Harran Üniversitesinde yaşanan istifaların perde arkasında çekişmeler mi var?

08 Kasım 2019 - 10:50

urfadaikal.com haber sitemizin watsap ihbar hattına gelen bir mesajda "BU BİR İHBARDIR" başlığıyla aşağıda ki yazı gelmiştir. Hiçbir noktasına virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz. Bu konuda Üniversite yönetiminden gelecek herhangi bir cevap hakkını da yayımlayacağımızı beyan ederiz.

BU BİR İHBARDIR

NOT: Bu aşağıda yazılı iddiaların doğruluğunu tespit etmek sizin yetkinizdedir. Ayrıca yapılan işlemlerden bir sonuca varacağınızı umuyorum. Tüm iddialar şahitli ve delillidir.

Süreç Harran Üniversitesi Rektörü Mehmet Sabri ÇELİK’in yaklaşık beş ay önce memur olan Ömer Faruk GÖKMEN’i Üniversite bünyesinde kahvaltı salonu açması için direkt olarak, şifahen görevlendirmesi ile başladı.

Ömer Faruk GÖKMEN Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı kadrosunda olup, Yüzme Havuzunda hizmetli olarak görev yapan, beş ay önce de memur unvanı alan bir personel.

Yakınlık derecesini ve nedenini bilmemekle beraber, durumdan haberdar olan Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanı Fethi ŞANDA, Rektör’e, kendisinin altında çalışan bir memuru, kendisinden habersiz neden görev yerinin değiştirilmesini sorması sonucu, Rektör bey, Ömer’e kimsenin karışmayacağını, ona asla mobbing uygulanmayacağını dikte etmiş ve Ömer’in artık sadece kahvaltı salonu ile ilgileneceğini, gerekli tüm malzeme ve nakdi yardımın yapılmasını emretmiştir.

Ardından Daire Başkanı (ayrıca Sosyal Tesisler İşletmesi Yönetim Kurulu üyesi ve yürütücü) Ömer Faruk GÖKMEN’in talepleri doğrultusunda kahvaltı salonu için gerekli malzemeyi toplamaya başlamıştır. Bu aşamada SKS Daire Başkan Yardımcısı Miktat DOĞAN (ayrıca Sosyal Tesisler İşletme Müdürü) Ömer Faruk GÖKMEN’i odasına çağırarak (15 yıllık arkadaşlıklarına binaen) konuyla alakalı bilgi talep etmiştir. Odaya giren memur, elini Miktat DOĞAN’a uzatıyor fakat Miktat DOĞAN elini sıkmıyor. Ömer Faruk GÖKMEN sen nasıl benim elimi sıkmazsın, sen kimsin diye bağırmak suretiyle seni şimdi Rektöre söyleyeceğim diyor ve odayı terk ediyor. Belli bir zaman sonra Rektörün özel kalem müdürü Ethem Bey arıyor ve şöyle söylüyor. Sen kim olduğunu sanıyorsun, sen nasıl Ömer’in elini sıkmazsın, ona yapılan bana yapılır diyor ve kapatıyor.

Bu aşamadan sonra Ömer’in talep ettiği malzemeler SKS ambarından temin ediliyor. Diğer kahvaltılık malzemelerin giderinin ise Sosyal Tesisler İşletme Müdürlüğü hesabından karşılanmasına karar veriliyor.
10.10.2019 tarihinde Ömer Faruk GÖKMEN, Sosyal Tesis Sorumlusu (Otel) Ali AKILLI ve şoför Mehmet FİDAN, yaklaşık 100 kalem kahvaltı malzemesini almak üzere tüccar Sait SAKACI’nın yanına gidiyorlar. Tüccar sadece ortalama 15 kalem malzemeyi temin edebileceğini söylüyor. İsterseniz para vereyim siz malzemeleri alın, sonra faturaya işleriz diyorlar. Ve elden 2000 TL para alıyorlar. Gidip malzemeyi alıyorlar, yetmiyor tekrar gidiyorlar, tüccar yanında para olmadığını söylüyor ve kartını teklif ediyor. Kişiler kartı almıyor ve Ali AKILLI’nın kendi kartını kullanmak suretiyle 1250 TL’lik daha alışveriş yapıyorlar. İş bitiminde tüccar tüm harcamaları tek fatura haline getiriyor. Ve toplamda 6000 TL civarı harcama yapılıyor. Bu işlemlerin hepsini Ömer Faruk GÖKMEN ve Ali AKILLI beraber yapıyor. Teyitleşiyorlar ve malzemelerle beraber herkes kendi görev yerine dönüyor.

Ömer Faruk GÖKMEN Rektörün özel kalemine giderek beraber yaptıkları bu işlemde, Ali AKILLI’nın usulsüzlük yapmak suretiyle para kaçırdığını iddia ediyor tutanak hazırlıyorlar. Tutanağı ikisi imzalıyor, Aşçıbaşı Mehmet Reşit ÇELİK’in de imza atmasını istiyorlar, alışveriş esnasında şahsının bulunmadığından imza atmıyor tutanağa (ayrıca hafta sonları kahvaltı salonuna görevlendirilmiş) ve olay bir hafta sonra Rektörün yanına gidiyor.

(21.10.2019 öğleden sonra) Ali AKILLI, Ömer Faruk GÖKMEN, Özel Kalem Müdürü Ethem bey, Fethi ŞANDA ve Rektör bu olay üzerine toplantı yapıyorlar ve detaylı inceleme sonucu olayda bir usul hatası olduğunu fakat kasıt veya menfaat olmadığı sonucuna varıp mutabık kalıyorlar.

(21.10.2019 akşam saatleri) Toplantıdan hemen sonra Ömer Faruk GÖKMEN doymuyor ve son kozunu oynayıp, Rektöre, sadece Ali AKILLI’nın değil SKS bünyesinde (Sosyal Tesislerle resmi/gayri resmi ile alakası olmayan) çalışan ve satın alma biriminde görevli herkesin adını vererek, firmalara peşkeş çekilmesinden, yolsuzluklara kadar bir sürü iftira atmak suretiyle somut delil, belge veya isim olmaksızın Rektör hocayı aldatıyor. (Aldatma ifadesini bilinçli kullanıyorum, çünkü aldatıldığına inanmak istiyorum.) Netice itibariyle 25.10.2019 Cuma günü saat 16:00 civarı toplu halde, Daire Başkanı Fethi ŞANDA, Daire Başkan Yardımcısı Miktat DOĞAN, Sosyal Tesis Sorumlusu Ali AKILLI ile konu ile alakasız Yemekhane Hizm. Şube Müdür V. Emine KARADENİZ, SKS Daire Başkanlığı Satınalma memurları Mehmet Salih ÇOBAN ve Attila KARA görevden alınıyor. Ve yerlerine aynı dakikalarda Daire Başkan Vekili olarak Ömer Faruk GÖKMEN’in en yakın arkadaşı Ali RIZA ELİHOŞ, Miktat DOĞAN’ın yerine Ömer Faruk GÖKMEN atanıyor ve yetmiyor devam ediyor.

Esas mesele buradan başlıyor çünkü. 04.11.2019 tarihinden başlamak üzere SKS Daire Başkanlığınca yapılacak olan 6 ihaleden (Et, Tavuk, Ekmek, Süt ve Süt Ürünleri, Yaş Sebze-Meyve ve Yemek Hizmet Alımı) 10 gün önce bu değişiklikler yapılıyor. Çünkü görevden alınan bu personeller İhale Komisyon Başkanı olmak üzere 4 asil ihale komisyon üyesi.

Miktat DOĞAN Komisyon Başkanı-Emine KARADENİZ İşin Uzmanı-Attila KARA İşin Uzmanı-Mehmet Salih ÇOBAN Üye olarak ihale komisyonlarında görevlendirilmiş personeller.
Ve ne tesadüf ki Ömer Faruk GÖKMEN Komisyon Başkanı olarak ihaleleri gerçekleştirmeye başlıyor. Yedek üyeler ihalelere alınmıyor. Asil üyeler zaten saf dışı.  

Kamu ihale genel tebliğin 5.3. maddesine ‘’Yedek üyelerin asıl üyelerin taşıması gereken özellikleri haiz olması gerekir. Bir makamdaki görevi nedeniyle ihale komisyonunda görevlendirilen kişinin o görevinden herhangi bir şekilde ayrılması sonucu komisyon üyeliğinden de ayrılmak zorunda kalması halinde ayrılan personelin yerine atanan kişi değil, o asıl üyenin yedeği ile ihaleye devam edilmesi ve herhangi bir nedenle asıl üyenin yerine geçen yedek üyenin geçerli mazeret durumları hariç ihale sonuçlanıncaya kadar komisyon üyeliğine devam etmesi gerekmektedir.’’ der.
Ayrıca bu husus hem Türk Ceza Kanununda hem Kamu İhale Kanununda hem de Kamu İhale Kurulu kararlarında kesin hükme bağlanmış olup, mahkeme kararlarında da ‘’İHALEYE FESAT’’ kapsamına sokulmuştur.

Görevden alınan hiçbir personel ile alakalı adli ve idari işlem yapılmamıştır. Halende yapılmamaktadır.

Ömer Faruk GÖKMEN neyin peşindedir, kim/kimler tarafından kullanılıyor. Rektör bir memurdan nasıl talimat alır. Özel Kalem Müdürü Ethem Beyin amacı nedir bilmem, fakat çok büyük oyunlar dönüyor.
Müdahale edilmez ise geri dönüşü imkânsız sonuçlar doğmak üzeredir.
Olayları olabildiğince sade ve anlaşılır anlatmaya çalıştım. Detaylara boğmak istemedim. İncelendikçe görülecektir. Son yansıması da yapılan istifalardır.
Gereği size kalmıştır. Saygılarımla…

www.urfaradikal.com