Reklam
Reklam

Vali Ayhan: "Tarım şehrine israf yakışmıyor"

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Haliliye merkez ve ilçe kırsal mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Tarımsal arazilerde vahşi sulamayla birlikte israfında yaşandığına dikkat çekti.

Vali Ayhan: "Tarım şehrine israf yakışmıyor"

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Haliliye merkez ve ilçe kırsal mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Tarımsal arazilerde vahşi sulamayla birlikte israfında yaşandığına dikkat çekti.

Vali Ayhan:
05 Haziran 2022 - 14:21
Reklam

Şanlıurfa’da göreve başladığı ilk günden itibaren toplumun her kesimiyle bir araya gelmeye hassasiyet gösteren Vali Salih Ayhan, muhtarlarla buluştu. Muhtarların talep ve önerilerini dinleyen Vali Ayhan, Şanlıurfa’da kurum ve kuruluşların yanı sıra yerel yönetimlerle de birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceklerini belirterek, sorunların kısa vadede çözümü için büyük emek sarf edeceklerini dile getirdi.
Toplantının ana başlıklarını mevsimlik tarım işçiliği nedeniyle okullardan uzak kalan çocuklar, madde bağımlılığıyla ilgili mücadele, dezavantajlı gruplara pozitif ayrıcalık, vahşi sulama ve israf ile sokak hayvanlarının korunması olarak belirleyen Vali Ayhan, her muhtarın istedikleri zaman kendilerine ulaşabileceklerini ifade etti.

VALİ AYHAN, İLETİŞİMİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ
Sorunların çözümünde iletişimin en önemli kanal olduğunu aktaran Vali Ayhan, “Sorunlarımızı ve sıkıntılarımızı iletişim kanallarımız güçlü şimdi muhtarlık bilgi sistemi vardır Belediyelerimizin, Kaymakamlıklarımızın muhtarlık iletişim kanalları var. Bizim açık kapı birimimiz var tabi daha güçlü ve etkin bir hale getireceğim. Benim kendi iletişim kanallarım var, bu kanallardan sorunlarınızı aktarmanızı istiyorum” dedi.

DEZAVANTAJLI GRUPLARA POZİTİF AYRICALIK
Muhtarların mahallelerindeki dar gelirli ailelere yönelik yardımların en önemli kanalı olacağını belirten Vali Ayhan, “Yardıma muhtaç olan vatandaşlarımız var, bazen bizim gözümüzden kaçabilir veya hak etmediği halde yardım alan olabilir bu konuda sizlerden doğru, şeffaf, adil bir şekilde çünkü bu bir vebaldir” diye konuştu.

VALİ AYHAN, EĞİTİMİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ
Şanlıurfa’da mevsimlik tarım işçilerinin şehri terk etmesiyle birlikte çoğu çocuğunda okullarından ayrılarak eğitimlerinden uzak kaldığının farkında olduklarını dile getiren Vali Ayhan, “Mevsimlik tarım işçileriyle ilgili ben çalıştığım bölgede Şanlıurfa’dan çok geliyorlardı. Şimdi Rabbim burada görev yapmayı nasip eyledi ve artık işin kaynağındayım. Önceden buradan gelenlerin son uğrak yerlerindeydim şimdi ilk uğrak yerlerindeyim. Burada eğitim görmesi gereken 30-40 bin çocuğumuz farklı yerlere gidiyorlar. İşte o şartların durumlarını siz benden daha iyi biliyorsunuz çok iç acıcı durum değil, ekmek parası için gidiyorlar. Bu çok saygı duyulacak bir durum onu da söyleyeyim, takdir edilecek bir durum o güneşin altında o sıcakta çoluğuyla, çocuğuyla ekmeğinin peşinden koşanın önünde saygıyla eğilirim ben bunu özellikle belirtmek istiyorum ama çocuklarımızın eğitimi için adım atmamız lazım” şeklinde konuştu.

“MADDE BAĞIMLILIĞINDA MUHTARLARIMIZ GÖZÜMÜZ, KULAĞIMIZ OLACAK”
Madde bağımlılığının önlenmesi amacıyla yoğun mücadelenin devam ettiğini ve Şanlıurfa’da da en hassasiyet gösterecekleri konunun gençler olduğunu tekrarlayan Vali Ayhan, “Bir diğer konu madde bağımlılığı konusu bu dünyanın büyük bir sorunudur. Ülkemizde maalesef bu sorunu ziyadesiyle hissediyor. Şanlıurfa’nın daha fazla hissedebilme durumu var. Genç nüfusumuz var çünkü yılda 60 bin çocuğumuz doğuyor. Bu çok büyükte bir şans onu da belirteyim yani bölgenin yıldızı olma konusunda bu genç nüfus çok büyük bir fırsattır. Bu nüfus artışı beni rahatsız etmiyor işin açıkçası, bu nüfusu çağa ayak uydurabilirsek yani çağın ihtiyaçlarına uygun bir şekilde eğitim verebilirsek çok büyük bir şanstır. Madde bağımlılığı konusunda sizlerin bize destek olması lazım bu çok çok önemlidir” ifadelerini kullandı.
 
“TARIM ŞEHRİNE İSRAF YAKIŞMIYOR”
Tarımsal arazilerde vahşi sulamayla birlikte israfında yaşandığının farkında olduklarının altını çizen Vali Ayhan, son olarak şunları söyledi; “Benim notlarımdaki bazı hususlar su kaynaklarıyla ilgili, sulama kaynaklarının kullanımına dikkat edilmesi gerekiyor. 2 gün önce helikopterle Akçakale’ye gittik şöyle havadan bakıyorum her taraf yoğun bir şekilde vahşi sulamayla sulanmış, ciddi manada israf söz konusudur. Bu konuda tabi ayrı bir çalışma yapacağız”
Toplantı daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın konuşmasıyla devam etti. Başkan Beyazgül, kurumsal olarak devam eden çalışmalar hakkında bilgi verirken muhtar buluşmalarına önem verdiklerini ifade etti.
Başkan Canpolat ise, yerel yönetim olarak merkez ve kırsal ayrımı yapmaksızın her bölgeye ulaşmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi.
Toplantı muhtarların talep ve önerilerini iletmesi, Vali Ayhan, Haliliye Kaymakamı Metin Esen, Başkan Beyazgül ve Başkan Canpolat’ın çözümler üretmesiyle devam etti. Muhtarlardan gelen talepler toplantı da hazır bulunan birim amirlerine iletildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum