Reklam
Reklam

Bakanlık Öğrencilere 36 Milyon Ücretsiz Yardımcı Kaynak Dağıttı

Şanlıurfa Milli Eğitim müdürlüğünden yapılan açıklama şöyle:

Bakanlık Öğrencilere 36 Milyon Ücretsiz Yardımcı Kaynak Dağıttı

Şanlıurfa Milli Eğitim müdürlüğünden yapılan açıklama şöyle:

Bakanlık Öğrencilere 36 Milyon Ücretsiz Yardımcı Kaynak Dağıttı
15 Mayıs 2022 - 20:41
Reklam

Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından 36 Milyon Ücretsiz Yardımcı Kaynak
Öğrencilerimize Ulaştırıldı.
 
Milli Eğitim Bakanlığı, İlkokul 2'nci sınıftan 12'nci sınıfa kadar tüm öğrencilerin uzaktan eğitimde oluşan öğrenme kayıplarını telafi edebilmek için her ay kapsamlı yardımcı kaynak destek paketi hazırlanmaya devam ediyor.
Bakanlığımız tarafından Şanlıurfa’da1 milyon 130 bin  yardımcı kaynak kitap öğrencilerimize ücretsiz olarak dağıtıldı. Siverek Selahaddin Eyyubi Anadolu Lisesinde Bakanlığımız tarafından gönderilen kaynak kitapların dağıtımına katılan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi KURT, kitapları öğrencilere takdim etti. KURT, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Milli Eğitim Bakanımıza ve bu projeye katkı sunan herkese teşekkür ederek, öğrencilerimizin, velilerimizin ve öğretmenlerimizin bu kitapları verimli bir şekilde kullanmalarını dilediğini belirtti.
Millî Eğitim Bakanlığı, yardımcı kaynak destek paketini her ay öğrenci ve öğretmenlerin istifadesine sunmaktadır.Ücretsiz yardımcı kaynaklar hem dijital platformlarda hem de basılı olarak öğrencilerimize sunuluyor. Her ayın ilk haftası hazırlanan destek paketine, Ekim ayından itibaren Milli Eğitim Bakanlığının "yardimcikaynaklar.meb.gov.tr" sitesi üzerinden ulaşılabiliyor. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlayan bu önemli hareket ile öğrencilerin derste işleyecekleri konuları pekiştirmeleri, uzaktan eğitimde oluşan öğrenme kayıplarının telafi edilmesi ve öğrenme süreçlerine katkı sağlanması amaçlanmaktadır.
Siverek Selahaddin Eyyubi Anadolu Lisesinde Bakanlığımız tarafından gönderilen kaynak kitapların dağıtımına katılan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi KURT, “Hatırlanacağı gibi Millî Eğitim Bakanlığı, tüm eğitim kademeleri için öğrencilerin ek kaynak ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışma yaprakları, fasiküller, çalışma soruları, beceri temelli testler, LGS örnek ve YKS çalışma soruları gibi pek çok yardımcı kaynağı her ay düzenli olarak yayımlamaya devam ediyor. Bu kaynaklarla öğrencilerin yardımcı kaynak ihtiyacının ücretsiz giderilmesini amaçlayan Bakanlığımız bu kapsamda şu ana kadar yurt geneli 36 milyon yardımcı kaynak kitabını öğrencilere dağıttı. Nisan ayı içerisinde LGS ve YKS sınavına girecek öğrenciler için son olarak 12 Milyon kitabın basımı Bakanlıkça tamamlanarak illere gönderildi. Bizlerde tüm ilçelerimizde öğrencilerimize ücretsiz yardımcı kaynaklarımızı ulaştırdık. Böylece Bakanlığımızın ücretsiz yardımcı kaynak kitap desteğiyle velilerimiz üzerindeki önemli bir maddi yük daha kaldırılmış oldu.”dedi.
Öğrencilerle çalışmaları ve sınav hazırlığı hakkında sohbet eden KURT, kitaplardan en güzel şekilde faydalanmaları temennisinde bulunarak öğrencilere başarılar diledi. Tüm kademe ve sınıf seviyesindeki öğrencilere yönelik olarak hazırlanan yardımcı kaynak paketine, www.yardimcikaynaklar.meb.gov.tr adresinden dijital olarak da ulaşılabilmektedir.

Urfa Radikal

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum