Reklam
Reklam

HDP Gençlik Meclisi: "Gençler tecridi kabul etmiyor"

HDP Gençlik Meclisi Sözcüsü Dersim Dağ, partisinin Riha'da düzenlediği gençlik konferansında PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride, "Gençler tecridi kabul etmiyor" şeklinde tepki gösterdi.    

HDP Gençlik Meclisi: "Gençler tecridi kabul etmiyor"

HDP Gençlik Meclisi Sözcüsü Dersim Dağ, partisinin Riha'da düzenlediği gençlik konferansında PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride, "Gençler tecridi kabul etmiyor" şeklinde tepki gösterdi.    

HDP Gençlik Meclisi:
11 Aralık 2022 - 17:35
Reklam

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Riha Gençlik Meclisi, 3'üncü Olağan Konferansını baronun Tahir Elçi Konferans salonunda gerçekleştirdi. Konferansın yapıldığı salona, "Örgütlü gençlikle özgür geleceğe", "Biji berxwedana ciwanan", "Hakikat aşktır aşk özgür yaşamdır" ve "Jin jiyan azadî" yazılı pankartlar asıldı. Konferans öncesi gençler dakikalarca halaya durdu. HDP Gençlik Meclisi Sözcüsü ve Amed Milletvekili Dersim Dağ'ın yanı sıra Dîlok ve Semsûr'dan çok sayıda genç konferansa katıldı. 
 
KİMYASAL SALDIRILAR
 
Demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşunun ardından konferansta sinevizyon gösterimi yapıldı. Ardından konuşan HDP Gençlik Sözcüsü Dersim Dağ, AKP-MHP'nin her alanda gençler ve kadınları hedef aldığını söyledi. Dağ, "Bugün Başur'da kirli bir savaş yürütülüyor. Kimyasal silahlarla yüzyıllık bir soykırım yapmak istiyorlar. Rojava'da yine insanlık dışı saldırılar yapılıyor. Kuzey Kurdistan'da özel savaş politikalarıyla gençler başta olmak üzere halka saldırıyorlar. Bu saldırılar için elinden gelen her şeyi yapıyorlar. Gençleri yanlışa, işsizliğe sürüklüyorlar" dedi. 
 
FUHUŞ VE UYUŞTURUCU
 
Gençlerin örgütlenmemesi için her türlü yolun denendiğini ifade eden Dağ, "Gençler eğitimlerini tamamlamak istediklerinde başlarını koyacakları evleri yok. Yaşamlarını idame edemiyorlar. Ne de ekonomik alanda gençlere bir destek veriliyor. Üniversiteyi bitiren gençler işsiz kalıyor. Bir işte çalışanlar da açlıkla mücadele ediyor. AKP-MHP gençleri ölüme, açlığa, yoksulluğa sürüklüyor" dedi. 
 
Kurdistan'da uyuşturucu ve fuhuşun arttığına dikkati çeken Dağ, "Bu AKP-MHP ittifakının gençleri gerçeklerden, varlığından uzak tutma politikasıdır. AKP-MHP'nin saldırıları sınır tanımıyor. Hukuk ve adaleti Kürtler için yok ediyorlar. Emine Şenyaşar 643 gündür adalet talebiyle burada direniyor. Çocukları AKP-MHP'ye destek vermedikleri için ailesinden 3 kişi katledildi. Katilleri ise halen Riha sokaklarında geziyor. HDP gençliğine dönük saldırıları görünce adalet ve hukukun olmadığını daha net görebiliyoruz. Bunu da özel savaş politikalarıyla yapıyorlar" şeklinde konuştu. 
 
ROJAVA'YA DÖNÜK SALDIRILAR
 
Dağ, konuşmasında Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye dönük saldırılarını da değerlendirdi. Dağ, şunları söyledi: "Kürt gençleri Rojava Devrimini gerçekleştirmek için tarihi bir direniş sergiledi. AKP-MHP, Rojava Devrimine tahammül edemiyor, çünkü Rojava devrimi kadınların, gençlerin, insanlığın devrimidir. Ortadoğu'nun aydınlanmasıdır. Bütün dünya bugün Rojava'da yaşam bulan demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigmayı esas alıyor. Saldırılar da bu nedenle sadece Kürt topraklarına değildir ve bu paradigmayadır. Saldırılar gençlerin büyük bedeller verdiği bu kazanımlaradır. Kürtlerin mücadelesi, gençlerin mücadelesi oldukça ne bu özel savaş politikaları kazanacak ne de faşizm ve kapitalist modernite kazanacaktır. AKP-MHP tüm imkanlarıyla Kürt gençlerine saldırıyor. Ama unuttuğu bir şey var ki bu mücadele 3 genç ile başladı."
 
TECRİDE TEPKİ  
 
Dağ, son olarak PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride tepki gösterdi. Dağ, şöyle devam etti: "Umut ediyoruz ki bu konferanstan sonra mücadeleyi büyüterek sokaklara çıkacağız ve yakın zamanda AKP-MHP iktidarına gereken cevabı vereceğiz. Gençlerin nasıl bir yaşam istediğini, gençlerin zulmü, faşizmi, özel savaş politikalarını kabul etmediğinin cevabını vereceğiz. Gençler bugün tecridi kabul etmiyor, Kürt halkının iradesinin yok sayılmasını kabul etmiyor. Gençler, Kürt Halk Önderi'nin yok sayılmasını kabul etmiyor. Genç başladık, genç kazanacağız."
 
Dağ'ın konuşmasının ardından konferans basına kapalı devam etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum