Reklam
Reklam

Harran Üniversitesi Rektörlüğüne Güllüoğlu Atandı

Aylardan beridir görev süresi dolan mevcut Rektör Mehmet Sabri Çelik'ten boşalan Harran Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu Atandı.

Harran Üniversitesi Rektörlüğüne Güllüoğlu Atandı

Aylardan beridir görev süresi dolan mevcut Rektör Mehmet Sabri Çelik'ten boşalan Harran Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu Atandı.

Harran Üniversitesi Rektörlüğüne Güllüoğlu Atandı
15 Mart 2023 - 06:30
Reklam

Kasım ayında rektör adaylığı için Yök tarafından başvurların alınmasından sonra 4 aydır bekletilen Harran Üniversitesi Rektörlüğüne bu gece yarısı yayımlanan: Resmi gazetedeki Cumhurbaşkanlığı atama kararnamesi ile Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu rektör olarak atandı.

PROF. DR. MEHMET TAHİR GÜLLÜOĞLU KİMDİR?

Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi olan Urfalı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, 2020 yılı Nisan ayında Genel Sekreterlik görevinden Rektör Yardımcılığı görevine atanmıştı.

Başarılı bir akademik geçmişi olan Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı, Fizik Elektromanyetizma, Atom, Molekül ve Lazer Fiziği, Matematiksel Fizik alanındaki çalışmalarıyla ön plana çıkan bir akademisyendir.


Urfa’nın Kurtuluş Savaşında büyük emekleri olan 12'lerden Güllü Ailesinin bireylerinden biri olan Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu evli, 3 çocuk babasıdır.

Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atamalar Hakkında Kararları Resmi Gazetede Yayımlandı. 

İşte yapılan o atamalar: 
Çevre, Şehircilik ve Iklim Değişikliği Bakanlığında açık bulunan Başmüfettişliğe, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 ilmi,' maddeleri gereğince Müfettiş Yusuf YİĞİT atanmıştır.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde açık bulunan;
— IX. Bölge Müdürlüğüne Serkan COŞKUN,
— XV. Bölge Müdürlüğüne Burak Çelebi KARAGÖZ,
3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince atanmıştır.
Kültür ve Turizm Balauılığında açık bulunan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkan Yardımcılığına, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Ayaş Kaymakann Muharrem ELİGCTL atanmıştır.

Alanya Üniversitesi Rektörlüğline, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 [Inen maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Mesut GÜNER atanmıştır.
Avrasya Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Füsun TERZİOĞLU atanmıştır.
 
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 öncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 öncü ve 7 nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Bülent. KENT atanmıştır.
Gaziantep Islam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncil maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 öncü ve 7 nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Şehmus DEMIR atanmıştır.
Harran Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 Uncu ve 7 nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Mehmet Tahir GÜLLÜOĞLÜ atanmıştır.
Istanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 iltıcü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 tinca ve 7 nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Canan HECER atanmıştır.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 öncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 öncü ve 7 nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Ahmet TEKIN atanmıştır.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 öncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 öncü ve 7 nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Handan INCI ELÇI atanmıştır.
Mudanya Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 öncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanhğı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Hasan TOSUN atanmıştır.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 öncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 öncü ve 7 nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Ahmet Fazıl ÖZSOYLU atanmıştır.
Piri Reis Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 öncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 öncü ve 7 nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Nafiz ARICA atanmıştır.
 
Üsküdar Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yüksek8ğ,retim Kanununun 13 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Nazife GÜNGÖR atanmıştır.

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konseyi iiyeliklerine, 6742 sayılı Kanun ile onaylanması uygun bulunan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Japonya Hükümeti Arasında Türkiye Cumhuriyeti'nde Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin Kurulmasına Dair Anlaşma"mn 5 inci maddesi gereğince Prof. Dr. İsmail DEMIR, Prof. Dr. İbrahim KALIN, Dr. Yener Mehmet SONUŞEN, Prof. Dr, Mehmet Naci INCI ve Prof. Dr. Erol ÖZVAR atanmıştır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum