TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, okurlarına hitap etti. İlk ve 2. Kitaplarından kesitler anlatan Arınç, ‘’2. Kitabım çıkınca Şanlıurfa’daki kitap fuarına katılım sağladık. Pandemi döneminde tekrar kitaplara sarıldık. Kitapla hemhal olup kitapla barıştık. Biz o yüzden kitabı mutlaka okumalıyız, gençlerimize aşılamalıyız ve gençlerimizi kitapla buluşturmalıyız. Bu Türkiye’nin en büyük sosyal meselesidir. Böyle bir nesili kitaba sevdalı hale getirmemiz lazım. Kitap fuarına aile boyu gelenler vardı. Anneler, babalar ve çocuklar hepsi kitapçıların önünde kitaplara koşarken görmek bizleri sevindiriyor. Burası Şanlıurfa Türkiye’nin bir başka yeri değil, burada açılan kitap fuarının çok büyük bir anlamı var. Çok önemli yazarlar, çok önemli şairler, çok önemli edipler Şanlıurfa’dan yetişmiştir’’ diye konuştu.
 
5. Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarı 11 Aralık’a kadar 10: 00 ile 20: 00 saatleri arasında ziyaretcilerini ağırlamayı sürdürecek.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum