Reklam
Reklam

Urfa'da sulama birliklerinin 9 Milyar TL borcu bulunuyor

Dicle Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi (DEPSAŞ) Enerji Genel Müdürü Murat Karagüzel, "Bu abonelerimizin ve sulama birliklerinin DEPSAŞ’a olan borcu ise 9 Milyar TL civarındadır." dedi.

Urfa'da sulama birliklerinin 9 Milyar TL borcu bulunuyor

Dicle Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi (DEPSAŞ) Enerji Genel Müdürü Murat Karagüzel, "Bu abonelerimizin ve sulama birliklerinin DEPSAŞ’a olan borcu ise 9 Milyar TL civarındadır." dedi.

Urfa'da sulama birliklerinin 9 Milyar TL borcu bulunuyor
06 Aralık 2022 - 17:41
Reklam

Dicle Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi  (DEPSAŞ) Enerji Genel Müdürü Murat Karagüzel, sıfır faizli ve beş yıl vadeli tarımsal sulama elektrik desteğine şimdiye kadar 181 çiftçinin başvurduğunu ve düzenlemeye ilginin olmadığını söyledi.
Çiftçinin DEPSAŞ’a 9 Milyar TL Sulama enerjisi borcu olduğunu söyleyen DEPSAŞ Enerji Genel Müdürü Murat Karagüzel, şunları söyledi:

 

Çiftçi ve Sulama Birliklerinin 9 Milyar TL Sulama enerjisi borcu var 

“Şanlıurfa’da tarımsal sulama abone sayımız 16 bin 296’ya yükselmiş olup borçlu olan abone sayımız 14 bin 393 kişidir. Bu abonelerimizin ve sulama birliklerinin DEPSAŞ’a olan borcu ise 9 Milyar TL civarındadır. Bilindiği üzere DEPSAŞ elektrik enerjisini piyasadan alıp tüketiciye ulaştıran bir işletmedir.

 

Bu borcun ödenmesi için Ziraat Bankası  tarafından sağlanan 0 faizli ve 5 yıl vadeli tarımsal sulama elektrik desteğine, Şanlıurfa’da yüzde 88’inin elektrik borcu bulunan çiftçilerimiz maalesef  yeterince ilgi göstermemektedir. Bu destek faydalanmak için son gün 31 Aralık 2022 tarihi olmasına rağmen bu güne kadar 181 çiftçimiz bu başvuruda bulunmuştur. 

 

Şanlıurfa'daki çiftçilerin % 88'inin elektrik borcu bulunuyor

Maalesef devletin ciddi desteklerine ve ödemelerde getirilen kolaylıklara rağmen tahsilat konusunda ciddi sıkıntılar yaşadık ve yaşıyoruz. DEPSAŞ olarak alacak stokumuz sulamada elektrik enerjisi kullanan çiftçilerden kaynaklanıyor ve Şanlıurfa’daki çiftçilerin % 88’nin elektrik borcu var.

 

Çiftçilere bu fırsatı kaçırma çağrısı

Bölgede sulama birlikleriyle birlikte 9 milyar TL alacağımız varken, şimdiye kadar bu krediden yararlanılan, ödeme yapılan miktar 35 milyon TL. Bölgemizde, kangren haline gelen tedarik ve ödeme sorunun banka aracılığıyla çözülmesini istiyoruz. Çiftçilerimiz bu fırsatı kaçırmamalı. Çiftçilerimiz bu krediye başvursunlar. Bununla alakalı çiftçilerimizle, Ziraat Odalarıyla, Sulama Birlikleriyle, Köy Muhtarlarıyla, Kanaat Önderleriyle toplantılar gerçekleştiriyoruz. Bu görüşmelerin dikkate alınmasını rica ediyoruz.

 

Son başvuru 31 Aralık 2022

Biz de enerjiyi satın alıp müşterilerin hizmetine sunuyoruz. DEPSAŞ bir aracı kurumdur. Enerjiyi bize ne devlet, ne de bir enerji santrali veya bir tesis indirimli vermiyor. Ödeme olmadığı takdirde biz de enerji tedarikinde sıkıntı yaşıyoruz. Şimdiye kadar çiftçilerimiz, hasat zamanında ödeme için, eski borçların ödenmesi bu ve buna benzer hizmetlerin sunulması için hep talepte bulundular.

 

Ama ürün geldi önlerine şimdi, beklenen rağbeti görmedi. Şu anda bankanın sunmuş olduğu avantajların haricinde biz de bize başvuran çiftçilerin gecikme zammıyla alakalı herhangi bir talepte bulunmuyoruz." 
Kaynak: Ajans Balıklıgöl