Büyükşehir'den alkış alan paylaşım

10 Aralık 2019 - 22:53

Miami'deki bir sanat fuarında, duvara koli bandı ile sabitlenen ve 120 bin dolara alıcı bulan muzu, bir başka sanatçı duvardan indirip yiyince fuardan kovuldu. Duvara bantlanmış muz çalışmasını artık polis koruyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'de bu konuyla ilgili duvara bantlanmış isot resmini kendi sosyal medya hesabından paylaştı. Paylaşım etkileşim rekoru kırdı.

Miami kentindeki Perrotin Art Basel Miami´de sergilenen ve İtalyan sanatçı Maurizio Cattelan’a ait olan, ‘Komedyen’ adını taşıyan ve duvara bantlanmış gerçek bir muz, başka bir sanatçı tarafından yendi. Sanatçının üç adet ürettiği Komedyen adlı eserin iki versiyonu 120 bin dolara alıcı bulurken, üçüncü kopyası için 150 bin dolar fiyat belirlenmişti. Adı açıklanmayan alıcıların, eserle birlikte kendilerine iletilen orijinallik sertifikasında, esere konu olan muzu gerekli gördükleri takdirde değiştirebilecekleri belirtilmişti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’de gündem olan bu konuya duyarsız kalmadı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’de kendi sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşım yaptı. Kendi sosyal medya hesabından bu konuyla ilgili duvara bantlanmış isot resmini paylaşıp, “Değeri paha biçilemez sanat eserimiz” ifadelerini kullandı.

 

(Ahmet CAN/Şanlıurfa OLAY)