Reklam
Reklam

Yaşlılara saz çalınıp Türküler söylendi

Her zaman deneyim ve tecrübelerinden yararlandığımız yaşlılarımıza, sevgi ve saygıyı dile getirmek için tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de her yıl 18–24 Mart tarihleri arası "Yaşlılara Saygı Haftası" olarak anılmaktadır.

Yaşlılara saz çalınıp Türküler söylendi

Her zaman deneyim ve tecrübelerinden yararlandığımız yaşlılarımıza, sevgi ve saygıyı dile getirmek için tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de her yıl 18–24 Mart tarihleri arası "Yaşlılara Saygı Haftası" olarak anılmaktadır.

22 Mart 2024 - 11:51
Reklam

Yaşlı nüfusun artan oranı yaşlı bireylere sunulan sağlık hizmetlerinin de çeşitlenmesini gerektirmektedir. Genç gruplarda sağlık hizmetlerinin temel hedefi tedavi iken, yaşlı gruplarda esas hedef; yaşam kalitesinin arttırılması ve korunmasıdır.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz İl Sağlık Müdürlüğü olarak, yaşlılara daha iyi hizmet sunabilmek adına çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirten Solmaz, Evde Sağlık Hizmetleri ve Sağlıklı Yaş Alma Merkezleri gibi özel birimler aracılığıyla yaşlıların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Yaşamın her döneminde olduğu gibi yaşlılık döneminde de yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanması, hastalıklardan korunma, sağlığın iyileştirilmesi ve geliştirilmesinde, dolayısıyla yaşam kalitesinin arttırılması ve devamlılığının sağlanmasında önem taşımaktadır. Bunun için  Evde Sağlık Hizmetleri'nde görevli Geriatri Uzmanlarımız, Gerontologlarımız, Diş Hekimlerimiz, Hemşireler ve  sağlık teknikerleri tarafından Evde sağlık hizmetlerinden yararlanan yaşlılarımız ve Bakım merkezindeki yaşlılarımız ziyaret edilerek  sağlık değerlendirmeleri yapıldı, yaşlılarımız ile sohbet edildi ,Türküler söylendi ikramlar dağıtıldı.

Evde sağlık hizmetleri birimlerimizin vatandaşımızın ihtiyacı olduğu her anın da yanında olduğunu ve Evde Sağlık hizmeti alan hastalarımızın ailelerine, evlerinde yalnız olmadıkları belirten Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Abdullah Solmaz, 18–24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası’nı kutlayarak, evde sağlık hizmetleri ekiplerine yürüttükleri gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi.

'Yaşlılar Haftası' kapsamıyla Bozova Devlet Hastanesi evde sağlık birimi tarafından Evde sağlık birimine kayıtlı yaşlıların evlerinde ziyaret edilerek saz çalınıp türküler söylendi.

Bozova devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Fatih AKSOY ile hastane yöneticileri ve Evde Sağlık Hizmeti birimiyle birlikte yaşlılarımızı evlerine ziyaret ederek yalnız bırakmadı. AKSOY yaşlıların yanında olmak, sadece fiziksel değil, aynı zamanda ruhsal olarak da destek olmak bizim için büyük bir onurdur dedi. Bu özel zamanlarda, onların hayatlarına bir nebze de olsa renk katmak adına saz çalarak şarkılar söyleyip, birlikte vakit geçirdik. Bu Kapsamda 18–24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası’nı kutluyorum dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum