Sınavlar ertelendi mi, ne zaman yapılacak? İlkokul, ortaokul ve lise sınavları iptal mi oldu?

25 Aralık 2020 - 11:05

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gelen son açıklamaya göre; ilkokul, ortaokul ve lise sınavların yüz yüze ve belirlenen tarihlerde gerçekleştirileceği ifade edilmiş ancak binlerce öğrenci sosyal medya aracılığı ile sınavların ertelenmesi için çağrısında bulunmuştu. Peki, ilkokul, ortaokul ve lise sınavları ertelendi mi, ne zaman yapılacak? Sınavlar iptal mi oldu?

MEB tarafından gelen son dakika açıklaması ile beraber ortaokul ve liseler için yüz yüze yapılması planlanan sınavların ertelendiği ifade edildi. Bilindiği üzere Bakan Selçuk tarafından gelen son açıklamada uzaktan eğitimle birlikte ilk dönemin 22 Ocak 2021'e kadar devam edeceğini ifade etmiş sınavların ise yine belirli tarihlerde yüz yüze yapılacağını bildirmişti. Öte yandan sınavlarla ilgili yeni karar belli oldu. Peki, İlkokul, ortaokul ve lise sınavları ertelendi mi, ne zaman yapılacak? Sınavlar iptal mi oldu? İşte konuya dair tüm gelişmeler…

MEB SON DAKİKA AÇIKLADI! YÜZ YÜZE SINAVLAR ERTELENDİ!

Milyonlarca ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi yüz yüze sınavların ertelendiği haberi sonrası detayları araştırmaya başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yayımladığı duyuruda;

"Aldığımız kararla ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz karne notlarını bu dönem ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden alacak. Lise öğrencilerimizin birinci dönem notlarını ise ikinci dönem yapacağımız yüz yüze sınavlarla belirleyeceğiz."

İfadelerini kullandı…

SINAVLAR İPTAL Mİ OLACAK?

Gelen son dakika haberine göre; karne notu için sınavlar yarıyıl tatili sonrasına ertelendi! Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

ARA TATİL NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

"25 Ocak Pazartesi günü başlayacak yarı yıl tatil süresine ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresi de eklenmiştir. Ortaokul ve liselerde birinci döneme ait bir yazılı/uygulama puanı ve performans notları üzerinden ölçme değerlendirme yapılacak. Ortaokul ve liselerde birinci döneme ait bir yazılı/uygulama puanı ve performans notları üzerinden ölçme değerlendirme yapılacak"

İLKOKUL, ORTAOKUL VE LİSELERDE SINAV OLACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise sosyal medya hesabından yaptığı son dakika açıklamasında şu mesajı paylaştı:

"Sevgili öğrencilerimiz, biz eğitimi, ders konularını sizlere yüklemek için değil; sizleri bilgiye yetiştirmek ve donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlamak için veririz. Sınavlar da bu bilgileri ne kadar aldığınızı ölçmek ve durumu değerlendirmek için yapılır. Sınavın başka bir amacı yoktur. Eğer bugün bir öğrenme kaybınız olur ve biz bunu fark etmezsek bu eksikler, hayatınız boyunca karşınıza çıkar.

Bu yıl olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Süreç hızlı değişiyor; kararlar, uzun değerlendirmeler doğrultusunda alınıyor. Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri ve Sağlık Bakanlığımızın değerlendirmeleri doğrultusunda yüz yüze sınav konusunu yeniden ele aldık. Aldığımız kararla ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz karne notlarını bu dönem ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden alacak. Lise öğrencilerimizin birinci dönem notlarını ise ikinci dönem yapacağımız yüz yüze sınavlarla belirleyeceğiz.

Lütfen, siz şu an sadece sağlığınıza ve derslerinize odaklanın. En çok ihtiyacımız olan şey sağlık ve geleceğe dair tek güvencemiz sizlersiniz. Güzel bir gün diliyorum.

Kaynak: sabah.com