Reklam
Reklam
24 Kasım Öğretmenler Günü
Mehmet İmre

Mehmet İmre

24 Kasım Öğretmenler Günü

25 Kasım 2019 - 20:32

Her Yıl 24 Kasımda öğretmenler günü kutlanır. Değeri pek olan öğretmeni sadece bir günde anmak eksik bir saygı olsa gerek. Öğretmen öğretendir. Öğretmen, Genç nesli filizlendirendir. Nadasa bırakılmış körpe dimağların zihnine tohum ekendir. Öğretmen denilince eğitim, Okul, aile, çevre, kitap akla gelir. Eğitim alanında Ülkemizde istenilen düzeyde değiliz. Her yıl öğretmen atamaları yapılıyor. Yetmiyor vekil veya sözleşmeli öğretmenler atanıyor yine yetmiyor. Bakanlıklarda en çok bakan değişen Milli eğitim bakanlığıdır. Her gelen bakan yeni şeyler icat ediyor. Yapılanlar sorunları çözmüyor. Güzel okullarımız yapılıyor. Hem de teknoloji ile donanımlı ama yine istenilen netice alınmıyor. Milli Eğitimden Emekli biri olarak geçmiş öğrenci, öğretmenleri özlüyorum. Eskiden okullarda disiplin vardı, sevgi vardı, edep ahlak vardı. Şimdiki okul öğrencilerine bakıyorum tam tersi durum var. Kim bizi bu hale getirdi? Hz. Ali’ye isnat edilir. Bana bir harf öğretenin kölesi olurum buyurmuş. Öğretenin öğrettiği o kadar kıymetli demek.

Genç nüfusa sahip ülkemizin Eğitim sistemi, verimi dünya ülkelerinin bazılarının gerisindedir. Sorun nerede eğitimcilerin, yöneticilerin kafa yorması lazım. Eğitim sistemimiz genellikle ideolojiktir. Gençlerimiz ezberci bir eğitimle eğitiliyor.% 98 Müslüman olan bir ülkenin gençlerine Maddi ve manevi eğitim verilmelidir… Karma eğitime son verilmelidir. Üniversite bazında eğitim meslek haline gelmiş, İnsandan fazla maddeye, kazanmaya önem veriliyor. Maddeci, ideolojik bir eğitimle neslimiz kitap, çanta hamallığını yapıyor. Gençlik internet belasının sanal âlem gezgini olmuş. Bu alan gençlik için mayınlarla döşelidir. Önlem alınmazsa akıbetimiz iyi olmaz. Bu ülkede kaliteli, liyakatli öğretmen, öğrenciye ihtiyaç var. Çoğu İllerimizde Kitap fuarları düzenleniyor bir bakın o fuarlarda kaç genç var. Kim kitap alıyor ve okuyor. Eğitimin çok alanlarına kitaplara siyaset bulaşmış ki, kitap okumak almak ambargoludur. Eski kitaplar insana yön verirdi şimdi böyle değil…

Öğretmenler günü kutlanırken, Öğretmen maddi sıkıntılarla boğuşuyor. Ataması yapılmayan branş öğretmenleri isyanda. Gençlik ise başıboş, İşsiz diplomalılar Cumhuriyetin zirvesini yaşıyor. Beni okutmuşsan öyle ise bana iş bul diyor. Bazı gençler keşke okumasaydım diyor. Evlenmeme yaşı otuzu geçmiş, genç kız delikanlı evlenmek istemiyor. Gençlerimiz de ne dini değerler, ne tam ahlak nede gelenek görenek kaldı. Başıboş idealsiz bir gençlik yığını ile karşı karşıyayız. Gençlikte Namaz kılan parmakla gösteriliyor. Gençlikte uyuşturucu İlköğretime kadar inmiş. Evlenen gençler çocuk bile yapmak istemiyor. Aile yuvamızı yıkan İstanbul sözleşmesi var ki, ailenin temeline dinamit ile parçalıyor. Genç nesil için tam bir yıkım safsatası. Basından edindiğimiz bilgiler; son beş yıl içerisinde iki Milyona yakın aile bir birinden ayrılmış, bu tablo tam bir yıkım ve yok olma tablosudur. Neymiş kadına şiddet önlenecekmiş, kadın erkek eşit olacakmış, eğitim vasıtası ile bu akım empoze ediliyor.

Dindar bir yönetimde bunların olması beni düşündürüyor. Sayın Başkan Dindar nesilden dem vuruyor şahlanış genç nesille olacak diyor katılmamak elde değil, gençliği bozan, imha eden, uyuşturan fiiller olduğu yerde duruyor. Yazar A.Rahman DİLİPAK İstanbul sözleşmesi ile ilgili bu melanet çıktığı gibi günümüze kadar tahribatı CHP dönemlerinde olmamıştır diyor ve doğru söylüyor. Herkes liyakatsizlikten yakınıyor. Bunu temin edecek iktidarlar değil mi? Aklı başında yürekleri insan sevgisi ile dolu aydın kesim bu konuları her gün dile getiriyor. Ne yazık ki dinleyen yok. Bu bozukluğu kim düzeltecek? Bu toplum aç kalabilir, kemer sıkabilir Maneviyatsız hiç olamaz olmamalıdır. Dinimizin ilk emri okudur. Okumamanın zıddı cehalettir. Okuyanlarda suç oranı çok yüksektir. Demek eğitimizde köklü, ciddi sorunlar vardır. Okulların çoğalması, bir milyonun üzerinde Öğretmen ordusunun olması sorunları çözmüyor. Bir öğrenci öğreten bir öğretmenini bıçaklıyor, öldürebiliyorsa, öğretmenin karşısında ayak üst üste atıyor, ağzında sığara üfürüyorsa eğitimde bir sorun var demektir. Kaliteli, liyakatli Öğretmen, öğrencilerimiz bizim göz bebeğimizdir. FEDAKÂR CEFAKÂR ÖĞRETMENLERİMİZİN Gününü içtenlikle kutluyorum.
Selamla kalın selamette kalın…
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum