Reklam
Reklam

Gazeteci Dodanlı: Şanlıurfa’da gazetecilik her geçen gün zorlaşıyor

Gazeteci Ömer Dodanlı, Şanlıurfa'da basın mensuplarına yapılan saldırıların ve engelleme girişimlerine tepki göstererek bir açıklama yaptı.

Gazeteci Dodanlı: Şanlıurfa’da gazetecilik her geçen gün zorlaşıyor

Gazeteci Ömer Dodanlı, Şanlıurfa'da basın mensuplarına yapılan saldırıların ve engelleme girişimlerine tepki göstererek bir açıklama yaptı.

Gazeteci Dodanlı: Şanlıurfa’da gazetecilik her geçen gün zorlaşıyor
15 Ocak 2023 - 21:08
Reklam

Şanlıurfa’da basın mensuplarına yönelik saldırılara tepkiler gelmeye devam ediyor.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün üzerinden daha birkaç geçmeden kamuoyunu bilgilendirme amacıyla çok zor şartlarda görevini yapmaya çalışan gazetecilere yönelik saldırılar da devam ediyor.

Hastane önünde DHA muhabiri görevi başındayken darp edilmişken, İlke Haber Ajansı (İLKHA) muhabirleri görevini yaparken tehdit ve engellemelerle karşılaştı.

Dodanlı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Şanlıurfa’da günümüz koşullarında gazetecilik yapmak her geçen gün zorlaşıyor. Dolayısıyla basın özgürlüğü konusunda en zor günlerini yaşadığımız bu dönemde daha 4 gün önce 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlamıştık.

“Gazeteci de kamu hizmeti yapmaktadır”

Şanlıurfa’da bir gazeteci 40 gün birini övse kimsenin sesi çıkmaz, ya da birini eksik olan bir yönüyle eleştirirseniz düşman ilan ediliyorsunuz. Ama yaşanan bir silahlı kavgada birinin görüntüsünü çekersen senden kötüsü olmaz. Vay sen misin görüntümüzü çeken, başlarlar seni vurmaya fiziki darbelerin yanında bir de tehditler savurmaya… Onun için Şanlıurfa’da gazetecilik yapmak çok zor, sorumlulukları yüksek bir meslektir. Hâlbuki gazeteci de kamu hizmeti yapmaktadır. o da ekmeği peşindedir, haber yakalama peşindedir, başka bir amacı yoktur.

“Çektiğiniz görüntüler nedeniyle zaman zaman dayak yiyebilirsiniz”

Ancak yukarıda da belirttiğimi gibi Şanlıurfa’da gazetecilik yapıyorsanız işiniz çok zor. Yaptığınız haberler veya çektiğiniz görüntüler nedeniyle zaman zaman dayak yiyebilir ve tehditlere maruz kalabilirsiniz. Yanlış veya eksik bilgiyle haber yaptığımızda yalancı gazeteci oluyoruz. Kısacası hakkımızda her şey söyleniyor. Her yerde olduğu gibi bizim içimizde de kötü niyetli kişiler olabilir. Şu bilinmelidir ki kendim başta olmak üzere birçok arkadaşım asla yanlış bir haber yapmak istemez. Çünkü kendi başı ağrır. Aldığı bilgi neyse onu yazar geçer. Ben ise elimden geldiği kadar yaptığım ve bana sıkıntı oluşturacak haberleri doğrulama adına birkaç yerden teyit ettiririm. Ondan sonra ajansıma geçerim.

“Gazeteciler toplum için önemli bir fayda sağlar”

Gazeteciler, toplumun önemli olayları hakkında doğru, tarafsız ve dürüst bir şekilde bilgilendirilmesine yardımcı olurlar. Bu sayede, toplumun önemli konular hakkında bilgi sahibi olması ve bu konular üzerinde düşünmesine yardımcı olunur. Gazeteciler aynı zamanda toplumun haklarının korunmasına da yardımcı olabilirler. Örneğin, eğer bir kamu kuruluşu yanlış bir şey yapıyorsa, hizmet eksikliği varsa gazeteciler bu durumu ortaya çıkartarak, olayın düzgün bir şekilde çözülmesine yardımcı olabilirler. Bu nedenle, gazeteciler toplum için önemli bir fayda sağlar. İnsanlara faydalı olmanın getirdiği mutluluğun yerini de hiç bir şey tutmaz.”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü benim için çok fazla bir şey ifade etmiyor. Çünkü çalıştığımız 365 günden biridir. Sadece birkaç kutlama mesajı, birkaç taltif o kadar. Gazetecilik mesleği yeteri kadar saygı görmediği müddetçe de bir şey ifade etmeyecektir.

Önceki gün DHA Şanlıurfa muhabiri Ömer Şulul da görevini yaparken silahlı kavganın ortasında kalmış ve kavga edenlerin fiziki müdahalesiyle tartaklanmış ve görevi engellenmiştir. Dünde İLKHA Şanlıurfa muhabirlerinin devlete ait bir markette yapılan hırsızlık zanlısının görüntüsünü çekerken görevlerini yapmasının engellenmesinin artık son bulmasını istiyoruz.

Basın mensuplarına yapılan saldırıların ve engellemelerin vahim boyutlara ulaştığı bir dönemde, görevini yapan basın emekçilerine yapılan saldırılar da asla kabul edilemez. Başta Sayın Valimiz Salih Ayhan ve İl Emniyet Müdürümüz Sayın Mehmet Murat Ulucan’dan bu tür şiddet olaylarının yaşanmaması için tedbir alınmasını bekliyoruz.

Kaynak: urfaninnabzi.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum