Başkan Nihat Çiftçi, Uluslararası Yarışmaya Katılan Öğrencilerle Bir Araya Geldi

04 Mayıs 2024 - 18:16

Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Tales Matematik Müzesi ve Akademisinin düzenlediği  'Uluslararası Tales Matematik ve Fen Bilimleri yarışma sınavı' programına katılım sağlayarak şehir dışından gelen yaklaşık bin öğrenci ve onların aileleri ile bir araya geldi.  

Düzenlenen programında genç mucitler tarafından yapılan eserleri ve stantları gezen Başkan Nihat Çiftçi, çocuklarının eğitimine özel ilgi göstermelerinden dolayı ailelerine teşekkür etti.
 
Karaköprü Belediyesi olarak her zaman eğitime ve gençlerin gelişimine katkıda bulunacaklarına değinen Başkan Nihat Çiftçi, “Buraya gelen tüm ailelerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.
 
Şanlıurfa’da bu tür etkinliklerin yaygınlaşması temennisinde bulunan Başkan Nihat Çiftçi, “Matematik ve Fen alanında Uluslararası bir yarışma ile bu özel ilgiyi ve merakı ortaya çıkarmak için bu organizasyonu düzenleyen Tales Matematik Müzesi ve Akademisin tüm yetkililerine, öğretmenlerine ve Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gömük’e teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum”
 
“İnsan tüm gelişmesini ve kalkınmasını bilime borçludur. Bizlerde yerel yöneticiler olarak bilim konusunda çalışma yapan tüm kurumlarımıza destek vermemiz gerekiyor. Bunun yanında çalışmalarda çocuklarımız var ise millet ve toplum olarak geleceğimiz söz konusu olduğundan dolayı gençlerimizi ve çocuklarımızı geleceğe hazırlamak bizim görevimizdir. Bu tür çalışmalardan faydalanan çocuklarımız ilerleyen zamanlarda bilim alanında veya toplum tarafından ihtiyaç duyulan bir soruna çözüm bulabilir. Bizler çocuklarımıza ve gençlerimize bu bakış açısı ile yaklaşarak geleceğin mucitleri, bilim adamı olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.
 
Tales Matematik Müzesi ve Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gömük ise, “Katkılarından dolayı Başkan’ımız Nihat Çiftçi’ye teşekkür ediyorum. Sınavlara katılım sağlayan öğrencilerimize başarılar diliyorum, buraya gelen ailelerimizi en iyi şekilde ağırlamak bizim borcumuzdur.” şeklinde konuştu.