Trafik Haftası Renkli Etkinliklere Sahne Oldu

07 Mayıs 2024 - 18:12

Vali Hasan Şıldak, Karayolları Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında İbrahim Tatlıses İlkokulunda öğrencilerle bir araya geldi.  

Karayolları Trafik Haftası ülke genelinde olduğu gibi Şanlıurfa'da da etkinlikler ve bilinçlendirme faaliyetleri ile kutlandı. Vali Hasan Şıldak da etkinlikler kapsamında İbrahim Tatlıses İlkokulunda öğrencilerin farkındalık çalışmasına katılarak, trafik kurallarına uyulması yönündeki çağrılarını yineledi. Etkinlikte çocuklarla birlikte 'Hayatla Yarışılmaz', 'Trafikte Yayalara Öncelik', 'Kurallara Uyalım' şeklinde mesajlar veren Vali Şıldak, tüm sürücülere trafik kurallarına uymaları konusunda çağrıda bulundu.
 
"Son 4 ayda 74 canımızı yitirdik"
Etkinlikte bir değerlendirme yapan Vali Şıldak, il genelinde son 4 ayda yaşanan trafik kazalarında toplam 74 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Bu kazaların tümünün kurallara uyulmadığı için yaşandığını belirten Vali Şıldak, "Bugün Karayolları Trafik Haftamız ve dolayısıyla Emniyet Caddesi'nde çocuklarımızla buluştuk. Trafik personelimizle birlikte bir farkındalık etkinliğinde halkımızın karşısındayız. Öncelikle trafiğin çok önemli olduğunu, günlük hayatımızda ülkemizin en önemli gündem maddelerinden biri olduğunu ifade etmek istiyorum. Ancak trafik konusu Şanlıurfa'da çok daha önemli, çünkü; çok sayıda aracın trafikte olduğu, çok sayıda sürücümüzün bulunduğu bu şehirde trafik kazalarına zaman zaman olduğu gibi bugün de dikkat çekmek istiyoruz. Vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi anlamında farkındalık oluşturulması için yaptığımız çaba, gösterdiğimiz gayret inşallah amacına ulaşacak.
 
Trafik kazaları da bizi üzmeye devam ediyor. Ben şimdi bir rakam açıklayacağım; çocuklarımız az önce trafikte durdurduğumuz araçlarımıza bazı cümleler söylediler. Dediler ki hayatla yarışılmaz. Hayat insanlara bahşedilmiş bir nimettir, bir lütuftur. Hayatımızı yaşarken kurallarla yaşarız. Trafikte de mutlaka kurallarla seyretmek, kurallarla hareket etmek durumundayız. Bu itibarla baktığımız zaman trafik kurallarına uyulması konusu Şanlıurfa'da çok ihtiyaç duyduğumuz bir husustur. Ben bütün Şanlıurfalı hemşehrilerime seslenmek istiyorum.
 
Sevgili Şanlıurfalılar; son 4 aylık dönemde yani bir ocaktan 30 Nisan 2024 tarihine kadar geçen süre zarfında tam 74 vatandaşımızı maalesef trafik kazalarında kaybettik. Tabi kazalarda yaralanmak suretiyle hastaneye kaldırılıp hastanede vefat eden vatandaşlarımızın sayısı dahil 74 insanımızı 4 ayda trafik terörüne kurban vermiş bulunuyoruz" dedi.
 
"Kazalarda 18 yaya ve 4 motosiklet sürücüsü yaşamını yitirdi"
Açıklamasında özellikle trafikte yayalara dikkat edilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Vali Şıldak, "Polisimize, Jandarmamıza bütün trafik personelimizle can ve başla sizlerin hayatını korumak, trafikte kaza oluşmaması, yaralanma ve ölüm olmaması için büyük bir gayret içerisindeyiz. Sizden de aynı gayrete duyarlılık göstererek cevap vermenizi bekliyoruz. Aynı zamanda 74 vatandaşımızın 18'i de maalesef yaya vatandaşlarımız. Yayalarımızı kaybettiğimiz kaza sayısının da bir hayli yüksek olduğunu görmekteyiz. O yüzden buradaki bazı pankartlarda da görüyoruz; öncelikle lütfen şehir içlerinde yaya geçitlerini kullanalım ve yaya geçitlerinden geçen yayalara sürücülerimiz mutlaka dikkat etsinler. Bir rakam daha paylaşacağım; 74 ölümlü kazadan maalesef 5 kişisini de motosiklet kazalarında kaybetmişiz. Bu üzücü gerçeklerden yola çıkarak Trafik Haftamızda olduğu gibi her bir vatandaşımızın 7 gün 24 saat ve 365 gün istisnasız trafik kurallarına harfiyen uymaları gerekmektedir. Çocuklarımız da böyle istiyor. Lütfen direksiyonun başına geçtiğinizde bizi düşünün, kendi hayatınızı düşünün, çocuklarınızı ve sevdiklerinizi düşünün diyorlar çocuklarımız. Bu duygu ve düşüncelerle canla başla mücadele veren bütün trafik personelimize, Emniyet ve Jandarmamız bünyesinde kazaları önlemek için denetim yapan tüm personelinize teşekkür ediyorum. Şanlıurfa'da denetimlerimiz ve kontrollerimiz artarak devam edecek. Amacımız kazaların can yakmasını, hayatların kararması önlemektir. Bütün Şanlıurfalılardan trafik kurallarına uymalarını bekliyorum" ifadelerini kullandı.
 
Vali Şıldak'a etkinlikte Emniyet Müdürü Erdem Bildirici ve Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran da eşlik etti.