Reklam
Reklam

Balıkesir'de Ekip İş Başında! Ne olacak Bu Harran Üniversitesinin Hali?

Her konuda olduğu gibi eğitim konusunda da ülke ortalamasının gerisinde kalan Şanlıurfa ilinin tek üniversitesi olana Harran Üniversitesine rektör atanmaması şehirde tepkilere neden olurken, atamayı yapacak olan siyasi iradeden ses seda çıkmıyor.

Balıkesir'de Ekip İş Başında! Ne olacak Bu Harran Üniversitesinin Hali?

Her konuda olduğu gibi eğitim konusunda da ülke ortalamasının gerisinde kalan Şanlıurfa ilinin tek üniversitesi olana Harran Üniversitesine rektör atanmaması şehirde tepkilere neden olurken, atamayı yapacak olan siyasi iradeden ses seda çıkmıyor.

Balıkesir'de Ekip İş Başında! Ne olacak Bu Harran Üniversitesinin Hali?
29 Ocak 2023 - 16:02
Reklam

Bilindiği gibi Harran Üniversitesi rektörlüğü için Yükseköğrenim Kurumu (YÖK) yayımladığı ilanda; "Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde rektör adayları için belirlenmiş olan şartları taşıyan adaylar aşağıdaki belgelerle 07/11/2022 tarihinden 18/11/2022 Cuma günü mesai saati bitimine kadar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına başvuruda bulunabilirler" diyerek ilana çıkmıştı. aynı dönemde  ilana çıkan Balıkesir Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitelerının tamamına rektör atanması yapılırken, Harran Üniversisine 18 Kasım 2022 yılında son başvurusu alınan adaylardan bugüne kadar herhangi bir ismin atanmaması kamuoyunda büyük tepkilere neden oluyor.

YÖK 39 ADAYI MULAKATA ÇAĞIRDI

Harran Üniversitesi rektörlüğü için aday olan bilim insanlarından 39 kişiyi mulakata çağıran Yükseköğrenim Kurumu (YÖK) daha sonra bu adaylar içerisinden oluşturduğu bir listeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu. 

72 GÜNDÜR HALA ATAMA YAPILMADI

Yaş haddinden dolayı emekliye ayrılan Harran Üniversitesinde Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik'in yerine başvuruların sona ermesinin üzerinden 72 gün geçmiş olmasına rağmen Harran Üniversitesine rektör ataması yapılmadı. Konu ile ilgili olarak herkesin merak ettiği soru bir türlü cevap bulamazken kısa bir süre önce Urfa Düşünce Platformundan atama yapılmamasına yönelik tepki gösteren bir açıklama yapıldı.

ÜNİVERSİTEDE İŞLEYİŞ AKSAMAKTADIR

Urfa Düşünce Platformu’ndan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi;  “27 Aralık’ta mevcut rektörün görev süresi dolmasına rağmen yeni rektörün atanmaması kurum işleyişine zarar vermektedir ve kurumsal işleyişi aksatmaktadır. Bununla birlikte Şehrimizin siyasetçilerinin kılını kıpırdatmamasını hayretle izliyoruz. Yine bu şehrin STK’ları da sessiz kalmalarına anlam veremiyoruz. Herkesin sessizliğe gömüldüğü bir ortamda güzide eğitim kurumumuzdaki başıboşluğu kabul etmediğimizi belirmek ve bir an önce kuruma yeni rektörün atanması için YÖK Başkanı Sayın Erol Özvar ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunuyoruz. İktidarın eksikliklerini gündeme getirerek gidermeye yönelik muhalefet yapması gereken muhalefet partilerinin de bu süreçte sessiz kalmalarını hayretle izliyoruz”

KAMUOYUNDA TEPKİLER YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

Üniversiteye rektör atanmaması nedeniyle sosyal medya kullanıcıları tarafından da tepkiyle karşılanıyor.

Konu ile ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklama yapan Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. İ. Berkan AYDİLEK, "2022 Kasım ayında Balıkesir ve Harran Üniversitesi Rektör Adaylığı için aynı ilan yayımlanmıştı. Balıkesir Üniversitesinin yeni Rektörü atandı ve bu hafta Yönetimini, Projelerini, Misyon ve Vizyonunu açıklayarak ilk icraatlarına başladı. Hayırlı olsun." dedi.

Gazeteci Rıdvan Ortakaya ise; "Bazı kurumlara atama kararları yayımlandı. Kararda, Harran Üniversitesi yine yok! Tam bir yılan hikayesine dönen üniversitenin rektör ataması belirsizliğini koruyor. Adaylar üzerinde karar verilemediğinden dolayı atamanın yapılamadığı ileri sürülüyor. Bu kararsızlık Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde de yaşanmıştı. Fikirbirliği yapamayan vekiller birden fazla isim bakanlığa verince bakanlık başka bir ilden atama gerçekleştirmişti" diye yazdı. 

Rektör ataması yapılmaması nedeniyle duruma tepki olsun diye Gazeteci Yazar ve Şair Mehmet Emin Kuş ise son bir kaç günden beri günlük olarak, "Harran Üniversitesi Rektörü bugün de atanmadı" diye paylaşımlarda bulunarak bu duruma tepki gösterenlerden oldu.

Kaynak: balikligol.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum