Reklam
Reklam
Erkek Çocuk İstedin, Haydi Sen de Kolunu Düzelt!
Mustafa Tosun

Mustafa Tosun

Erkek Çocuk İstedin, Haydi Sen de Kolunu Düzelt!

06 Kasım 2019 - 09:00

Bir Ayat-ı Hadisat Okuması

Annem Anlatıyor: 
Mersin'de yaşadığı yıllarda karşı komşusunun yaşadığı bir olay. Tabi bu aile Mersin'e göçen bir aile. Nereli olduğu önemli değil. Yeni evli bir aile. Allah onlara çocuk nasib edecek. Bunu duyan genç ama cahil baba eşine şu cümleleri sarfetmiş: 
"Eger kız dogurursan seni çocukla birlikte denize atarım" (tabi baba olan şahıs cinayet üzerine kaçan ve oraya yerleşen biri, gerisini siz anlayın).

Kadın devamında anlatıyor: 
"Kocamın o sözünü ciddiye aldım. Çünkü dediği şeyi yapacak cinsten biri. Ve o korku taa doğum zamanına kadar içimden çıkmadı ve her gün o korku içimde büyüye büyüye ilerliyordu. Bu korku yüzünden doğum sancısı vs. hiçbir şeyi hissetmedim. Sonunda doğan çocuğun erkek olduğunu öğrenince çok ama çok rahatladım. Yeniden doğmuş gibi oldum. Dünyalar benim oldu sanki. Ancak ilerleyen günlerde çocuğun sağ kolunun askıda kaldığını ve çocuğun kontrolünde olmadığını farkettim. Doktora da götürünce tam anladık ki çocuğun kolu doğuştan bu şekilde yani bir anlamda felç." 

Kocam olacak adama şu cümleleri kurdum: 
"İŞTE BAK! SEN, BENLE DOĞACAK KIZIMI "DENİZE ATACAĞIM" DİYEREK TEHDİT ETTİN.  ALLAH DA SANA İŞTE BU ŞEKİLDE BİR ERKEK ÇOCUĞU VERDİ. HAYDİ GÜCÜN YETİYORSA SEN DE DÜZELT ÇOCUĞUNUN BU KOLUNU!!!!!"

Annem devam ediyor anlatımına: 
"Daha sonra bu adamın kız çocuğu oldu ama çıtını çıkarmadı eşine..."

Bu olayı bizzat kadından dinlemiş annem. Anlattığı olaydaki çıkarımlar kadına ait.

Ne cehaletlerden geliyoruz bugüne. Bu kayran karası cehaletler azab bulutlarını çekiyor üstümüze. Eğtimsizlik ne kadat acı bir şey. İlahi terbiyeden mahrum olmak beşeri vahşileştiriyor. O günden bugüne toplumsal değişim pozitif yönde ilerliyor belki ama bugünün de kendine göre sorunları var. Bir damla bilinç taşıyan ve bunu topluma yaymayan vebal altındadır. Çoğu insanımız iyilik namına örneksizlik sprunu yaşıyor ve böylece cehalet daha da besleniyor.

Annelerimizi konuşturalım. Yaşayan tarihi dinleyelim. Dersler çıkaralım. Toplumumuzu tanıyalım ve toplumsal ıslah sürecinde muhakkak kendimize de rol verelim. Bana ne, demeyelim. Kötülükleri elimizde, dilimizle, kalbimizle düzeltmeye çalışalım.

Allah'a emanet olunuz.

[email protected]
mustafatsn.blogspot.com

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Ube
    4 yıl önce
    SüphanAllah,
  • Serhat altandağ
    4 yıl önce
    Toplumumuzda ne yazık ki, bu tür olaylar çok yaygın. Etken maddelerini değilde bu cehaletin beslendiği eğitimsizlikle doğrudan bir ilişkisi olduğu ve alternatif olarak bilinçlenme ve ahlak değerlerimizi yükseltmeye çalışmak en doğru çıkarım olacağını umuyorum. Anlam yüklü bir yazı olmuş Teşekkürler