Reklam
Reklam

Kaşmer Dağı Projesi Durduruldu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2500 konutun yapılacağı Kaşmer dağı projesi durduruldu.

Kaşmer Dağı Projesi Durduruldu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2500 konutun yapılacağı Kaşmer dağı projesi durduruldu.

Kaşmer Dağı Projesi Durduruldu
01 Aralık 2022 - 16:18
Reklam

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2500 konutun yapılacağı Kaşmer Dağı projesi durduruldu.

Şanlıurfa Şehir Plancıları Odası Başkanı Mehmet Selim Açar, Ruha Tv'de Gazeteci Yazar ve Urfa Radikal haber sitemizin genel yayın yönetmeni Mehmet Emin Kuş'un hazırlayıp sunduğu Radikal Platform programında konuştu.
Başkan Açar, Kentte büyük tartışmalara neden olan Kaşmer Dağı projesi kapsamında yapılacak olan 2500 konut için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldıklarını söyledi.

Şanlıurfa Şehir Plancıları Odası Başkanı Mehmet Selim Açar açıklamasında şunları söyledi:

"Odamız kamu adına açtığı davaların %89'unu kazanıyor. Bunu yaparken de tamamen şehrimizin menfaatine, vatandaşımızın geleceği için bu şehirde nasıl daha çok yaşanabilir bir şehircilik anlayışı ortaya koyacağız, çocuklarımıza nasıl bir şehir bırakacağız onun mücadelesini vermeye çalışıyoruz. Mevcut kanunlar çerçevesinde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. 

 

Kaşmer Dağı projesi durduruldu 
Kaşmer dağı mevzusu var bu da ilk zamanlarda büyük bir tartışma konusu oldu. Ama biz oda olarak tartışma konusu olduğu günden bu yana çizgimizi bozmadık. Daha önce olmaz deyip de daha sonra olur demedik. Daha önce de olmaz dedik, şimdi de olmaz diyoruz. Dava açtık ve şu anda yürütmeyi durdurma aldık o da olarak. 2500 konut yapılacaksa buyurun yapsınlar, yürütme durdurma almışım. Niye 'tekniğe aykırı yapıyorsunuz dediğimizde size mi soracağız' dedikleri için.
Yer olarak uygun ama yapılırken teknik uygun değil. Tekniğin dışına çıktığımız noktada böyle ortada kalırız. Bunu da ilk defa burada açıklamış olduk"

YORUMLAR

  • 0 Yorum