Reklam
Reklam

Hüda Par Genel Başkanı Urfa'da basınla buluştu

Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Şanlıurfa'da basın açıklamasında partisinin çalışmalarını anlattı.

Hüda Par Genel Başkanı Urfa'da basınla buluştu

Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Şanlıurfa'da basın açıklamasında partisinin çalışmalarını anlattı.

Hüda Par Genel Başkanı Urfa'da basınla buluştu
24 Kasım 2022 - 16:18
Reklam

Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Şanlıurfa'da bir dizi temaslarda bulundu. Temaslarının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Yapıcıoğlu, gündemi değerlendirdi. Toplantıya Hüda Par il Başkanı Emin Özaslan ve partililer katıldı.

 

Yerel ve ulusal basının oldukça ilgi gösterdiği basın toplantısında konuşan Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle: 

 

-Şanlıurfa'da tarımın başkenti olarak isimlendirilir. Ciddi bir potansiyeli var. GAP projeleri bitirildiğinde 3 milyon kişinin istihdam edileceği söylendi.

 

- GAP'ın mutlaka bitirilmesi gerekiyor. Atatürk barajını ziyaret ettik. Sulama projelerinin ne zaman bitirileceği konusunda kendileri de bilgi sahibi değil. Merkezi hükümetin bu konuya gerekli kaynağı ayırması gerekiyor.

 

-Hızlı trenle ilgili Şanlıurfa'nın da Gaziantep'e kadar gelecek olan hızlı trenin neden Urfa'da olmadığı sorusu vatandaş tarafından soruluyor. Urfalı'nın da böyle bir talebi var. Hızlı tren Urfa'ya kadar gelmelidir. Buradan belki hicaza doğru Mekke Medine'ye doğru bir hızlı tren hattı çok ciddi bir destinasyon haline getireceğini söylemek mümkündür.

 

- Yıllardır öğretmenlik yapanların sadece birkaç saatlik sınavla değerlendirmelerini doğru bulmadığımızı ifade ettik. Belki 25-30 yıllık öğretmenlik yapan bu 25 - 30 yılda mesleğine tutkuyla aşkla bağlı olan öğretmenler çok değerli hizmetler vererek çok iyi insan, çok iyi öğrenci yetiştirdiler. ama iyi hazırlanmadıkları için bu sınavdan düşük puan aldı.

 

- İl başkanımız Şanlıurfa'dan birçok ile giderek mevsimlik tarım işçilerinin sesi olarak onların durumunu yerinde temsil ederek raporlaştırıp basınla paylaştı. Eğer biraz önce söylediğimiz o GAP projesinin sulama ayağı tamamlanırsa bu işçilerin hiçbirisi memleketinden yüzlerce kilometre mesafelere gitmek  zorunda kalmaz, eğitimlerinden mahrum kalmaz.