Harran Üniversitesi’nde, “Engelsiz Üniversite: Öğrenci Buluşması Etkinliği” Gerçekleştirildi
Harran Üniversitesi Rektörlüğü ve Engelsiz Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından “Engelsiz Üniversite: Öğrenci Buluşması” etkinliği düzenlendi.
Yayınlanma :
20.05.2022 14:35
Güncelleme :
20.05.2022 14:35
Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okumasıyla başlayan program, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökhan Yalçın’ın hazırladığı Harran Oda Müzik Topluluğu öğrencilerinin müzik dinletisiyle devam etti.
Müzik dinletisinin ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demir açış konuşması gerçekleştirdi. Mekânda erişilebilirlik çalışmalarından sonra eğitimde erişilebilirlik çalışmaları için içerik oluşturmaya başladıklarını ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demir, pilot bir uygulama olarak İktisadi ve İdari Birimler Fakültesinin lisansüstü programlarında erişilebilir program hazırlıklarının tamamlandığını belirtti. Düzenlenen bu etkinlikle de özel gereksinimli öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel yaşama tam katılımlarının toplumda yaşayan herkes için sağlayacağı yararlara dikkat çekmeyi istediklerini ifade etti.
Açış konuşmasından sonra kürsüye gelen Engelsiz Üniversite Koordinatörü Öğr. Gör. Reyhan Basık ‘Engelsiz Üniversite Serüveni’ sunumunu yaparak Harran Üniversitesi’nde öğrenim gören özel gereksinimli öğrenciler için yaptıkları çalışmalar ve hizmetleri hakkında bilgiler verdi.
Öğrenciler Talep ve İhtiyaçlarını İlk Ağızdan Dile Getirme Fırsatı Buldular
Daha sonra Harran Üniversitesi’nde öğrenim gören özel gereksinimli öğrencilerin hazırladığı panele yer verildi. Moderatörlüğünü İnşaat Mühendisliği öğrencisi Merve Yücel’in yaptığı panelde, özel gereksinimli öğrencilerden Hatice Akdemir, Nusret Yeşilçayır, Ayşe Çiftçi, Hüseyin Cahit Uyanıkoğlu ve Mehmet Yıldız birer sunum gerçekleştirdiler. Özel gereksinimli arkadaşları adına talep ve ihtiyaçlarını belirten öğrenciler, tamamlanan erişilebilirlik çalışmaları için üniversite yönetimine, eğitim-öğretim süreçlerinde destek sağlayan tüm arkadaşlarına ve hocalarına teşekkür ettiler.
İşaret dili tercümanının yer aldığı program sonunda El-Battani Kütüphanesinde 2019 yılında kurulmuş olan “Erişilebilir Kaynak Ofisi, diğer bir adıyla Braille Salonunun tanıtımına geçildi. Görme yetersizliği olan bireyler için ileri düzey teknik donanıma sahip bu ofisin tanıtımını, kütüphanede görevli Hanım Ulaş Gümüşlü gerçekleştirdi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demir ve protokol üyeleri tarafından panelist öğrencilere teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından program, toplu fotoğraf çekimi ve kokteyl ile son buldu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: