Aksa Şanlıurfa Doğalgaz kaçak tarama faaliyetlerine devam ediyor
Şanlıurfa’nın merkezi ile 12 ilçesinde doğal gaz dağıtım hizmeti veren Aksa Şanlıurfa Doğalgaz, son teknoloji cihazlarla yılda en az iki kez gerçekleştirdiği kaçak tarama çalışmalarının ilk etabını tamamladı. Çalışmalar kapsamında 2 bin kilometrelik doğal gaz şebekesi taranarak şebeke güvenliğinin kontrolü sağlandı.
2 bin kilometreyi aşkın şebeke uzunluğu ile 280 binden fazla abonesine güvenli ve kesintisiz doğal gaz hizmeti veren Aksa Şanlıurfa Doğalgaz, üçüncü taraf kuruluşların gerçekleştirdiği kazılar neticesinde şebeke unsurlarına verilmiş olabilecek muhtemel hasarların tespit edilebilmesi amacıyla yılda en az iki kez gerçekleştirdiği tarama çalışmalarının ilk etabını başarıyla tamamladığını açıkladı.
Amaçlarının kesintisiz ve güvenli gaz arzını sağlamak olduğunu hatırlatan Aksa Şanlıurfa Doğalgaz Şirket Müdürü Muhammed Nezih Ural, “60 günde tamamladığımız çalışmalarımızı yılın ikinci yarısında da yasal prosedürler çerçevesinde ve aynı hassasiyetle sürdüreceğiz” dedi.
Merkez ve 12 ilçede kesintisiz ve güvenli doğal gaz hizmeti
Şanlıurfa merkez ile Akçakale, Birecik, Bozova, Ceylanpınar, Eyübiye, Halfeti, Haliliye, Harran, Hilvan, Karaköprü, Siverek ve Viranşehir ilçelerindeki vatandaşları doğal gazla buluşturduklarının bilgisini veren Ural, “Önceliğimiz her zaman vatandaşlarımızı can ve mal güvenliği olduğundan, risk oluşumuna kati suretle engel oluyor, gaz arzını prosedürler çerçevesinde büyük bir titizlikle gerçekleştiriyoruz. Kontrollerimizi, altı aydan kısa periyotlarda OMD (Optical Methane Detector) tip kaçak arama cihazıyla donatılmış araçlarla, bu araçların ulaşamadığı bölgelerde de el tipi hassas dedektörlerle sağlıyoruz” dedi.
İlk altı ayda 183 hat hasarı yaşadık
Kaçakları hızla tespit ederek riskleri bertaraf edip kesintisiz ve güvenli gaz arzını sürdürmenin önemine dikkat çeken Ural, sözlerine şöyle devam etti: “İlimizde izinsiz kazı çalışmaları nedeniyle ilk altı ayda 183 hat hasarı yaşadık. Gerçekleşen bu hasarlardan dolayı 6053 abonemiz ortalama 90 dakika boyunca doğal gaz kesintisi yaşadı. Ekiplerimizin hızlı müdahaleleri sonucunda abonelerimizin günlük hayatlarındaki büyük bir tesirin önüne geçildi. Ancak izinsiz kazı faaliyetleri ciddi riskleri beraberinde getiriyor, gerekli hassasiyetin tüm kurum ve kuruluşlarca gösterilmesi hayati önem taşıyor.”
Şüpheli durumlar için 187 Doğal Gaz Acil Hattımızı arayın
Doğal gaz hattı bulunan sokaklardan mahallelere ve caddelere kadar tüm lokasyonlarda izinsiz kazı yapmanın yasak olduğunu vurgulayan Ural, “Su, elektrik ve internet altyapısı ile bahçe düzenlemeleri, ağaç dikimi, çocuk parkı yapımı gibi kazı çalışmaları, başta can ve mal güvenliğini sağlamak ve herhangi bir hasara sebebiyet verilmemesi adına Altyapı Koordinasyon Merkezi’nin (AYKOME) yönetmeliği kapsamında doğal gaz dağıtım şirketinin bilgisi dahilinde olmalı. Bunun için 444 4 187 numaralı Aksa Doğalgaz Çözüm Merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz. Vatandaşlarımız da herhangi bir kazı çalışmasına dair şüpheli bir durumla karşılaşırlarsa, 7 gün 24 saat hizmet veren 187 Doğal Gaz Acil hattımızı arayabilirler” diye konuştu.
Aksa Doğalgaz Hakkında
Faaliyet alanında yer alan 29 il merkezi, 339 ilçe ve beldede yaklaşık 21,6 milyon nüfusa, 9 milyon potansiyel aboneye hizmet veren Aksa Doğalgaz, Türkiye’nin en büyük doğal gaz dağıtım şirketi konumunda bulunmaktadır. Yatırımlarını “Şehirler Doğal Gazla Nefes Alıyor” sloganıyla Türkiye’nin her yerine hızla ulaştırmayı amaçlayan Aksa Doğalgaz, genişleyen dağıtım bölgelerine yönelik yatırımlarıyla ülke ekonomisine katkıda bulunmayı sürdürmektedir.