Reklam
Reklam
Gençler ve Girişimcilik-5
Mustafa Pakır

Mustafa Pakır

Gençler ve Girişimcilik-5

09 Mayıs 2020 - 13:42

  Yeni tip Girişimcilik Yeni bir fikir ve buluşu ya da mevcut bir mal veya hizmeti yeniden tasarlayarak ve kalite düzeyini yükselterek yapılan girişimciliktir. Yeni tip girişimcilik, yeni mal ve hizmet tasarımı ile fiyat ve kalite faklılaştırmasını öngören yenilikçi pazarlama esasına dayanmaktadır.
Günümüzde küresel işletmecilik olgusuyla birlikte girişimciliğinde sürekli bir değişim içinde yeni bir anlam ve önem kazandığı görülmektedir. Bu bağlamda girişimcilik kavramının boyutlarının hızla değiştiği görülmekte olup, girişimcilikte coğrafi sınırların anlam ve önemini kaybettiği görülmektedir. Küresel işletmecilik ile birlikte girişimciliğinde küresel boyutta yapıldığı görülmektedir. Küresel girişimcilikte işletme sermayesi ve mal varlığı önemlidir. Bu girişimcilik, üç gruba ayrılmaktadır;
• Yerel girişimcilik; bir işe başlayan ve girişimciliğin henüz başlangıcında olan girişimciliktir.
• Bölgesel girişimcilik; girişimciliğin yerel girişimciliğe göre daha ileri aşamasıdır. Bu tür girişimcilikte işletme sermayesi ve iş hacmi daha fazladır.
• Uluslararası girişimcilik ; girişimciliğin en son aşa asıdır. Bu tür girişimcilikte bir veya daha fazla girişimci bir araya gelerek küresel girişimcilik yapmaktadır. Küresel girişimcilikte işletme sermayesi, çalışan sayısı ve iş hacmi çok büyüktür
Stretejik girişimcilik ,zamanın getirdiklerine ve götürdüklerine bakılarak çok hızlı ve yeni stratejiler geliştirerek,fırsatlaraı yakalama çalışmaktır..
Teknolojik girişimcilik,küresel dünyada her şey çok hızlı ve inanılmaz şekilde değişiyor.
Bu gelişmeler karşısında,her girişimci birey her an fırsatı yakalayabilir,çok anlamlı girişimler yapabilir.teknoloji ve internetten yaralanarak,yazılımları,takip ederek,yeni buluşlara doğru fikir ve hayallerini geçekleştirebilir...
Şunu asla unutmayın! girişimci :fırsatları yakalayan öngörüsü yüksek, cesaretli, kararlı iyi motive olmuş bireyin ta kendisidir..
binlerce sermaye sahibi hatta milyonlarca sermaye sahibi insan veya şirket olabilir.Ama malesef girişimlik cesareti için,risk alanlar için aynı şeyi söyleyemeyiz..
Bir dahaki yazımızda buluşmak üzere yeni nesil girişimci ve süper girişimciler kazandırmak dileği ile hoşça kalın....mustafa pakır girişimcilik notlarımdan..

YORUMLAR

  • 0 Yorum