Reklam
Reklam

CHP'li Tanal, Kendisine Hakaret Eden Belediye Personelinin Disiplin Kararına İsyan Etti

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, mahkeme kararına rağmen CHP’li vekil Mahmut Tanal’a hakaret eden personeline “herhangi bir disiplin kuralını ihlal etmediği” gerekçesiyle ceza vermedi.

CHP'li Tanal, Kendisine Hakaret Eden Belediye Personelinin Disiplin Kararına İsyan Etti

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, mahkeme kararına rağmen CHP’li vekil Mahmut Tanal’a hakaret eden personeline “herhangi bir disiplin kuralını ihlal etmediği” gerekçesiyle ceza vermedi.

CHP'li Tanal, Kendisine Hakaret Eden Belediye Personelinin Disiplin Kararına İsyan Etti
10 Ağustos 2022 - 15:34
Reklam




Bu duruma tepki gösteren Tanal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da hapis cezası alan AKP’li Uludere ve Hilal belediye başkanlarını koruduğunu belirterek, “İmam-Cemaat” benzetmesi yaptı.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, sosyal medyada kendisine hakaret ettiği için mahkeme tarafından adli para cezasına çarptırılan belediye personeli Ali Ferhat Türkmen hakkında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü disiplin soruşturmasından çıkan sonuca tepki gösterdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın Türkmen hakkında “disiplin cezasını gerektirecek herhangi bir disiplin kuralı ihlalinde bulunmadığı” sonucuna vardığını duyuran Tanal, hapis cezası alan AKP’li Uludere Belediye Başkanı ile Hilal Belediye Başkanı’yla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hiçbir işlem yapmadığını hatırlatarak, “İmam-Cemaat” benzetmesi yaptı.

Kendisine hakaret ettiği mahkeme kararıyla kesinleşen belediye personeli Ali Ferhat Türkmen’i koruyan AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün Bakan Süleyman Soylu’nun yolundan gittiğini belirten Tanal, “Ceza mahkumiyeti, idareyi bağlar. Her suç teşkil eden eylem, aynı zamanda bir disiplin suçudur. Ayni ifadeleri başka birisi sana söylese hoşuna gider mi?” şeklinde tepkisini dile getirdi.


“TROLLÜĞÜ MAHKEME KARARIYLA KESİNLEŞEN YÖNETİCİYİ KORUYOR”

CHP’li vekil Mahmut Tanal’ın sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle:

“İMAM-CEMAAT MESELESİ!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendisini kanunların üstünde gören bir anlayışla hareket ederek, mahkemelerin haklarında hapis cezası aldığı AKP’li Uludere Belediye Başkanı ile Hilal Belediye Başkanı’nı 7 aydır koruyor, haklarında hiçbir işlem yapmıyor.

AKP’li Zeynel Abidin Beyazgül ise trollüğü, hakaret ettiği mahkeme kararıyla kesinleşen emrindeki belediye yöneticisini koruyor.

Şöyle ki: Şanlıurfa halkının hak ve menfaatini korumak için AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’le tartışmaya girmiş, “Oğlun ne iş yapıyor?” diye sormuştum.

Kimyası bozulan Başkan Beyazgül ise ‘olmayan kızım’ üzerinden “Kızın ne iş yapıyor?” şeklinde beni hedef almıştı.

Beyazgül’ün ‘beyin yakan’  “Kızın ne iş yapıyor?” Tweetine destek mesajı atan dönemin Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi STK ve Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Ali Ferhat Türkmen, şahsıma ağır hakaretlerde bulunmuştu.

Bunun üzerine halen belediyede maaşlı memur olan Ali Ferhat Türkmen adlı şahsın hakaretlerini mahkemeye taşıdım.

“SORUŞTURMANIN SONUCU DÜN ELİME ULAŞTI”

Şikayetim üzerine Ankara 43. Asliye Ceza Mahkemesi, Türkmen isimli belediye personelini adli para cezasına çarptırdı. Mahkemenin bu kararı üzerine Ali Ferhat Türkmen hakkında disiplin soruşturması açılması talebiyle İçişleri Bakanlığı’na şikayet dilekçesi sundum.

Bakanlığın talimatlandırdığı Şanlıurfa Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğü’nün 15/06/2022 tarih ve 44444 sayılı yazısı üzerine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, mecburen kendi personeli Ali Ferhat Türkmen hakkında disiplin soruşturması başlattı.

Söz konusu soruşturmanın sonucu dün elime ulaştı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül adına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren imzasıyla Şanlıurfa Valiliği’nde gönderilen ‘disiplin soruşturması sonucu’ yazısında, “Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca hakkında disiplin soruşturması yapılan Ali Ferhat Türkmen’in disiplin soruşturması sonucunda disiplin cezasını gerektirecek herhangi bir disiplin kuralı ihlali olmadığı ve bu sebeple herhangi bir disiplin cezası almasına yer olmadığı kanaatine varılmıştır” ifadeleri yer alıyor.

Yani AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yolundan gidiyor, mahkeme kararlarını dikkate almıyor.

“HOŞUNA GİDER Mİ?”

Başkan Beyazgül, bir de avukat olacak! Beyazgül, unutma ki ceza mahkumiyeti, İdareyi (belediye) bağlar. Her suç teşkil eden eylem, aynı zamanda bir disiplin suçudur. Belediye personeli Ali Ferhat Türkmen’in suç işlediği, mahkeme kararıyla sabit oldu. Daha ağır bir eylem, mahkemece tespit edilmişse disiplin suçu işlendiği öncelikli kabul edilir.

Mahkeme, “Suç işledi” diyor, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ise “Herhangi bir disiplin kuralı ihlali yok” savunmasını yapıyor.

Gerçekten şaka gibi!

E Beyazgül, kendisi için trollük yapan, suç işleyen devlet memurunu koruyor.

Ey Zeynel Abidin Beyazgül, emrindeki personel Ali Ferhat Türkmen’in bana karşı kullandığı hakaretamiz ifadelerin aynısını, başka birisi sana söylese hoşuna gider mi?

Senin korumaya aldığın Ali Ferhat Türkmen isimli şahıs hakkında aynı zamanda tazminat davası da açtım. Dava sürüyor. Bu meselenin peşini bırakmayacağım!”

YORUMLAR

  • 0 Yorum