Reklam
Reklam

Girişimci, sanayici ve yatırımcılarla toplantı!

ŞUTSO organizasyonuyla Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Dış Ticaret ve Yatırım Destek Ajansı, Şanlıurfa’daki girişimci, sanayici ve yatırımcılarla ŞUTGEM’de bir araya geldi.

Girişimci, sanayici ve yatırımcılarla toplantı!

ŞUTSO organizasyonuyla Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Dış Ticaret ve Yatırım Destek Ajansı, Şanlıurfa’daki girişimci, sanayici ve yatırımcılarla ŞUTGEM’de bir araya geldi.

Girişimci, sanayici ve yatırımcılarla toplantı!
30 Kasım 2022 - 15:55
Reklam

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ( ŞUTSO) organizasyonuyla Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Dış Ticaret ve Yatırım Destek Ajansı, Şanlıurfa’daki girişimci, sanayici ve yatırımcılarla Şanlıurfa Teknoloji Geliştirme ve Eğitim Merkezi (ŞUTGEM)’de bir araya geldi.

ŞUTGEM, Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Tanıtım Toplantısı’na katılım oldukça yoğun oldu. Toplantı, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim’in açılış konuşmasıyla başladı.


Yetim, konuşmasında; “Rekabetin arttığı, ihracatın ve döviz girdisinin önem kazandığı bu dönemde yeni pazarlara ulaşmak tüm üreticiler için hayati bir duruma gelmiştir. Türkiye’nin müttefiki ve önemli pazarlarından olan Almanya’da yürütülecek çalışmalar, hem ülkemize ciddi döviz kazandıracak hem de yerel ve ulusal şirketlerin uluslararası potansiyel kazanmasına zemin hazırlayacaktır. İlimizde çok çeşitli ve önemli ürünler üretilmekte. Bu ürünlerin Almanya pazarına dolayısıyla Avrupa pazarına sunulması için çok büyük fırsatlar var. Bu fırsatların kullanılması adına Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Dış Ticaret ve Yatırım Destek Ajansı’ndan yararlanabiliriz.” dedi.


Mehmet Yetim’in açılış konuşmasının ardından Global Business Türkiye Yatırım Danışmanlığı Türkiye Temsilcilik Müdürü Dr. Adem Akkaya eyalet ile ilgili tanıtımları ve sunumu gerçekleştiren Dr. Adem Akkaya, yatırım ve işbirlikleri için bölgenin avantajları, demografik yapısı, konumu gibi birçok bilgiyi katılımcılarla paylaştı. Dr. Akkaya, “Kuzey Ren Vestfalya Almanya’da en fazla doğrudan yatırım alan eyalettir ve dünyanın en büyük fuar bölgesidir. En güçlü, en yüksek GSYH’i olan, 9.6 milyon çalışanıyla birçok ülkeden daha fazla üreten ve kazanan, dış ticaret hacmi 400 milyar Euro’dan fazla olan bir bölgedir. Türk firmalar da son yıllarda ciddi firma kuruluşu gerçekleştirerek yatırım yapıyorlar. Almanya’da ikamet eden her 3 Türk’ten 1’i bu eyalette yaşıyor. Almanya’dan Türkiye’ye gelen mal ve hizmetlerin yüzde 19’u, Türkiye’den Almanya’ya giden mal ve hizmetlerin de yüzde 25’ini oluşturuyor. Eyalette yerleşik yaklaşık 700 Türk firması mevcuttur. Almanya Türkiye’nin en büyük ticari ortağıdır. Türk firmalarından yapılan yatırımların yüzde 50’den fazlası bu bölgeye yapılmaktadır.” İfadelerini kullandı.


ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim’in yanı sıra, Meclis Başkanı Serhat Karadağ, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Önkol, E. Sabri Akaltun, Metin İlengiz, Meclis Üyeleri Kureyşi Çelik, Nabi Bayram, Mehmet Küçük, Servet Güneş ile girişimci, sanayici ve yatırımcılar katıldı.
Kaynak: kulis.tv

YORUMLAR

  • 0 Yorum