Yusuf Çirkin ile yöre oyunları (fotoğraflı)

13 Ekim 2019 - 22:33

Halk oyunları eğitmeni ve araştırmacı yazar Yusuf Çirkin hoca halk oyunları hakkında şu açıklamalarda bulundu: ​​​​​​​

“Halk Oyunlarımızı sevdirme, geliştirme, yayma, dejenerasyondan kurtarma; gençlerimizi kötü alışkanlıklardan sosyal faaliyetlere yönlendirme hususlarında ilgililerin desteğini almaya ve yetkilere yardımcı olmaya çalışarak adeta bir savaş verilirken, konunun öneminden bî-haber olan,  çabaları boşa çıkartan,  tutum ve davranışları ile Halk Eğitim Müdür,  Yardımcılarını ve bu işe gönül verenleri halk oyunlarından soğumasına ve halk oyunları kurslarına sorunlu kurs olarak bakılmasına neden olmaktadır.” Dedi. 



Bu Konuda THOF İl Temsilciliğimizin Büyük Gayret Ve Çabalarını Göz ardı Edemeyiz 

Yusuf Çirkin sözlerini şöyle sürdürdü:

“İğne ile kuyu kazma çabalarımızı farkında olmadan kazma ile kuyuyu kapama gayretleri mücadelemizi sıkıntıya düşürmekte ve bizleri üzmektedir. Bu durum "Halk Oyunları kurslarının sorunlu olduğu" imajına neden olmaktadır.  Oysa Halk Oyunları, en önemli faaliyetler arasında olduğundan Halk Eğitimlerin aynası ve vitrinidir. Herkesin ilgi ve yetki alanında kendi sorumluluğunun bilincinde olduğu bir toplumda her alanda özlenen başarılara ulaşmak hayal olmayacaktır.
 Belirttiğimiz hususların eleştiri değil, bir özeleştiri olduğunun altını çizmek isteriz. Ve unutmamalıyız ki; toplum olarak bizi müspet noktaya taşıyacak en önemli amil özeleştiri yapmak ve bunu aklıselim bir şekilde değerlendirmek olacaktır...” dedi.

Mehmet Emin KUŞ/ urfaradikal.com