Reklam
Reklam
Seyrantepe Maşuk
Mehmet İmre

Mehmet İmre

Seyrantepe Maşuk

10 Aralık 2019 - 14:37

SEYRANTEPE MAŞUK

Yazının başlığını her ne kadar Seyran tepe maşuk koydum ise de çok kişi bu isme yabancı, halk arasında Maşuk TOKİ evleri ismi daha yaygındır. Kendim TOKİ’DE ikamet ediyorum. Buradaki sorunları maddeler halinde yazarak yetkililerin dikkatlerine sunmak istiyorum. Sosyal devlet anlayışı gereği, dar gelirlilere konut temin etmek, bir nebzede olsa alt gelir sınıflarına nefes aldırmak amacıyla Devlet TOKİ vasıtası ile kontlar yapıyor. Sevinmemek, desteklememek elde değil. Ancak yapılan konutlarda yaşam sıkıntılarla doludur. Bizim görevimiz İlimizdeki sorunları yöneticilerin dikkatine sunmak, çözümler aramaktır. Seyrantepe Maşuk Yerleşkesinde 50 Binin üstünde ikamet var. Mevcut bazı İlçelerimizden daha büyüktür. Yerleşkenin sorunları daha da büyüktür. 
Maddeler halinde yazıyorum.1- Sağlık sorunu; bunca Nüfusa göre sadece bir sağlık ocağı var. Var olan sağlık ocağı, personeli ihtiyaca cevap vermiyor. Doktorla bir hastanın münakaşasına şahit oldum. Hasta 65 yaş üstü raporlu ilaçları var yazdırmak istiyor. Doktorda benim hasta kontenjanım dolu yazamam diyor. Adam hem yaşlı, hem hasta bu bir örnektir. Sağlık konusu acil olarak çözülmelidir. 2- Ulaşım; İl merkezine çok uzak olmamakla beraber çoğu zaman ulaşımda büyük sorunlar yaşanıyor. Mevcut araçlar çok yetersizdir. Yaşlı, hasta, hamileler ulaşımda çok çile çekiyorlar. Bu üç sınıf insan geliş gidişte ayakta nasıl yolculuk yapabilir. Yetkililer düşünsün. 3- Fırınlar, alışveriş sorunları; Kaldığım binadan sağ ve sol tarafımda 500 Metre mesafede iki fırın var ihtiyaca cevap vermiyor. 
Ulaşımda olduğu gibi kuyruklarda yaşlılar niçin beklesin. İkamet edenlerin çoğu emekli yaşlılardır. Fırın sayıları mutlaka artırılmalıdır. Alışverişe gelince de ikamet edenlerin hepsi birkaç markete mahkûm edilmiş, örfümüze göre bakkal manav, semt pazarları mutlaka çoğaltılmalıdır. 4- Site yönetimi; site sorumlusu. Bu kadar sitenin yönetimi, site sorumlusunun olması doğaldır. Ancak gerek site, gerekse sitede görevli sorunlar karşısında çözümsüzdür. Sorun iletiliyor tamam ancak, bekle ne zamana belli değil, böyle lakaytlık olmaz. Üstelik site bakıcısına her ev aidat veriyor. Bu aidat kesinlikle adil değil. En altta oturanda en üstte oturanda eşit aidat ödüyor. Aidatı öderken kredi kartı ile ödeme şartı var ki, tam akıl dışı. Her sitenin etrafında ağaçlar, parklar var yazın bu ağaçların çoğu sulanmıyor ve bazı ağaçlar ile önceden ekili olan çimler kurumuş. Yani vurdumduymazlık var. Yetkililer bizzat ilgilenmelidir. 
Ülkemize 11 Milyon fidan diktik. Çok seviniyoruz. Mevcut fidanları niçin kurutalım ihmalden dolayı… 5- Kira öder gibi ev sahibi ol Sloganı çok meşhur. Hani çeken bilir derler ya taksit artışından taksitini ödeyemeyen çok insan var. Taksite, aidata yılda iki zam geliyor. Uzun vadeli taksitli konutların borcu bitinceye kadar taksit tutarı aldığı maaşı geçer. 6- Sitelerin çoğunda sadece ısınma var. Sıcak su, ocak yakıtı yok. Yapımı için müracaat ediyorsun. Aksa bir kâğıt veriyor. Yeniden proje, saat, kombi, depozito para ödemen lazım toplam tutar en az beş Milyon. Bu nasıl kira öder gibi ev sahibi ol sloganıdır anlamış değilim. Bu iş zengin işidir. Araştırın çok dar gelirli evini satmış, alan zengindir kiraya vermiş. 
Fakirde kirada oturuyor. 7- En adaletsiz şey ısınmada merkezi sistemdir.  İster yak ister yakma, ister evin boş olsun her kesin eşit doğalgaz parasını vermesi hem zulümdür hem de adaletsizliktir. Maşukla ilgili elzem olanlar bunlar. İlimizin çok sorunları var. Çevik kuvvet kavşağı var uzunca zamandır yapılmaması halk adına tam bir becerisizliktir. Askeriyenin yeri Millet bahçesi yapılacaktı kaç yönetici geldi geçti, yapılan hiç bir şey yok. Söylemler hep hava aldırma, başka bahara. 20 Yıla yakındır yerelde İlimizin aynı partiden yönetilmesi, İktidarın kendilerinden olması büyük bir avantajdır. Ne yazık ki, İlimiz, eğitim, ulaşım, turizm. Tarım, sağlık, istihdam, üretimde istenilen düzeyde değildir. Urfa’mız da tüten fabrikalarımız çok az. Fabrika demek üretim ve istihdam demektir. İlimize ve ülkemize hayırlı hizmetlerde bulunan tüm idarecilerimize selam olsun… Selamla kalın selamette kalın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum