Reklam
Reklam
Mehmet İmre

Mehmet İmre

Yakarış

19 Şubat 2020 - 20:03

Allah’ım içimizden sürekli sana yakarmak isteyen acziyet dilini gerisin geri çeken bir de günahların ağırlığı var. “Hangi yüzle yakaralım sana…” Vesvesesine cevap bulamayınca, istemek isteyen diller iyice kördüğüm olmuş. Ruhlarımız yeisin ta en dibinde debelenirken, inşirah ipini tez elden gönder ya Rabbi. Cürüm yüklü gelişlerimizi mağfiret dolu dönüşlere tebdil et. Vücudumuzun her zerresini havf ile silkele, reca ile sekine ver, sa’y edelim bir ömür boyu ikisi arasında. Havf ile başlayan şavtımız reca ile bitsin.
Hacer annemize zemzemi verdin ilahi, bizim şavtımızı bitirenler kevserden içsin! İslam dünyası yine kaynıyor. Kâfirlerin, kimimizin hayır kimimizin şer gördüğü kıyamları, yine şeytani hedeflerine varmalarına vesile kılacak tuzaklarla kirletmelerine izin verme. Şeriatının özünden uzaklaştıkça huzurumuz kaçıyor. Büyük Ortadoğu Projeleri de globalleşme teorileri de demokrasi teraneleri de senin nizamının altında ezilsin ya Rabbi!
Ümmet ihtilaflarını rahmet bilmeyi çabuk unutuyor da, bölünüp parçalanma sanki azalarımızın en hızlı refleksi halini aldı, alıyor. Hele milliyet, soy sop dendimi basireti bağlananlar ne de çok. Bizi bu hastalıklardan beri kıl. Bir tek Kur`an ile ikna olalım, Kur’an ile irşad, sünnet ile ihya olmuşlarla dost olalım ilahi! Üzerinde yaşadığımız toprakları kanıyla sulamış, her tür aşırılıktan uzak, sahih İslami düşünceyi elden bırakmayan İslam cemaatinin cihadına şahitsin. Rabbimiz ismi Azem’in hürmetine muhafaza eyle.
Etrafında mikrop gibi dolanan fitnebaz ve münafıkları aşikâr eyle. Mucizelerine defalarca şahitlik etmişiz. Bizi İsrailoğulları gibi, parçalanıp içinden deve çıkaran kayayı bile belleklerine sığdıramayanlardan olmaktan sana sığınıyoruz. Senin hiddetini üzerimizde gezdirmendense yetmiş düvelin şiddetini cesedimizde hissetmeyi bin kere yeğleriz. Dini cemaatlerimizi kaypaklıktan, ifrat-tefritten, ilkesizlik yüklü pragmatizm den uzak tut. Büyüklerimize hayırlı uzun ömürler ver, onları başımızdan eksik etme. Şehitlerin dökülen kanları hürmetine, aklımızı ve gönlümüzü feraset ve basiret ile süsle, ihlâs’ı amellerimizin tacı eyle. Ya Rabb!
Muhacirleri ise selamette kıl. Sen ki her şey yed-i kudretinde olansın, onlara fetihle dönüş nasip eyle! Allah’ım nesillerimiz sana emanet. Zaman kirli bir nehir gibi akıp gidiyor ve biz çocuklarımızı en temiz kıyısından ilerletmek için çabalıyoruz. Ama bundan bile aciz kaldığımız anlar o kadar çok ki… Özellikle başını alıp giden zinadan berii eyle. İstanbul sözleşmesinin fitnesinden Müslüman erkekleri muhafaza eyle… Onları ve bizleri Salihlerden- takva sahiplerinden kıl. İmandan, Kur`an`dan, sünnetten, İslam`dan ayırma. Bizi sensiz, imansız bırakma Allahım.
Bizi ve çocuklarımızı bir ömür yolunun çalışanlarından olma bahtiyarlığına eriştir. Mücadele ruhuyla yaşat, canlarımızı da şehitler olarak al. Ey! Yüce Rabbimiz kalan ömrümüzü geçen ömrümüzden hayırlı eyle, bizleri gereği gibi sana kulluk yapan kullarından eyle, neslimizi Salih ve Saliha eyle, ibadetlerimizi daim eyle, amelimizi güzel eyle, bizleri Hz. Muhammed Mustafa’nın sünnetlerini yapan ve O’na ümmet olmayı layık eyle. Tüm Müslümanların yekvücut olmalarını nasip eyle, cümlemizi şuurlu eyle, bizleri rahmetine mazhar eyle, tüm Müslümanları zalimlerin şerrinden ve tuzaklarından emin eyle.
Vesvese veren şeytanlardan muhafaza eyle, tüm ölmüşlerimize rahmet eyle, dünya imtihanında yükümüzü hafif, sınavımızı kolay eyle, dualarımızı kabul edilen duaların hürmetine kabul eyle, cennet vatanımıza karşı oynanan oyunları bertaraf eyle. Devletimizi ilelebet payidar eyle, güvenlik güçlerimizi her türlü tehlikeden settar eyle, ordumuzu her alanda muzaffer eyle, rızkımızı helalinden geniş eyle, ticaretlerimizi bereketli eyle, işlerimizi hayreyle, ülkemize fitne fesat tohumları ekenlere ve onlara yardım eden hainleri bertaraf eyle, ahlakımızı hamid eyle, ümmeti Muhammede her hayırlı işte yardım eyle. Devlet yöneticilerimize adil olmayı nasip eyle. Ve bizleri de rızan ile güzelleştir. Âmin  âmin  âmin.
Selamla kalın selamette kalın…
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum