CHP'li Vekiller Dev Pankartı Köprüye Astı
Yayınlanma :
16.05.2021 17:02
Güncelleme :
16.05.2021 17:11
CHP’li vekiller Sera Kadıgil, Mahmut Tanal ve Ali Mahir Başarır, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne, diğer adıyla Boğaziçi Köprüsü’ne dev “128 Milyar Dolar Nerede?” pankartını astı. CHP’li vekiller, pankartı indirmeye gelen görevli polislere “Sizin için yaptık” dediler.
CHP İstanbul Milletvekilleri Sera Kadıgil ve Av. Mahmut Tanal ile CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, eski adıyla Boğaziçi Köprüsü olarak bilinen 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne dev “128 Milyar Dolar Nerede?” pankartını astı.
POLİS PANKARTI İNDİRMEYE ÇALIŞTI
Kadıgil, Tanal ve Başarır, hızlıca hareket edip dev pankartı sarkıtırken köprüde görevli polisler, CHP’li vekillerin yanına gelerek “128 milyar dolar nerede?” sorusunun yazılı olduğu pankartı indirmeye çalıştı.
Müdahaleyi engelleyen CHP’li vekillerle polisler arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı.
POLİSLERE: SİZİN İÇİN YAPTIK
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, görevlilere “Bunu 84 milyon için yaptık, sizin için yaptık, geleceğimiz içinyaptık” diye seslenirken, CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal ise cebinden Anayasa kitapçığını çıkararak müdahalenin hukuki temellerden yoksun olduğuna dikkat çekti. Tanal, İstanbul Valiliği’nin herhangi bir yasaklama kararının olmadığının altını çizdi. CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil de pankartın indirilmesine izin vermeyeceklerini kaydetti.
15 TEMMUZ BAĞIŞLARI NEREDE?
Dev pankartı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden sarkıtan CHP’li 3 vekil ile pankartı indirmeye gelen polisler arasında renkli diyaloglar da yaşandı. Astıkları “128 milyar dolar nerede?” pankartını ancak kendilerinin toplayabileceğini belirten CHP’li vekiller, bir müddet asılı tuttukları pankartı topladı. Birlikte selfie çeken CHP’li vekiller, daha sonra alandan ayrıldı.
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, pankartın köprüye asılma anlarını Twitter hesabından canlı yayınlarken, CHP’li vekil Mahmut Tanal ise “Kıymetli Sera Kadıgil ve Ali Mahir Başarır vekillerimizle birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne dev ‘128 milyar dolar nerede?’ pankartını astık. Bu vesileyle ‘15 Temmuz şehit aileleri ve gaziler için toplanan bağışlar nerede?’ sorusunun da cevabını bekliyoruz” paylaşımını yaptı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: