Reklam
Reklam
Islah Muhalefeti, Eski /Yeni Türkiye, Vesayet
Mustafa Tosun

Mustafa Tosun

Islah Muhalefeti, Eski /Yeni Türkiye, Vesayet

21 Aralık 2019 - 22:29

Islah Muhalefeti, Eski/Yeni Türkiye, Vesayet

Ülkenin yerli silah sanayisinin gelişmesini önemsiyorum. İnşaallah bununla birlikte diğer teknolojik ürünlerin de yerlileşmesi sağlanır. Çünkü teknolojik gelişmeler daha çok savunma sanayisinden sonra oluyor. Ülkelerin vesayet altına girip girmeme meselesinde YERLİ SİLAH  sanayisi çok önemlidir..... 

Eski Türkiye, özellikle askeri, ekonomik, siyasi açıdan aşırı derecede vesayet altında idi. Bunu en iyi müslümanlar bilir.  
Yeni Türkiye bu vesayeti kırmada mesafe katetti ise de henüz korkuları giderecek düzeyde değil ve başka sorunlar türedi.

2023'ten umudumu kesmemekle birlikte tedirginim.
Dediğim gibi yerli silah sanayisi ve dış politika hamlelerinden dolayı 2023'e zaman tanınması gerektiğini düşünüyorum.

Bireysel/üstdüzey/entellektüel vatandaşların her ne kadar ideal bulutlarına çıkmamış olsa da yaşanan süreçleri göz önüne alarak "ıslah muhalefeti" kavramının güçlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Islah Muhalefeti kavramı çok önemli. Müslüman vatandaşlar ve stk'lar bu kavramın hakkını vermeli. Hakkını vermezsek eski Türkiye'nin seküler zorba ağına yeniden düşebiliriz. Tabi ki bunun diğer adı batının vesayeti demek olacak. Ben bu süreçleri bireysel/üstdüzey/entellektüel ideal bulut modundan ziyade tedrici, gerçekçi, ıslah muhalefeti modunda olmak gerektiğini düşünüyorum. 

Islah muhalefeti partisel de olabilir, stk düzleminde de olabilir, bireysel de olabilir.  
  
Bununla birlikte, kemalist seküler rejimin biz müslümanlar için hala tehlike olduğunu asla unutmamalıyız. Yeni Türkiye'ye belki en sert muhalefeti bu rejimin etkisini kırmadığı için gösterebiliriz. Yeni Türkiye'nin bundan sonra gelen ikinci problemi de liyakatsiz asalak bürokrasinin oluşmasıdır. Maalesef bu asalak bürokrasi kapalı kutu cemaatlerin vesayetinden uzakta değil.. Yeni Türkiye'yi hantallaştıran oy deposu kapalı kutu cemaatlerin bu etkisi de tedirgin edici boyutta. Bu cemaatler, İslam'ın adalet ve hakkaniyet sembolü olmaktan ziyade tam tersi etki etmektedir. Islah muhalefetinin kapsamına bu da girmeli. Müslümanlar olarak kapalı kutu cemaatleri uyarmak zorundayız. Yeni Türkiye'nin siyasetini zora sokmamalıdırlar.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • mustafa toprak
    4 yıl önce
    bir ülkenin önceliği toplumsal barış, birlik dirlik ve beraberlik olmalı.hakkın hukukun adaletin tesisi olmalı, evrensel anlamda bireysel toplumsal özgürlüğün inşası hür iradenin ihyası ve ekonomik bağımsızlığın yerleşmesi gerekli..bunların olmadığı bir yerde uzayda koloni kurmanın dahi bir anlamı ve manası yoktur..