Reklam
Reklam
Birkaç Fotoğraf Karesi İle Müslümanları Aşağılayan...
Mustafa Tosun

Mustafa Tosun

Birkaç Fotoğraf Karesi İle Müslümanları Aşağılayan Müslümanlar(!)

01 Aralık 2019 - 12:41

4 tane fotoğraf karesi ile lüks içinde olan başörtülülerin resmini paylaştıktan sonra 'bozulduk', 'şu olduk', 'bu olduk', bilmem ne diyenler…

Derneklerde, cemaatlerde, camialarda yüzlerce belki binlerce başörtülü, tesettürlü ablalarımızın Allah için yaptığı çalışmaları niçin görmezler? 

Yani neden illa birkaç olumsuz örnek üzerinden bol keseden sallayıp, entel-dantel sosyolojik(!) yorum yaparlar... Yani nedir maksadınız?! Evet, müslümanların problemleri var. Ancak haksızlık ve insafsızlığın bir sınırı olmasın mı? Bir tespit yaparken, etraflıca düşünmek gerekmez mi?  

Hiçbir toplumda %0 hata ve %100 mükemmel insan yoktur. Müslüman toplumlarda da öyle. Şayet iyi niyetli iseniz olumlu örneklere odaklanın ve onları paylaşın ki pozitif değişim süreci olsun. 

Rahatsız olmamak elde değil, birkaç fotoğraf karesi ile büyük büyük, afralı-tafralı, genellemeci sosyolojik(!) yorumlara... Ve tabi ıslah edici olmayan yorumlar... 

Bu  tip yorum yapanların ufuklarını açmak için  Kur'an'daki bir kıssa üzerinden beyin fırtınası yapabiliriz:
Daima Talut'un ordusunda ırmaktan su içenleri konu etmek, sürekli o gruptan bahsetmek iç dünyamızda kaybetme psikolojisi oluşturur. Dikkat ederseniz vahiy, az sayıda kalanlardan bahseder ve yaptıkları duadan ve sonrasında da zafer elde ettiklerinden… 

Irmaktan su içmeyen veya çok az içip azimle ilerleyen ve zafer elde edenler vardı. Aslında şöyle demek lazım, herkes ilgi alanına yönelir. Zafere odaklanan, su içmeyip ırmağı geçenlerden bahseder. Geride kalan ise ırmaktan su içip kalanlardan bahseder. Kısacası yapılan tespitler, aslında kişinin iç dünyasını da ele verir. 

Günümüzde ise sürekli müslümanlardan şikayet edip çürüklerden bahsedenler acaba kendileri  ideal müslümanlık vizyonunu temsil edebilmekte midir? Bu soru, yüreğimizde daima yankılansın lütfen.

Siz siz olun, ırmaktan su içmeden (veya çok az içerek) geçip zaferi elden edenlere odaklanın! Toplumu ıslah etmek istiyorsunuz olumlu örnekleri sürekli paylaşın, olumsuz örnekleri de sadece gerektiğinde ve lokal durumlarda… Unutmayın, “Bir şeyin şüyu-u vuku’undan beterdir.” (kötü) Bir şeyin yayılması, gerçekleşmesinden beterdir.

Boşverin sudan içip geride kalanları. Herkes kendi sınavında değil mi? Siz kendi sınavınıza odaklanın!
Yüce Rabbimizin indireceği her hayra muhtacız. Şerri zorlaştırmasını ve hayrı kolaylaştırmasını diliyoruz.

[email protected]
www.mustafatsn.blo

YORUMLAR

  • 1 Yorum