Reklam
Reklam

Köklü Değişim Şanlıurfa’da iftar düzenledi

Köklü Değişim Dergisi Şanlıurfa temsilciliğini düzenlediği iftar programına, parti temsilcileri, Gazeteci ve Derginin okuyucuları katıldı.

Köklü Değişim Şanlıurfa’da iftar düzenledi

Köklü Değişim Dergisi Şanlıurfa temsilciliğini düzenlediği iftar programına, parti temsilcileri, Gazeteci ve Derginin okuyucuları katıldı.

Köklü Değişim Şanlıurfa’da iftar düzenledi
08 Nisan 2023 - 22:55
Reklam

Köklü Değişim Şanlıurfa temsilciliği yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"Köklü Değişim olarak "Ramazan Nasihat Zamanı" teması ile başlatmış olduğumuz Ramazan kampanyası kapsamında geleneksel iftar programımızı Şanlıurfa'da gerçekleştirdik.
İftar sonrası cemaatle akşam namazının kılınmasının ardından Köklü Değişim yazarlarından İlahiyatçı Abdullah İmamoğlu, davetlilere hitaben bir konuşma gerçekleştirdi.
İmamoğlu, Ramazan ayının Kur’an ayı olmasından hareketle çeşitli ayetlerle Allah Subhanehu ve Teala’nın kısa süre önce yaşadığımız deprem felaketinde ne kadar aciz olduğumuzu hatırlattığının altını çizerek mülkün sahibinin kullar değil Allah (c.c.) olduğu ve onun hükmünün geçerli olması gerektiğini vurguladı. Bu yıl Ramazan ayına “Ramazan Nasihat Zamanı” ismini verdiklerini ve Ramazan ayı faaliyetlerini bu kapsamda sürdüreceklerini ifade eden Abdullah İmamoğlu, Peygamber efendimizin “Din Nasihattir” sözünden hareketle, nasihat kavramının aynı zamanda ihlas ve samimiyeti ifade ettiğinin altını çizdi.
İmamoğlu, konuşmasında Allah’a, Kur’an’a, Rasulullah’a karşı samimiyetin nasıl olması gerektiğini anlattıktan sonra Müslümanlara ve yöneticilere karşı nasihatin de çok önemli olduğunu hatırlattı. Bu işte tüm Müslümanlara ve özellikle de İslami camiaya sorumluluk düştüğünü, deprem sürecinde Müslümanlar olarak nasıl bir dayanışma sergilediysek toplumun değişimi, yöneticilerin hak üzere muhasebe edilmesi, uyarılması, düzeltilmesi konusunda da sorumlu olduğumuzu hatırlattı.

Konuşmanın sonunda işgalci yahudi varlığının Kudüs'te yaptığı zulümleri ele aldı. "İsrail" zulmünün kınama ile son bulmayacağı ancak Yahudilerin Filistin'deki varlığına son verilerek zulumlerinin sona ereceğinin altını çizdi.
Sohbet sonrası misafirler de söz alarak fikirlerini beyan etti ve hasbihal edildi."

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Abdulcelil kuşçu
    11 ay önce
    Allah emeği geçen herkesten razı olsun. Hayırlara vesile olur inşallah