Reklam
Reklam
Gençler ve Girişimcilik -4
Mustafa Pakır

Mustafa Pakır

Gençler ve Girişimcilik -4

07 Mayıs 2020 - 12:28

Girişimcinin Toplumsal Misyonu
Girişimcilerin bulundukları topluma karşı çok önemli misyonları vardır. Bunları kısaca şöyle sıralayabiliriz
1-Az gelişmiş ülkelerde en önemli sorunlardan biri işsizliktir. İşsizlik ürün/hizmet üretimi için yeni yatırımların yapılmaması sonucunda doğar. İşsizlikten kurtulmanın en etkin yolu , kişilerin kendi işlerini kurmalarıdır. Girişimci sayısı ne kadar artarsa, istihdam oranı da o kadar artar.
2-Girişimci sayısının artması ile toplumsal refah düzeyi, insanların hayat standartları da yükselecektir.
Girişimcilikte asıl amacın, daha çok para kazanmak olarak düşünülse de, para sadece bütünün bir parçasıdır. Asıl amaç toplumsal yaşam kalitesini artırmaktır
3-Girişimciler hem bilim ve teknolojiyi kullanarak, hem de bu alanlara kaynak aktararak bilim ve teknolojinin gelişmesine ön ayak olurlar. 
4-Girişimciler yurtdışında, kendi ülkelerinin reklamını yaparlar
5-Girişimciler kullanılmayan potansiyelleri kullanarak, bunların atıl olmalarını önlerler. 
Örneğin turistik bölgelerde insanların evlerini pansiyon olarak kullanmaları

Girişimcilik Türleri
Girişimcilik değişik bakış açılarından farklı biçimlerde tanımlanabilir. 
Bunlardan bazıları aşağıda sunulmuştur

 Fırsat Girişimciliği

Mevcut ve potansiyel pazardaki değişimin getirdiği fırsatları görerek veya potansiyel fırsatları sezerek mevcut veya hedef pazara mal üretmek veya satmak amacıyla yapılan girişimcidir.
Fırsat girişimciliği, pazarda meydana gelen genişleme ve ya kriz ile birlikte pazara yeterince mal sunulmaması veya teknolojideki gelişmeler sonucu pazarın isteğine uygun fiyat ve kalitede mal sunulması nedeniyle ortaya çıkan fırsatları değerlendirmeyi öngörmektedir. Fırsat girişimciliğinden gerektiği şekilde yararlanabilmek için girişimcinin pazardaki fırsatları değerlendirebilecek ve kâr edebilecek bir bilgi birikimi ve yeteneğe sahip olması gerekir

YORUMLAR

  • 0 Yorum