Reklam
Reklam

Erkam Yıldırım'ın İlk Kitabı Çıktı

Urfa Radikal Haber sitemiz yazarı Erkam Yıldırım'ın ilk kitabı okuyucularla buluştu.

Erkam Yıldırım'ın İlk Kitabı Çıktı

Urfa Radikal Haber sitemiz yazarı Erkam Yıldırım'ın ilk kitabı okuyucularla buluştu.

Erkam Yıldırım'ın İlk Kitabı Çıktı
06 Nisan 2023 - 21:13
Reklam

Kitap Adı: Aşikar

Tür: Deneme

Yazar: Erkam Yıldırım

Bu bir rüya mı, hakikat mi? Rüya ise gerçekliğim nerede; hakikat ise efkârım? Gerçekliğimiz varlığımız ise geriye efkârlanmak düşüyor bize. Öyleyse “düşlemek” değil “düşünmek” vakti. Zindanlardan, aynalara ne kaldı ki...

Diyen bir yazarın kaleminden dökülen halelerin başlangıç hikayesinin ardından

Yine kitapta   geçen şu ifadeler “Ve düşledim, bazen yoruldum bazen üşendim. Ayaklarım dikenlere tutulu yürüdüm. Zindanlardan zindanlara tıkıldım. Aşk için, hürriyet için barikatları ellerim ve göğsümle düşürdüm.

Kırbaç yedim. Ateşle oynadım. Kezzap ile boyandım. Devrim gibi kükredim, ancak inancımla asıldım. Sessiz çığ- lıklarımı, şehrimin dumanlı ve düğmesiz insanlarına giydir- dim bir terzi gibi. Kürek dedim, emek dedim, yıllanarak küflü kaldırımların baş uçlarına ve sokak çocuklarına umut dedim. Acıktım, ama kersek kersek toprak yedim. Kamçı

 yedim, fiske yedim. Ta Âdem’den beri Kabillerin elleriyle katledildim ve Yakup’un oğullarıyla kardeşliği kuyulara atmayı öğrendim” İle devam eden bir yürek yangını , isyan bayrağı ve asırlık tufanın arasında var olmaya çalışan  noktayı anlatan bir varoluş serüveni arasında ; yine kitapta geçen ifadeler ile “Dünyanın Esiri olan azad olamaz “ilkesi doğrultusunda ve son olarak kendine meydan okuyan bir kalemin, son cümleleri ile bu yolculukta vardığı son durakta ifade ettiği”

“Evet, şimdi Musa’dan İsa’ya kadar nasıl ki ben vardım, şimdi Muhammed’den (asm) sonrada ben varım. Zira bir zaman Musevi’ydim doğru, bir za- man İsevî. Ancak artık Muhammed ile birlikte oldum Muhammedî. Sen ki hâlâ o çağlarda gezin! Çağdaş olun diyen medeniyet! Bilmez misin ki Muhammed’inki en son medeniyet!”

 

Diyen bir yoldaşın , gönüldaşın kaleminden sizlere gelsin diyor herkese bereketli ve istifadeli okunmalar diliyorum .

Esma KUŞ/ Urfa Radikal

YORUMLAR

  • 1 Yorum