Reklam

Urfa’ya Kitaplık Girişimine Urfalı Şair Yazar Desteği

Anadolu’da çok sayıda ilde kütüphane kurulması için aracılık eden Çayırovalı Emine Kavakçı, Şanlıurfa Merkez’de Ruha İlkokulu'na kitaplık için kolları sıvadı.

Urfa’ya Kitaplık Girişimine Urfalı Şair Yazar Desteği

Anadolu’da çok sayıda ilde kütüphane kurulması için aracılık eden Çayırovalı Emine Kavakçı, Şanlıurfa Merkez’de Ruha İlkokulu'na kitaplık için kolları sıvadı.

Urfa’ya Kitaplık Girişimine Urfalı Şair Yazar Desteği
26 Ekim 2025 - 22:48
Reklam

Urfalı şair yazar Mehmet Faruk Habiboğlu kayıtsız kalmayıp destek çağrısında bulundu:

 


Bugüne kadar Doğu ve Güneydoğu’da çok sayıda ilde kütüphane ve kitaplık kurulması için aracılık eden Çayırovalı Emine Kavakçı bu sefer Şanlıurfa Merkez’de Ruha İlkokulu'na kitaplık için kolları sıvadı. Urfalı şair yazar Mehmet Faruk Habiboğlu kayıtsız kalmayıp destek çağrısında bulundu 


Ülkemizin doğu ve güneydoğusunda özellikle kırsalda ve kenar semtlerde yaşayan çocuklarımızın ciddi eğitim sorunları var. Bu eksiklikler beraberinde eğitimde fırsat eşitsizliğini de körükleyen önemli bir etken. Öğretmen ve okul eksikliği, kitap ve ders araçları yetersizliği bunlardan bir kaçı. Bunların giderilmesi temelde devletin görev alanına girse de sivil toplum kuruluşları ve özellikle duyarlı insanların da bu konuda yapacakları ve yaptıkları çok şey var. Nitekim bölgemizdeki bazı kişilerin bu yönde yaptıkları birçok çalışmayı biliyoruz ve duyuyoruz.


Gebze ve Çayırova ilçelerimizde yaşayan bazı yardımsever insanların uzun yıllardan beri bu konudaki çalışmaları takdire şayan.


Onlardan biri deEmine Kavakçı.


Çayırova'da yaşayan bir fedakâr vatandaş Kavakçı’nın Şanlıurfa, Hakkari ve Bitlis dahil Doğu, Güneydoğu Anadolu illerindeki okullara yönelik okul kütüphanesi veya kitaplık kurulması için kitap bağış kampanyası düzenleme çalışmaları. Bölgede bugüne kadar 10 kadar okulda bu tür kurulumlara öncülük etti ve şu anda da Şanlıurfa merkezdeki bir ilkokula da kütüphane kurulması çalışmalarını yürütüyor.


Kavakçı, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki bir köy okuluna sadece kütüphane kurmakla yetinmemiş beraberinde okul bahçesinde ağaçlandırma kampanyası da düzenleyerek hayırseverlerin desteğiyle 250 adet zeytin fidanının okul bahçesine dikilmesini sağlamıştı. Şimdi o fidanlar ağaç olmuş ve yetişen zeytinler okulun döner sermayesine gelir oluşturarak ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimine tahsis ediliyor.


Bugünlerde de Şanlıurfa, Haliliye İlçesi kırsalındaki Ruha İlkokulu'na kitaplık kurulması için kitap bağış kampanyası, yine Kavakçı öncülüğünde başka hayırseverlerin de desteğiyle başlatılmış durumda. Kitap okumaya çok duyarlı bir öğrenci ve veli kitlesine sahip okulda bir süre önce, *“Ailemle okuyorum” adıyla bir proje de başlatıldı.


Etkinliğin destekçileri arasında Şair Yazar Mehmet Faruk Habiboğlu da var. Mesleği mali müşavirlik olan ve yaşamını halen İstanbul’un Kartal ilçesinde sürdüren Habiboğlu, Gebze Bölgesi’nde de ismini duyurdu. Gebze Şiir Meclisi’nin müdavimlerinden. Aslen Şanlıurfa eşrafından olan ve memleketindeki bir okul için başlatılan kampanyaya kayıtsız kalmayan Habiboğlu, konuya dair açıklamasında ihtiyaç duyulan okullara kütüphane kurulması için yürüttükleri kitap bağış kampanyasına imkânı olan herkesi davet ettiklerini dile getirdi.


Emine Kavakçı da Gebze Emek’e yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: “Öncelikle bir detay yanlış anlaşılmamalı. Ben bugüne kadar yaptığım çalışmalarda köprü vazifesi görüyorum. Olandan alıyor, olmayana ulaştırıyorum. Bazen maddi desteklere aracılık ettiğim de oldu. En değerlisi ise şüphesiz kitap. İlk başlarda kütüphane kurulmasına da aracılık ettim ancak maliyet yüksekliğinden ötürü zamanla kitaplığa dönüştü.


Kitapları bazen eşimle birlikte otomobile yükleyip yerine bizzat ulaştırdık. Bir diğer alternatifte ise, yüzde 30 indirim avantajıyla Çayırova’dan PTT kargo ile gönderdim.


Şimdi bir yenisini başlattığım kampanyada Şanlıurfa merkezdeki Ruha İlkokulu'na kitaplık kazandırma amacındayım. Kampanya kapsamında eski, okunmuş, yıpranmış ayırt etmeksizin her kitabı derleyip ulaştırıyorum. Paylaşmayı seven tüm kitapseverleri kampanyaya katılmaya davet ediyorum.”


Kampanya iletişim:


0538 014 90 12

YORUMLAR

  • 0 Yorum