Reklam
Reklam
Biz Müslümanların 3 Çağdaş Düşmanı
Mustafa Tosun

Mustafa Tosun

Biz Müslümanların 3 Çağdaş Düşmanı

29 Temmuz 2020 - 18:45

Biz Müslümanların 3 çağdaş düşmanı var ve hepsine karşı aynı oranda mücadele etmeliyiz ki gerçek anlamda birlik gerçekleşsin:

1. Mezhepçilik: Aşırı Şii-Sünni karşıtlığı. Bunu yaparak ümmeti bölenler Allah'a zor hesap verirler. Sünnilerin kendi arasında kamplar oluşturması da büyük vebaldir. Gelenek-modernite de yeni kamplaşmalar... Hepsinden hesap sorulacak.. 

2. Irkçılık: Siyasal yönetimlerin keskin ırk ayrımına gitmesi ve ümmet içinde özellikle Türk, Fars ve Arap kamplaşmalarının derinleştirilmesi ve ırklarıyla adeta hem üstünlük kurmaları, hem başka ırkları asimile etmeleri vs aslında bunu yapanların İslam'la bağı nerdeyse yok gibidir. Bunlar da Allah'a hesap vermede zorlanacaklar. Irkçılığı tetikleyen her şeyden uzak durmalıyız. Fıtri çizgiyi aşan tağut olma yolundadır. 

3. Siyasal ideoloji ve diktatörlükler: Türkiye'de kemalizm, Irak ve Suriye'de Baas, Libya'da Kaddafi, Tunus'ta Burgiba/Zeynel Abidin, Mısır'da Sedat/Mübarek/Sisi, Suud ve sair ülkelerde de aynı şekilde... Bunlar özellikle emperyalist Batı'nın ümmet coğrafyalarında uyguladığı projelerdir. Ümmeti asıl istikametinden saptıran bu siyasal yönetimler ve etkileri hala başımızı ağrıtmaktadır, gücümüzü kırmaktadır. Yerellikten ziyade batıya bağımlı olmaktan başka ayarları olmayan kukla yönetimlerdir.

*
İşte bunlara karşı direnmeliyiz. Üstelik yalpalamadan, şuna buna bakmadan ve üçüne aynı oranda.
Cemaleddin Afgani'den tutun Abduh, El Benna, Şeriati, Kutub, Mevdudi, Carullah, İkbal, Aliya, Erbakan, Mutahhari gibi nice öncülerimiz -hatasıyla sevabıyla- mücadele ettiler....

İstikamet belli. Yolda dökülenler, dönüşenler, milliyetçileşenler ve mezhepçileşenler utanç duyacakları yerde afra tafra atıyorlar. 
Müslümanlar evrensel islam kardeşliğinde buluşmak zorundadır. Bu kitabın manen isteğidir. Dünyanın zalimlerin elinde ne hale geldiği görülüyor. "bizi bu zalimlerden lurtar diye haykıran kadın, çocuk ve yaşlıların..." feryatlarını duymayıp teknoloji/güç büyüsü altında batıya nerdeyse tapacak olanların yüzleri kara olsun.

Ümmete azim, sebat, çalışkanlık, kardeşlik aşılayanlara selam olsun.
"Bu yolda azmi kıranın, beli kırılsın"

YORUMLAR

  • 0 Yorum