Reklam
Reklam

Muhalefetten Arınç'a tepki: Enkaz kaldırma çalışması dahi bitmeden seçim fırsatçılığı

Bülent Arınç'ın seçimlerin ertelenmesine dair açıklamasına muhalefet partilerinden tepki geldi.

Muhalefetten Arınç'a tepki: Enkaz kaldırma çalışması dahi bitmeden seçim fırsatçılığı

Bülent Arınç'ın seçimlerin ertelenmesine dair açıklamasına muhalefet partilerinden tepki geldi.

Muhalefetten Arınç'a tepki: Enkaz kaldırma çalışması dahi bitmeden seçim fırsatçılığı
14 Şubat 2023 - 13:35
Reklam

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın, merkez üssü Maraş olan ve 10 ili etkileyen depremler nedeniyle seçimlerin ertelenmesi için çağrı yapmasına muhalefetten tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, "Seçim tarihiyle ilgili bazı açıklamalar kamuoyuna yansımaktadır. Elbette öncelikli hedefimiz yaralarımızın hemen sarılmasıdır. İşte hem bu sürecin ve ülke sorunlarının etkin çözümü hem de Anayasamıza göre seçimlerin vaktinde gerçekleşmesi İYİ Partinin temel yaklaşımı olacaktır" dedi.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş da "Kasap et, koyun can derdinde. İktidarda bir gün dahi kalmak için her şeyi yapabilir, her yola başvurabilirler. Ama nafile… Seçimler olacak; sizin de, depremin de enkazını bu Aziz Millet kaldıracak!!!" paylaşımını yaptı.

'VİCDAN YOKSUNU'

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise "Daha enkaz kaldırma çalışması dahi bitmeden seçim fırsatçılığı yapan bu zihniyetten ivedilikle kurtulmamız lazım!" ifadelerini kullandı.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, "Ülkece enkaz altında kaldı canımız, vicdan yoksunu Bülent Arınç, 'Seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım. Bu bir tercih değil zarurettir' diye siyaset yapıyor. Siz bu ülke için beka sorunusunuz!" dedi.

'DEMOKRASİ DÜŞMANLIĞI YAPMIŞTIR'

Arınç'ı "demokrasi düşmanlığı"yla suçlayan Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, paylaşımında "Bülent Arınç darbe teşebbüsünde bulunmuştur. Seçimleri ertelemek için basın açıklaması yapan, hiçbir yetkisi olmayan bu kişi demokrasi düşmanlığı yapmıştır" ifadelerine yer verdi.

'ANAYASAYA RAĞMEN BU ADIM ATMAK SİVİL DARBE OLUR'

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan da Arınç’ın açıklaması için "sivil darbe olarak değerlendirilir" yorumunda bulundu. Özcan, "Evet tarihimizin en acı dönemlerinden birini yaşıyoruz. Tartışmaları körükleyerek acımızı daha da büyütecek her girişim tarihi bir hata olur. Açık Anayasa hükmüne rağmen aksi yönde atılacak her adım, bizim ve milletimizin gözünde Sivil Darbe olarak değerlendirilir" dedi.

Gelecek Partisi Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün "Demokratik rejime karşı darbe yapmaktan, anayasayı ilgadan yargılanmayı göze alan yargıç, bürokrat, siyasetçi anayasanın açık hükmüne rağmen buyursun seçimleri ertelesin…" değerlendirmesinde bulundu.

'KİM DEĞİRMENE SU TAŞIRSA DARBEYE ORTAK OLUR'

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz de seçimlerin ertelenmesi tartışmasına tepki gösterdi, "Asrın felaketi kimdir, biliyorsunuz. Onu birlikte göndereceğiz. Seçim erteleme telaşları bundan. Kim bu değirmene su taşırsa siyasi darbeye ortak olur. NOKTA" paylaşımı yaptı. 
 Kaynak: HABER MERKEZİ

YORUMLAR

  • 0 Yorum