Reklam
Reklam
İnsanlık Ona Muhtaç
Mehmet İmre

Mehmet İmre

İnsanlık Ona Muhtaç

11 Kasım 2019 - 17:02

İnsanlık buhran geçiriyor. Bir gündem bitmeden, her gün yeni gündemler oluşuyor. İnsanlıkta huzur yok. Dünya çok geniş içindekiler herkese yeter. Doyumsuzlar, kan seviciler bazen dünyayı insanlara dar ediyor. Zalim ve katillerin vicdanı da yoktur. Onların tek gayesi kasalarıdır. İslam coğrafyası kan gölüne çevrilmiş. Müslümanlar parçalanmış, lokmalara bölünmüş, yutmaya her an hazır hale getirilmiş. Yok, mu bu karanlık gecenin sabahı?  Yıkım ekibi, ifsat şebekeleri Ümmet fertlerini dinden, İmandan, kadim değerlerden koparmış, İslam kardeşliği büyük bir darbe almıştır. Ümitsiz değiliz, her karanlığın bir aydınlığı olacaktır. Sayın Başkanın dediği gibi dindar nesillerin çoğalması ile bu ümmet tekrar ayağa kalkacaktır. Ancak çok çalışmak gerekiyor. Hemen hatırımda iken yazayım. Uyuşturucu hem Dinen hem de kanunlarımızca yasaktır. Biz uyuşturucuyu;  Alkol, esrar, eroin olarak bilirdik. Sömürü baronları yeni uyuşturucular icat ettiler. Bonzai, Siyanür gibi, basından öğreniyoruz.

İstanbul’a dört kardeş Siyanür İlleti ile intihar etmiş, aynı akıbet Antalya’da da olmuş, uyuşturucudan aynı aileden yine dört can siyanürle hayatlarına son vermiş. Rivayetler çok değişken, kimisi yokluktan, kimisi başka sebeplerden dese de bu acı tablo karşısında kim olursa olsun vicdanen muzdarip olmak insan olanın görevidir. Biz niçin bu hale geldik, Komşuluk bitmiş, kokularla insan cesetlerine ulaşıyoruz. Merhamet, acıma da bazı yürekler çok katı, akıbet iyi değil, gidişatımız hüsran olacak diye endişelerimiz var. Hani Komşusu açken, kendisi tok yatan bizden değildi Peygamberimiz SAV fermanı. 8 Kasım ‘ı 9 Kasıma bağlayan gece efendimizin veladet gecesiydi. Başta ülkemizde ve İslam ülkelerinin çoğunda bu gecede mevlitler okundu, ilahilerle Cemaatler coşturuldu, Kur’an-ı kerim tilavet edildi. Geceyle ilgili vaaz, nasihatler verildi, Camiler tıklım tıklım doldu. Demek bu ümmet tüm yıkımlara rağmen peygamber sevgisinden zerre ödün vermemiş, gerçek, lider, Önder, Öğretmen bir peygamberi bir gece ile sınırlamak olmaz. Hayatımızın her anında Ümmet fertleri onun ilkelerine muhtaç. Efendimiz Rahmet Peygamberidir.23 Yıllık Peygamberlik dönemlerinde hayatına, siyerine batkımız zaman İnsanlık için çok şey mevcuttur. Ahlakta, adalette, insan sevgisinde en öndedir ve örnektir, O yüce Peygamber.

İnsanlık bugün bunalımlardan kurtulmak istiyorsa, Onun veda Hutbesi İnsanlık anayasası ve İnsanlığın kurtuluşu için en samimi bir reçetedir. Aynı zamanda İnsan hakları beyannamesidir. Veda hutbesinde Ey! Ashabım ve Ümmetim size iki şey bırakıyorum bunlara sarılırsanız rezil, zelil, perişan olmazsınız. Bunlardan yüz çevirirseniz zelil olursunuz buyurmuş. Bunlar; Kur’an-ı kerim ve sünnetimdir. Bu iki Kaynaktan da ne acıdır ki, Ümmet kopmuş. Elin gavuru Ümmet fertlerini parçalara bölmüş, yutulacak lokma haline getirmiş. Yutmaya çalışıyor. Müslümanlarda ki yozlaşma tarihin hiçbir döneminde belki bu denli olmamıştır.  Dine en büyük darbe yine dindarlardandır. Faizin, Zinanın, Hırsızlığın, zulmün en alası en çok bazı İslam ülkelerinde mevcuttur. Dini sadece çıkarları için kullanıyorlar. Ümmetin şahlanışı Kurana, Sünnete bağlı kalmakla mümkündür. Bazı sahtekârlar sünneti inkâr ediyor. Kadınlarda feminizm (Kadın erkek eşitliği) safsatası zirve yapmış. Hele birde İstanbul sözleşmesi var ki tümden erkekleri bertaraf etmedir. Gerçek hocalarımız bu konularda mücadele veriyorlar. Allah sayılarını artırsın. Ümmetin peygamberinde örnek alınacak çok şey var. Yeni yetişen nesil bu abıhayat suyundan içmeye hasret. Bu görev Dinin Din görevlilerine düşer. O yüce Peygamberin tüm hayatında cihat aşkı var sahabeleri ile beraber Onun sünneti en büyük mirasımızdır.

Efendimizi diller anlatamaz, kalemler yazmaz. Bir nebze birkaç hadis Meali ile konuyu bitiriyorum. Ümmetim; 72 Fırkaya ayrılacak biri hariç 71 fırka helak olacak. Ben güzel Ahlakı tamamlamak için gönderildim. Aile reisinin meşru dairede çalışıp aile efradının nafakasını temin etmek sadakadır. İlim öğrenmek hem kadın hem de erkek için farzdır. İki günü eşit olan ziyandadır. Tanıdığı tanımadığı her kese selam vermek sünnet selamı almak ise farzdır. Çocuklarına İslami isim bırakmak onun sünnetlerindendir. Kim kendisini bir kavme benzetirse oda onlardan olur. Bir kadının, hâkimin adil bir karar vermesi bin rekât nafile namazdan efdaldır. Büyüklerine saygı duymayan, küçüklerini sevmeyen benden değildir. Midesine hardal tanesi kadar haram girenin kırk gün duası kabul edilmez. Nazar İnsanı mezara, deveyi ise kazana götürür. Kısacası hadisler bir hazinedir. Her konuda açılmayan kapılara anahtar, tüm dertlerin devasıdır. İzindeyiz ey yüce Resul SAV. İnsanlık sana muhtaç ey nebi…
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum