Reklam
Reklam
Anadile Yamyamlık ve Müge Anlı
Mustafa Tosun

Mustafa Tosun

Anadile Yamyamlık ve Müge Anlı

27 Ekim 2019 - 08:56

Dün sosyal medyada bir paylaşımda gördüm. Ardından teyid etmek için haber sitelerini taradım. Sitelerde de yer almış bir haber. Son olarak videosunu izledim. Bu defa sorun Müge Anlı'nın kendisi. Belki 10 dk. boyunca, anadili olmayan Türkçeyi konuşan Siverekli teyzemiz bir ara artık doğal moda girerek muhatabı olan gence anadili olan zazaca ile hitap ediyor, ediyor ama anında hemencecik sesi kesiliyor ve tv'den izleyenler hiçbir şey duyamıyor. Neymiş? Anlamadığımız bir dil. Tamam da o genç anlıyor ve bir iki ifadesi de zazaca olacak yani ne var bunda?!

Olay kısaca bundan ibaret. Zaten videosu var. Bir kısım aklı evveller, "ya kadın küfür ederse" falan diyor, yahu 10 dk. boyu konuşan kadın üstelik zazaca anlayan birine ve olayla ilgisi olan birine neden küfür etsin. Hem küfür etse de muhatabı anlamayacak mı?   İtiraz etmeyecek mi? Yani Türkçe konuşan biri de aniden küfür edemez mi? O halde Türkçe de olmasın diyelim?! 

İnsanın havsalası almıyor inanın. İmparatorluk bakiyesi bir coğrafyada dil ırkçısı yaratıklar türetildi. "On yılda onbeşmilyon genç, yarattık her baştan" diyorlardı ya, galiba müge anlı işte yaratılan(!) bu çocukların torunu. Ki buna benzer vukuatı daha önce de vardı. Van depreminde yine depremzedeler için insanlık dışı açıklamalar yapmıştı. İşte kemalist düzenin sunucusu ancak böyle olur. Sen kalk halkın yaşadığı problemler üzerinden reyting yap ama bu kadar da kültürsüz, çapsız ve dar ol.. 

Türk-Kürt sorununu ortaya çıkaran işte en temel hastalık budur işte. Yıllarca hem devletçe ve hem de onyılda yaratılan(!) yaratıklarca sürdürülen dil ırkçılığıdır. Yer yer eleştirsek de Erdoğan döneminde bazı iyileştirmeler olduysa da hala halk kesiminde devan ediyor bu hastalık. Demek ki kıyamet kopmuyormuş bu topraklardaki başka diller adına tv kanalı açılınca veya anadilleri öğreten dersler verilince (yetersiz düzeyde olsa da).

Ana sütü ne kadar doğalsa ana dil de o kadar doğaldır. Hakkınız yok dillere bu kadar şeytanca yaklaşmanıza. Allah'ın verdiği hakları devletler dahi sansür edemez, etmemeli. Kim ki fıtri haklara savaş açıyorsa Allah'a savaş açıyor demektir. Kendini müslüman gören türk kardeşlerimize çok iş düşmektedir. Müge Anlı bu şekilde dolaylı yoldan terörü desteklemektedir. Anadil terörün umrunda değil belki ama insanları kendine çekecek en güçlü damardır. Yapmayın bunu. Anadilde eğitim hem insani hem islami bir haktır. Bir kitapta okumuştum, İsviçre'de 32 dilde eğitim veriliyor. Elbet ortak dilleri vardır. Ama bakın adamlar kendi vatandaşlarının ana dillerini koruyor. Bizimkiler ise cephede birlikte savaştığı din kardeşlerinin dillerini yasakladılar yıllarca... 

Ben dün akşam atv'yi aradım ve tepkimi dile getirdim. 444 8 881 nolu numara. Sizleri de tepki vermeye davet ediyorum. 10 dk zorlanarak türkçe konuşan teyzeyi 1 dk bile ana dili konuşturmayan bu yamyamlığı protesto edin. Dilimizi yediler bitirdiler bu yamyamlar. Çocuklarımız kürtçe, zazaca konuşamıyor bu dil yamyamları yüzünden.

Ey Müslüman Türk kardeşim! Kürt sorunu diye bir sorun yok. Sorun senin kavimdaşların tarafından üretiliyor, gör bak. Kültürel ve fıtri hakları tanınırsa Pkk gibi fitne örgütleri kısa sürede yok olur. İşte onları besleyen senin, dinden imandan nasibi olmayan kavimdaşlarındır. Sen de uyar onları. Sen de tepkini ver. Allah "dilleriniz ve renkleriniz ayettir" diyor, başka bir ayette ise "biz her kavme kendi diliyle konuşan elçiler göndeririz ki açıklasınlar" ifadeleri geçiyor. Ama maalesef şu an ben ana dilimden koparılmış biri olarak bu ayetin çiğnendiğini çok net olarak yaşayan biriyim. Devlet daha hızlı kendine çeki düzen vermelidir içişlerine dair bu hassas konuda. Kültürel ve fıtri haklardır bunun adı. Sağa sola çekmeye gerek yok. Sen ekmek yiyorsan ben de ekmek yiyorum. Senin anadilin varsa benimki de var. Mesele bu kadar basit. Vesselam.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Meral Bayat İnat
    4 yıl önce
    Kaleminiz keskin olsun hocam evet hepimiz dilimize sahip çıkalım.Aslini inkar eden bizden değildir demiş peygamberimiz