Reklam
Reklam
Millet'imizin Özgürlük Marşı
Erkan Furkanoğlu

Erkan Furkanoğlu

Millet'imizin Özgürlük Marşı

12 Mart 2021 - 11:02

Kabul edilişinin yüzüncü yılında İstiklal Marşı, bugün özgürlük kelimesinin daha sık kullanılmasıyla  daha çok zihnimizde somutlaştırabileceğimiz Özgürlük Marşımızdır.
Bu özgürlük marşı, her türlü emperyalizme, haksızlığa, hukuksuzluğa, işgale, sömürüye, ifsada karşı duruşun ve mücadelenin ifadesidir.
Mehmet Akif’imiz  hayatı, mücadelesi, davasıyla yukarıda saydığımız her türlü adaletsizliğe karşı duruşun ve mücadelenin örnek ve öncü şahsiyetleri olan rasullerin,  salihlerin, alimlerin, davetçilerin, ıslahçıların yolunu sürdüren  bir kişilik olduğunu hayatı ve mücadelesiyle şahitlik ederek  göstermiştir.
Zamanın ruhunu yakalayan  Mehmet Akif, o gün için yapması gerekeni en güzel şekilde ve en iyi bildiği  işi yapmıştır. O zamanın vacibi milletinin ihtiyaç duyduğu bir milli marştır. Mehmet  Akif de  benliğinde, zihninde , ruhunda yanan özgürlük ateşini  söndürmeden, öldürmeden bir meşale olarak kullanmış ve bize yüzyıl öteden emanet ve bilinç olarak bayrak yarışında kendi üzerine düşeni en iyi şekilde yaptıktan sonra bize teslim etmiştir.
Savaşlardan yorulan ve bıkan, medeniyet değerlerinden kopan,aşağılık psikolojisiyle özgüven kaybına uğrayan insanımızın fıtratındaki üzeri küllenen özgürlük isteğini ,ateşini yeniden tutuşturmuş ve alevlendirmiştir.
İstiklal Marşı, emperyalizme karşı bir düşünüş,  bir duyuş, bir duruş bir mücadele yöntemi ve bir kıyam hareketidir.
İstiklal Marşı, gücünü medeniyet değerlerinden alan soylu ve kutlu bir haykırıştır.
İstiklal Marşı, para ödülü var diye yarışmasına dahi girilmeyen hassasiyet sahibi olan, değerleri olan ve değerlerinden güç alan bir şairin ve O’ nun temsil ettiği bir milletin şiiridir.
Yarışma ve para ödülü kaldırılınca yedi yüz otuz dört eseri geride bırakacak olan kırk sekiz saat içinde yazılan bir duygu yoğunluğunun ve coşkunluğunun eseridir.
En iyi seçilen altı şiirle birlikte ordu komutanlarına gönderilen ve hepsinin birinci sıraya yerleştirdiği şiirdir.
Milli eğitim Bakanı Hamdullah Suphi TANRIÖVER tarafından meclis kürsüsünde seslendirilen ve sık sık alkışlarla okunması kesilen, hayranlık uyandırarak tekrar tekrar okunan şiirİdir.Milletimizin özgürlük ve özgünlük  marşıdır.

Selam
Dua ve
Muhabbetlerimle
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum