8 Eylül'de Meclis'teyiz

17 Ağustos 2019 - 18:05

Emekleri yasaya takılanlar derneği (EYTADER), 8 Eylül 1999 da onaylanan ve resmi gazetede yayınlanan 4447 sayılı yasanın ACISINA 8 Eylül 2019 da TBMM önünde toplanacak.

Türkiye’nin dört bir yanında 4447 sayılı SGK yasasının mağdur etmesi sonucu emekli olamayan vatandaşların sesi olan EYTADER, milyonlarca insanın umudu oluyor.
 
Konuyla ilgili Basın açıklaması yapan EYTADER Genel Sekreteri Seyhan Beceren;
 
" Hukuki olarak bakarsak bile kazanılmış hakların korunması ilkesi anayasamızın 2. maddesindeki "hukuk devleti" temeline dayanmaktadır.
İdari yargı usul kanununda da idari kararların kesinlik ve netice kazanmış haklar üzerinde geriye yürütülmesi hukuka aykırı olarak belirtilmiştir.
4447 sayılı yasa milyonlarca insanın emekli olması yolunu kapatmış, yasa geriye yürütülmüş ve ülkemiz de hukuki güvenliği yok etmiş bir, SGK kanunudur. Bu kanun Ak parti den önce çıkarıldı.
 
Biz cumhur ittifakının taleplerini vatandaşlık görevi kadar kutsal saydık. EYT’liler içinde her ne kadar da CHP lehine yaklaşımlar olduysa da biz bu siyasallaşmanın yanlış olduğunu vurguluyor ve ret ediyoruz.
Eytader ülkenin dünü bugünü ve yarınını inşa eden Doktor, Avukat, esnaf, işçi, memur, emekçi gibi geniş bir halk kitlesi ile ülkemizin huzur, barış ve kardeşliğinin onurlu duruşudur.
Biz mücadele sancaklarımızı ancak emeğimizin işareti olarak kullanır siyasetin oyuncağı ve kölesi haline getirmeyiz, buna müsaade de etmeyiz.
Yaşamın her zerresinde hakkı emeği alın teri olan EYT'liler haklarını hayattan çekerse inanın çıplak kalırsınız.
EYT'linin hakkını veren siyasi oluşanları değerlendirme kabiliyetine sahip olduğumuzdan şüphe eden, zinhar gaflette olur.
Kıdem tazminatı bizim mülkiyetimizdir rızamız alınmadan işlem yapılamaz. ABO hak kaybının çamur deryası olmuş emekli maaşları bir kirayı bile karşılayamaz hale gelmiştir.
 
Çıktığımız yolda kader arkadaşlarımız ile 8 EYLÜL günü TBMM'nde yasanın yasını tutacağız. Bütün EYT'li kardeşlerim 8 Eylülde meclisin önünde olsun." Dedi.
 
Mehmet Emin KUŞ/ urfaradikal.com