Reklam
Reklam

Türkiye’de Bir İlk, Şanlıurfa'da gerçekleştirildi

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan Ebeler tarafından Doğum sonrası çekilen bebek resimleri yarışması düzenlendi.

Türkiye’de Bir İlk, Şanlıurfa'da gerçekleştirildi

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan Ebeler tarafından Doğum sonrası çekilen bebek resimleri yarışması düzenlendi.

29 Nisan 2022 - 12:08
Reklam

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi hastanede gerçekleşen doğumlarda Ebeler tarafından kendi cep telefonları ile amatörce çekilen fotoğrafları yarıştırdı. Ebelerin bebeklerle olan ilk anları, bebeklerle ilk dokunuş, ilk temasta, böyle bir yarışmanın olacağından habersiz olarak çekilen fotoğraflar hastane idaresinde oluşturulan fotoğraf seçici kurulu tarafından değerlendirildi.
Yarışmada birinci olan Bilge kök, “bazen çok güzel anılarımız olabiliyor”
İkinci olan Ridanur Başaran, “Doğum başlı başına mucizevi bir olay biz bu mucizevi olayın ilk tanıklarıyız. Böyle bir fotoğraf yarışmasının düzenlenmesi bizim ebelik mesleğine karşı motivasyonumuzu daha çok arttırdı”
Üçüncü olan Esin Yalman, “Gerçekleşen doğumlarda çok fazla anılara şahit oluyoruz Bu anılara şahit olduğum için çok mutluyum ”dedi.
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ahmet Kaya
“Bebek doğduğunda henüz konuşamaz ancak iletişim kurabilir. Hislerini ifade etmek ve sizinle etkileşime geçmek için bakışlarını, duruşunu, yüz ifadelerini ve ağlamalarını kullanır. Bu aşamada potansiyelinin sınırı yoktur. Ebelerin bebeklerle olan ilk anları, bebeklerle ilk dokunuş, ilk temasta çekilen fotoğraflar olduğunu öğrendik ve bir yarışma düzenledik. Oluşturduğumuz fotoğraf seçici kurulu tarafından değerlendirmeler yapıldı ve ilk on resim finale kaldı. Finale kalan resimlerden ilk üç resim kurul tarafından belirlenerek ödülleri verildi. Finale kalan on resim büyütülerek Doğumhane girişinde personellerimizin seyrine sunuldu. Yapılan bu yarışma belki de Türkiye de bir ilktir. Böyle bir yarışmaya rastlamadım. Ebelerimizin motivasyonunu arttırmak için farklı aktiviteler düzenliyoruz. Yarışmada ilk üçe giren fotoğrafları çeken Ebe çalışanlarımızı ödüllendirdik. Tüm ebelerimizin Emeklerine sağlık”dedi,
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürümüz Prof.Dr. Mehmet Gülüm ve Hizmet başkanları Fotoğraf sergisini ziyaret ettiler. İl Sağlık Müdürü “Tüm Fotoğraflar çok anlamlı Türkiye’nin en çok doğum gerçekleşen hastanesinde görev yapan ebelerimize teşekkür ediyorum, emeklerine sağlık” dedi.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum