Reklam
Reklam

Bozdağ: Makam derdinde' değiliz diyenler makam için parti değiştirdi

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ, TGRT HaberTV kanalında katıldığı canlı yayında çok önemli açıklamalar yaptı. Kasım Gülpınar’ın AK Parti’de iken adaylık istemediğini açıklayan Bozdağ, “Kasım Bey, Sayın Cumhurbaşkanımıza ‘Ben adayım’ demedi. Görüşmek isteseydi her zaman görüşür, görüşebilir. Onu demedi Yeniden Refah’a gidip adaylık pazarlığı yaptılar”dedi.

Bozdağ: Makam derdinde' değiliz diyenler makam için parti değiştirdi

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ, TGRT HaberTV kanalında katıldığı canlı yayında çok önemli açıklamalar yaptı. Kasım Gülpınar’ın AK Parti’de iken adaylık istemediğini açıklayan Bozdağ, “Kasım Bey, Sayın Cumhurbaşkanımıza ‘Ben adayım’ demedi. Görüşmek isteseydi her zaman görüşür, görüşebilir. Onu demedi Yeniden Refah’a gidip adaylık pazarlığı yaptılar”dedi.

Bozdağ: Makam derdinde' değiliz diyenler makam için parti değiştirdi
23 Mart 2024 - 12:36
Reklam

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ, TGRT HaberTV kanalında katıldığı canlı yayında çok önemli açıklamalar yaptı. Kasım Gülpınar’ın AK Parti’de iken adaylık istemediğini açıklayan Bozdağ, “Kasım Bey, Sayın Cumhurbaşkanımıza ‘Ben adayım’ demedi. Görüşmek isteseydi her zaman görüşür, görüşebilir. Onu demedi Yeniden Refah’a gidip adaylık pazarlığı yaptılar”dedi. Bozdağ, “Makam mevki derdinde değiliz diyenler makam için parti değiştirdi. Bunun lamı cimi yok. “diye konuştu.

 

Bozdağ’ın TGRT Haber Tv canlı yayınında yaptığı açıklamalar şöyle:

 

“Bizim gündemimizde Kasım Bey, hiç olmadı. Aday değildi. Milletvekilleri olarak bizden adaylık istemedi. Kendisine sordum “Aday mısın?”dedim. ‘Ben aday değilim ama Urfa beni istiyor’dedi. ‘Benim adaylık düşüncem yok’ dedi. Adaylık müracaatı olsaydı o zaman konuşulurdu. Hiçbir milletvekilimizde  Cumhurbaşkanımıza çıkıp da ‘falan aday olmasın’ diye bir beyanda bulunmamıştır. Milletin gözünün içine baka baka böyle şeyler söylüyorlar. 8 Vekilde Cumhurbaşkanımızla görüşmedi, hiçbir arkadaşımızın da böyle bir görüşmesi yok.  Biçim partimizin aday belirleme süreçleri var. Anketler yapılıyor, alan taramaları yapılıyor. “

 

"Verilmeyen genel başkanlık koltuğu kaldı"

“Kasım Beyi Cumhurbaşkanımız dört dönem vekil yaptı. Şanlıurfa’nın  son 12 yılında iyisi ile kötüsü yaptığı işler var, iyisi ile kötüsü mesuliyeti var. İki dönem MKYK üyeliği, 2 dönem AB Uyum Komisyon Başkanlığı yaptı. En son genel başkan başdanışmanı , tüzüğe aykırı olduğu halde fiilen MYK’ya da aldı. Verilmeyen genel başkanlık koltuğu kaldı. Sayın cumhurbaşkanımız güvendi görevler verdi. Diğer bir aday iki dönem belediye başkanlığımızı yaptı. Bizden aday adayı oldular. Kasım Bey’in adaylık müracaatı yok. Kendinin bir talebi yok, etrafı talep iletiyor. Bizden adaylık çıkmayınca başka partiden aday oldular. Koltuk verirseniz sizdeniz, vermezseniz verendeniz. Burada ilke etik yok. 12 yıl size bu kadar imkan ve fırsat vermiş bir kalemde siliyorsunuz.”

 

"Erdoğan sevgisi değil, Erdoğan’a ihanettir"

Kasım Bey, Sayın Cumhurbaşkanımıza ’Ben adayım’ demedi. Görüşmek isteseydi her zaman görüşür, görüşebilir. Onu demedi Yeniden Refah’a gidip adaylık pazarlığı yaptılar. Bu çok açık bir şekilde Erdoğan sevgisi değil, Erdoğan’a ihanettir, Cumhurbaşkanımızı arkadan önden  hançerlemektir. Urfalılar böyle düşünüyor. Size Urfa’nın herşeyi hakkında tasarruf yetkisini kullanmışlar, belediye başkanlığı verilmeyince başka yere gitmişler. 

 

"Adaylık talebi bulunmadan küsüp başka yere gitti"

“İstifasından önce görüştüm. AK Parti Şanlıurfa’da Kasım’dan ibaret değil, Erdoğan’dan ibaret. Şanlıurfa’da Kasım gidince bütün Urfa gitmiş AK Parti’den gitmiş gibi bir hava estiriliyor. Ahmet Davutoğlu ‘Anadolu’ya selamünaleyküm derim, herkes arkamdan gelir’ dedi ama öyle olmadı. Şanılurfa’da muhabbet bana değil, Sayın Cumhurbaşkanımıza. Sayın Cumhurbaşkanımıza muhabbeti müktesebi görüp bana ait muhabbet gibi algılamak doğru değil. Cumhurbaşkanımızdan adaylık istese ne olurdu verilebilir mi bilemiyorum. Ama adaylık istemedi. Adaylık talebi bulunmadan küsüp başka yere gitti. Canları sağolsun.Şanlıurfa’lılarınhepsi bunları değerlendirecektir. Bugün Erdoğan kaybetsin diye gece gündüz çalışan, DEM’in kazanabilme ihtimaline karşı bunu gözardı edenler, Erdoğan kaybetsin diye çalışmak Erdoğan sevgisi izah edilemez. Tamamen riyakar bir yaklaşım”

 

"Makam mevki derdinde değiliz diyenler makam için parti değiştirdi"

“Bir kişi ‘Ben aday değilim,hiçbir makam istemiyorum’ diyor. Aday olmayınca koşa koşa başka partiye gidiyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza  gelmiş olsa ben böyle istiyorum dese MKYK üyesi görüşme imkanı var. Bir MKYK üyesinin Cumhurbaşkanımıza ulaşamaması  bunun aslı yok. İstediği zaman ulaşabilir. İstifa edip Yeniden Refah’la görüşeceğine dair haberler çıkınca kendisine sordum “Siz AK Parti’nin MKYK üyesisiniz öte yandan başdanışmansınız böyle bir görüşme yapıyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımızın  izni onayı varmı? ‘diye sordum ‘Yok’ dedi. ‘Ben sadece Refah’la görüşmüyorum, İyi Parti ile görüşüyorum, DEVA ile görüşüyorum, CHP ile görüşüyorum hepsiyle görüşüyorum’ dedi. Kendi gücünü siyasette değil ,kendinde gören bir yapısı var,herkes ona mecburmuş gibi bir yapısı var. ‘Ben aday değilim diyorsunuz ama çevreniz falan partiye geçecek’diyorlar dedim. ‘Siz  Tayyip Erdoğan olun ben de sizin yerinize geçeyim. Ben size desem ki ‘Benim etrafım böyle diyor, aday olursa burada olmazsa falan yere geçecek’ bunu nasıl anlarsınız diye sordum. Cevap vermedi. Ben verdim. Bu tehdit algılamasına neden olmazmı? Aday yaptınız buradayım, yapmazsanız gidiyorum. Makam mevki derdinde değiliz diyenler makam için parti değiştirdi. Bunun lamı cimi yok. “

 

"Şanılurfa’da Yeniden Refah AK Parti rekabeti yok"

“Şanılurfa’da Yeniden Refah AK Parti rekabeti yok. Kamuoyunda yapılan bütün çalışmalarda AK Parti’nin önde olduğunu görüyoruz. Zeynel AbidinBeyazgülbüyükşehirde önde görülüyor.  DEM Parti Şanlıurfa’da pusuya yatmış durumda. CHP, kente uzlaşısı adı altında uzlaşı yaptı. CHP Şanlıurfa’da usulen aday gösterdi. Gizli bir yarış var. Onlar su gibi akıyorlar. DEM şöyle bir hesap yapıyor. Yeniden Refah  AKParti’den  200 bin oy bölerse zaten çalışmamamıza hacet yok diyorlar. Bir yandan DEM,bir yandan FETÖ, bir yandan PKK, AK Parti’den daha fazla parçayı öbür tarafa aktarmak istiyorlar. Şanlıurfa’da Cumhurbaşkanımıza büyük bir muhabbet var. Şanlıurfa Erdoğan’la hesaplaşılacak bir il olarak seçilmesine Şanlıurfa’lılar müsaade etmez. Seçim sonuçları da bunu gösterecektir. Algı, değil, troller değil, halk kazanacaktır. “

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Vurgun seyreder
    1 ay önce
    EN BÜYÜK FETOCU BEKİR BOZDAĞDIR URFALILSRIN KADERİDİR HEP DIŞARDAN BİZİ YÖNETİYORLAR
  • Niçare urfalı
    1 ay önce
    Yozgat’a götürdüğün tekstil fsbrikssını Urfaya getir o zaman