Reklam
Reklam
Aşk ve İnsan
Mustafa Pakır

Mustafa Pakır

Aşk ve İnsan

23 Nisan 2020 - 09:07

Aşk şiddetli bir duygudur. Tıpkı nefret gibi. İnsan aşık olduğu birine karşı uç duygular besler. Bir anda o ne isterse onu yapar ve her şeyi ona feda eder.
Bu şiddetli ve tutkulu olan duyguyu yaşarken, gerçek bir şey yaşayıp yaşamadığınızı merak ediyorsanız bu konuda size ipuçları verecek birkaç tavsiyeye bir göz atmalısınız.
Onsuz hayat imkansız hale gelir.
Kendin gibi hissedersin.
Ten uyumu inanılmazdır.
Huzur ancak onunla mümkündür.
Birlikte eğlenirsiniz.
Sadece onunla konuşmak istersin.
Gururunuzu bir kenara bırakırsınız.
​Ayrıca gerçek aşkta hayal kırıklıkları olamaz çünkü gerçek bir aşkın içinde karışıklı beklenti yoktur. Beklentinin olmadığı yerde hayal kırıklığı da oluşamaz fakat pek çoğunuz aşk yaşadığını sanırken hep bir beklenti içinde olursunuz. İşte düşülen yanlış durum budur. Beklenti aşkı kirletir.
Son derece bilge bir adam olan C.S Lewis, Dört Aşk’ta aşkı şöyle tanımlıyor:
Güvenli bir yatırım değildir. Birini sevmek savunmasız hale gelmektir. Herhangi bir şeyi sevdiğinizde kalbiniz bükülecek ve muhtemelen kırılıp paramparça olacak. Kalbinizi tek parça halinde tutmak istiyorsanız, en iyisi mi onu hiç kimseye vermeyin, bir hayvana bile. Etrafını uğraşlarınız ve ufak zevklerinizle sarıp sarmalayın; duygusallığını görmezden gelin ve onu bencilliğinizin tabutunda ya da kefeninde saklayın. Fakat güvenli, karanlık, hareketsiz ve nefessiz tabutta değişecektir o. Kırılmayacak artık; çünkü kırılmaz, içine girilmez, şekillendirilemez olacaktır. Bu trajediye ya da trajedinin gerçekleşme ihtimaline yönelik alternatif bir senaryo, lanetlenmedir. Aşkın tüm tehlike ve kaygılarından tam anlamıyla korunacağınız tek yer, cehennemdir. 22,04,2020 mustafa pakır
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum