Reklam
Reklam

Af Düzenlemeleri Seçim Kazandırır

Seçim kazandıracak düzenlemelere dikkat çeken Araştırmacı Yazar Dr. Hüseyin Demir, ‘Vergi affı, Ehliyet affı, Adli sicil affı, İmar affı ve kapsam dışı kalan kamuda çalışan taşeron işçilerin kadro talebine çözüm, seçim kazandırır. ’dedi.

Af Düzenlemeleri Seçim Kazandırır

Seçim kazandıracak düzenlemelere dikkat çeken Araştırmacı Yazar Dr. Hüseyin Demir, ‘Vergi affı, Ehliyet affı, Adli sicil affı, İmar affı ve kapsam dışı kalan kamuda çalışan taşeron işçilerin kadro talebine çözüm, seçim kazandırır. ’dedi.

Af Düzenlemeleri Seçim Kazandırır
23 Ocak 2023 - 17:29
Reklam

Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan liderliğindeki Ak Parti Hükümetinin, birçok toplumsal konuda EYT, öğrenci affı, Taşeron işçilere kadro ve en son kapsamlı vergi affı düzenlemesinin gündeme alınması ile vatandaşın sorunlarına çözümler üretilmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Araştırmacı Yazar Dr. Hüseyin Demir,’ Adli sicil affı, İmar affı ve kapsam dışı kalan kamuda çalışan taşeron işçilerin kadro talebine çözüm gibi tüm toplumsal konulara ivedilikle çözüm bulunması Vatandaşın, Cumhuriyetin İkinci Yüzyılına temiz bir sayfa ile girmesine ve önümüzdeki seçimin rahat kazanılmasına zemin oluşturacaktır.’ dedi.

‘Vergi affının kapsamı, Yargıya taşınmış vergi davalarına af düzenlemesini içermeli.’

2003 yılında hayata geçen 4811 sayılı kanunu haricinde çıkarılan 5 adet matrah düzenlemesinin, derde derman olmadığının “4811 sayılı kanunu içeren vergi affı hayata geçirilmeli”  başlıklı yazısında dile getirdiğini belirten Araştırmacı Yazar Dr. Hüseyin Demir,’ Vatandaşın ve iş dünyasının rahat bir nefes almasını sağlayacak Cumhuriyet tarihinin en büyük vergi affı düzenlemesinin kapsamına bakıldığında; SGK tarafından takip edilen sigorta primleri, vergi alacakları, kasa ve cari hesap düzeltmesi, matrah-vergi artırımı, stok affı gibi düzenlemelerin yer alacağını görmekteyiz. Borçlarını ödeyen vatandaş veya şirketlerin yargıya intikal etmiş davalarının devam etmesi mağduriyetlere neden olacağı için Vergi affının kapsamı, Yargıya taşınmış vergi davalarına af düzenlemesini de içermelidir.’ dedi.

‘Adli sicil affı, seçim kazandırır.’

Adli sicil affı bekleyen milyonların haklı gerekçelerini defalarca gündeme taşıdığını belirten Araştırmacı Yazar Dr. Hüseyin Demir,’ Birçok yazımda adli sicili bulunan, yaklaşık 7 milyonun üzerindeki vatandaşın çektiği sıkıntıları dile getirmiş ve en son ‘ADLİ SİCİL AFFI VE ADLİ SİCİL KANUNUNDAN DEĞİŞİKLİK ÖNERİSİ’ başlıklı yazımda, Adli Sicil Genel müdürlüğüne değişikliğin gerekliliği ve değişiklik önerisini içeren talep metnini kamuoyu ile paylaşmıştım. Bakınız Cumhuriyetin yüzüncü yılında her devletin, vatandaşa temiz bir sayfa açmak, toplumsal barışı ve huzuru güçlendirmek adına af düzenlemelerini hayata geçirdiği bir gerçektir. Adli sicil kanununun içeriği ve adli sicil silinme konuşlarının zorluğu, cezasını tamamlamış ve topluma adapte olmak isteyen ve en temel ihtiyaçlarını karşılamak için bir işte çalışmak zorunda olan kişilerin önünde bir set olarak duran adli sicil ’in beraberinde getirdiği sorunlardan kurtarmak için sayıları yaklaşık 7 milyonun üzerinde olan vatandaşımıza temiz bir sayfa açmak için bir seferliğine adli sicil affının çıkarılması, hem toplumsal barışa katkı sunar hem de önümüzdeki seçimlerin rahat kazanılmasını sağlar.’ dedi.

‘Ehliyet affı, işsizliği azaltır, toplumsal huzura katkı sağlar ve seçim kazandırır.’

Yaklaşık 1 milyon vatandaşın ehliyet affı beklediğini hatırlatan Araştırmacı Yazar Hüseyin Demir,’ Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümünde çözüm bekleyen toplumsal konularda arasında yer ehliyet affı talebi bulunan yaklaşık 1 milyon vatandaşımızın çözüm talebine, ölümlü kazalara sebebiyet vermemiş kişiler hariç tutularak bir seferliğine ehliyet affının çıkarılması, geçimini şoför olarak sağlayan insanların iş bulmasına vesile olacağı için hem işsizliği azaltacak hem de toplumsal huzura katkı sunacağı gibi önümüzdeki seçimlerin rahat kazanılmasını sağlar.’ dedi.

‘İmar barışı affı, seçim kazandırır.’

İmar barışı yasasında yaşanan teknik aksaklıklar, vatandaşın yanlış yönlendirilmesi gibi bazı nedenlerden dolayı yüzbinlerce kişinin yapı kayıt belgesi iptal edilmesinden dolayı mağduriyet yaşanmış ve halen yaşanmaya devam ettiğine dikkat çeken Araştırmacı Yazar Hüseyin Demir,’ Tüm vatandaşları kapsayacak ve mağduriyetlere son verecek yeni bir imar barışı düzenlemesine ihtiyaç olduğu herkesin malumudur. Yeni bir İmar barışı yasası ile ekonomiye kazandırılacak yapıların ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağı ve vatandaşın mağduriyetlerine son vermesi bakımından depreme dayanıklılık ön koşulu ile yeni bir imar barışı yasasının çıkarılması, yaklaşık sayılarının 8 milyon olduğu düşünülen vatandaşın rahat bir nefes almasına olanak sağlayarak ekonomiye büyük getirisi de olacaktır ve ayrıca önümüzdeki seçimlerin rahat kazanılmasını sağlar.’ dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum