Reklam
Reklam
Ak Parti, Öncesi ve Şimdi
Mehmet Emin KUŞ

Mehmet Emin KUŞ

Ak Parti, Öncesi ve Şimdi

02 Şubat 2020 - 21:00

"Egemen olmanın ve emretmenin sarhoşluğunu bir kez yaşamış biri, ondan asla vazgeçemez." Joseph Fouche


Şahsen Ak partinin birçok politikasından şikayetçiyim. Son iki dönemdir her konuda gerileme olduğunu düşünüyorum. Ekonomik kriz, Tarım politikası, eğitim politikası, aile planlaması ve politikaları yanlış.

Fetö gurubu ile iktidar savaşında binlerce suçsuz insanların mağdur edilmesi, eleştiri kültürünün gelişmemesi ve hatta gerilemesi...vs.vs

Tüm bunlara rağmen Ak parti döneminin Ak partiden önceki dönemlerden daha kötü olduğu tezine katılmıyorum.

Benim yaşım 45, 46 yaşıma girmek üzereyim. Birçok dönemi hatırlıyorum. Özellikle Ak parti dönemi öncesi bir kabus gibiydi.

Bir şurup almak için kuyruklarda 3 kişi sıraya giriyorduk. SSK'lılar devlet hastanelerine, memurlar SSK hastanelerine gidemiyordu. Yeşil kartlılar hiçbir yere gidemiyordu. İnsanların hastaları ve ölüleri rehin tutuluyordu hastanelerde...

Bir araç devri için insanlar birbirine giriyordu. Bir araç satış devri gerçekleştirmek, bir araç icat etmek kadar zordu. İnsanlar tüm bu ve daha fazlası zorlukları gördükleri için Ak partiye uzun zamandır tolerans tanıyor.

Ancak Ak parti son zamanlarda verdiklerini geri almak ister gibi, halkı mağdur etmeye başladı. Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile çalkalanmaya... Halkın yaşantısından uzak bir yaşantı içerisinde yaşamaya başladı.

Bu yüzden iyi bir ders verme zamanı geldiğini düşünüyorum.

"Tek parti, burjuva diktatörlüğünün modern biçimidir; maskesiz, boyasız, vicdansız.."  Frantz Fanon

YORUMLAR

  • 3 Yorum
  • Mehmet Faruk Habiboğlu
    4 yıl önce
    Dürüst ve objektif bir tespit. Katılıyorum.
  • Zeki YILDIRIM
    4 yıl önce
    Demokrasilerde burjuva olmazsa olmazdır, mutlaka olmalıdır. Çünkü topyekün toplumsal ilerleme burjuvazinin varlığı sayesindedir. Fakat burjuva diktatörlüğü, İsci sınıfı diktatörlüğünün antitezidir. Burjuva diktatörlüğüne örnek Hitler ise, işçi sınıfı diktatörlüğüne de örnek Stalin’dir. Bundan çıkan sonuç; tüm müspet ideolojiler gücün tek kanalda toplanmasıyla yozlaşır ve zulüm aracı haline gelir. Bu nedendir ki güçler ayrılığı ilkesi dört elle sarılmamız gereken ve ölümüne korumamız gereken bir ilkedir.
  • Yasin Çolak
    4 yıl önce
    Dünyanın hiç bir yerinde yol.yaptim hastane yaptım diye oy isteyen olmaz, 3 sınıf ülkeler hariç