Reklam
Reklam
İlahi Terbiyeden Mahrumiyetin Manzarası
Mustafa Tosun

Mustafa Tosun

İlahi Terbiyeden Mahrumiyetin Manzarası

21 Ocak 2020 - 11:51

Kitabi şuuru olmayan ve ilahi terbiyeden geçmeyi hiç akıllarının ucundan geçirmeyen insanların birbirlerine üstünlük yarışı mal/mülk/güç/nüfuz üzerinden olmakta.

Bir dinlemeye koyulun. Birbirlerinin ya kazancını, ya zararlarını konuşurlar. Düzlem bu. İyiliğe dair bir proje yok. Ne üzücü bir manzara. Tabi kayıp ve kazançlara yaklaşım niyetleri çok önemli. Görünen o ki, imtihan sırrının farkında değiller.. 

Kitabın dünyası ve ilahi terbiyenin insana iyiliği öyle fazla ki, farkı fark eden daha net görüyor. İnsan olmak ile beşer kalmak arasında dağlar kadar fark var ruh planında.. 

Anadan doğma müslümanlar, galiba büyük kayıp içerisinde. Hayatın anlamını ıskalamışlar ama farkında değiller. Kayıp ve kazanç anında imtihan sırrını unutandır beşer. Öyle bir hal ki, muhatabın zarar etmesi zehirli bir rahatlama bırakıyor içe. İlahi terbiyeden geçen ise Allah merkezli olaylara yaklaşır ve çevresine ışık verir, huzur verir, moral verir. Beşeri gammazlayan iki şeyi var: Sözü ve gözü. Bilmez ama.

Allahım bizi beşerlikte bıraktırma. Gönlümüzü ilahi terbiyene aç. Bizi bize bırakma. Bizi beşer eline bırakma. Zor beşerle imtihan.

YORUMLAR

  • 0 Yorum