Reklam
Reklam
Mehmet İmre

Mehmet İmre

Ümitvar Olun

26 Ekim 2019 - 19:17

Ümitvar olmak dinimizin gereğidir. Hadiseler karşısında yılmamak, pes etmemek, olumsuzluklar için çareler üretmek her insan ve devletlerin vazgeçmezleridir. Ümitsizlik maneviyattan yoksun veya İman zayıflığının bir eseridir. Hele Müslümanlar için ümitsizlik zillet ifadesi olsa gerek. Kur’an Müslümanların elinde, tüm yaşam alanlarımızı deruhte eden, yön veren son Peygamber Hz. Muhammed S.A.V de Kur’an-ın müfessiridir. Tarih boyunca Müslümanlar Dini değerlerden kopunca, dini düzen olarak kabul etmeyince, başına gelmeyen kalmamıştır. Ne zaman ki, akıl ürünü değil vahiy ilkeleri ile hareket etmişse hem birlik, dirlik tesisi edilmiş, hem de adalet, şefkat, sosyal devlet ilkelerini elde etmiştir.

Göz kamaştıran cihan devleti veya devletleri olmuştur. Ülkemizin yönetim şekli cumhuriyettir. Bu günlerde Cumhuriyeti kutlayacağız. Bir mütefekkir tüm dini değerleri süpürülmüş bir günü kutlamak dünyanın hiçbir ülkesinde görülmemiştir der. Dinin yerini laiklik, Demokrasi, çağdaşlık, Eğitimi Ladin, Kanunları batı endeksli olmakla beraber halkımızın yüzde 99 u Müslümandır. Gelinen noktada bazı sıkıntılarımız olsa da İslam ülkeleri içerisinde Dini yaşantı, Müslüman’ın dertlerini dert edinme, Fedakârlık, Din kardeşliği, daha nice dini değerlerin neşvu nema bulduğu bir yapımız var ne kadar şükür etsek azdır.

Bu hasletler den dolayı ülke düşmanları aramıza fitne tohumlarını ekmeye devam ediyorlar. Irkçılık, mezhepçilik, meşrepçilik gibi ayrıştırıcı bölünmeler hâsıl olmuştur. 9 Ekimde Kahraman ordumuz bir fitne yuvasını dağıtmak için barış pınarı harekâtı adıyla barış harekâtı ile Suriye’nin Resul Ayn ve Tel abyad’a bir harekât yaptı. Dünyanın ödü koptu. Başta Amerika, Avrupa birliği, sözde insan hakları savunucuları, İsrail, İslam ülkelerinin çoğu Kahraman Ordumuzun Suriye’ye girişini işgal olarak nitelediler. İnsan hakları şimdi akıllarına geldi. Ey katiller! Afganistan’ı, Irak’ı, Libya’yı İslam ülkelerinin çoğunda milyonlarca Müslüman’ı katlettiniz, yerinden ettiniz işgal ettiniz. Sizden hesap soranda yok. Batsın sizin insan hakları anlayışınız, Demokrasiniz. Gölge etmeyin yeter.

Bir musibet bin nasihatten iyidir demişler. Bu harekâtta dost düşmanı çok net öğrendik. Yöneticilerimiz yeniden dost düşman tanımını yapmak tedbir almak mecburiyetindedir. Geçen Cuma günü tüm Camilerimizde ordumuzu öven hutbeler okundu. Duygulanmamak elde değildir. Siyasi irade, halk ordumuzu sevdiği müddetçe ordumuzun cihangirliğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Suriye olayı başladığından beri tam bir bataklıktır. Son çabalar başta olsaydı bu kadar can kaybı olmazdı belki, zararın neresinden dönülürse kardır. Basından edindiğim bilgiye göre Suriye’ye bir elbise biçiliyor. Bu elbise uyar mı uymaz mı zaman gösterecek. Kan dökülmemesi için kim çaba gösteriyorsa Allah yardımcısı olsun.

Fırat Dicle nehirleri balıklardan çok insan cesetleri ile doldu yetmiyor mu artık? Dış etkenler Sayın Reis sayesinde artılar bize kazandırırken, İçte de huzura ihtiyaç vardır. İçteki acil sorunlarımız birincisi barış pınarı hareketi sanki Kürtlere karşı yapılmış gibi bir algı var. Yönetimdekiler bu konuda her ilde azami derecede gayret göstermeli. İkinci sorun adaletsizliktir. Yargı paketi ile Avukatlara yeşil pasaportun verilmesiyle mazlumiyetler kalkmıyor. Somut adımlar atılmalıdır. üçüncüsü ekonomik dar boğaz. Zamlar milleti bıktırmış, delik büyük yama küçük ciddi önlemler alınmalıdır. Dördüncüsü hepimiz ayni gemideyiz. Herkes aynı düşüncede olmayabilir. Eleştiren, yanlış diyenlere en kolayı hemen hain, falancı, filancı, şucu,bucu gibi ayrıştırıcı kelimelerden vazgeçilmelidir. Beşincisi yolsuzluk, yokluk had safhada çareler üretilmelidir. Tedbir bizden takdir Allahtan’dır. Bir mütefekkir “ Ümitvar olunuz, şu İstikbal inkılâbı içinde en yüksek gür seda İslam’ın sedası olacaktır der. Ümitsizliğe ne hacet var. Gelecek günler İslam’ın olacak inşallah... Selamla kalın selamette kalın.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum