Reklam
Reklam

Şanlıurfa Milletvekili SÜRÜCÜ, Hilvan Sulama Konusunu Meclise taşıdı

Şanlıurfa Milletvekili SÜRÜCÜ, Hilvan Sulama Konusunu Meclise taşıdı

Şanlıurfa Milletvekili SÜRÜCÜ, Hilvan Sulama Konusunu Meclise taşıdı
12 Ağustos 2022 - 20:39
Reklam

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA
 
Aşağıdaki sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Vahit KİRİŞÇİ tarafından Anayasa’nın 98’inci İçtüzüğün 96’ıncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.
 
 
Ayşe SÜRÜCÜ
Şanlıurfa Milletvekili
 
Şanlıurfa’nın Hilvan Ilçesi’ne bağlı Uluyazı,  Salunce, Çimdeli, Hanmagra, Malveran, Oyma Ağaç, Kızılkaya, Arpalı, Üçüzler, Aşağı Çatak /Yukarı Çatak , Seylan, Yuvacalı , Alpe , Uzuncuk, Kaymaz, Gölcük , İncirli, Bahçecik, Faik , Kulapli, Karakucak, Boğul , Saftali, Geyikveran, Hozan köyleri  ve bunlara bağlı bir çok mezrada tarımsal sulama için kanal bulunmamaktadır. Yapılacağı vaad edilen ve onlarca köyü kapsayan Hilvan Sulama Projesi ise yıllardır ertelenmekte olup, her seçimde bir vaad olarak kalmaktadır. Bu hususta sıcaklığın iklim normallerini aştığı, yeraltı sularının azaldığı, ekinlerin susuzluk yüzünden tarlada kuruduğu göz önüne alınarak bir an önce bakanlığınızın hızla adım atması gerekmektedir.
 
Bu Bağlamda;
 
1.Hilvan Sulama Projesi için adım atmayı düşünüyor musunuz ?
 
2.Hilvan Sulama Projesi neden yıllardır yapılmamaktadır ?
 
3.Fırat Nehri’nin yanı başındaki Hilvan İlçesi’nde yaşanan tarımsal susuzluğun yarattığı tahribata ilişkin bir bütçe ayırdınız mı ?
 
4.Bahsi geçen bu köylere tankerlerle sulama desteğinde bulunacak kısınız ?
 
5.Hilvan Halkına bir açıklama da bulunacak mısınız ?
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum