Reklam
Reklam

HDP Şanlıurfa İl Örgütü: ''Kayyum gidecek biz kalacağız''

HDP Şanlıurfa İl Örgütü Suruç belediyesine kayyum atanmasının yıldönümünde Suruç ilçe binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi

HDP Şanlıurfa İl Örgütü: ''Kayyum gidecek biz kalacağız''

HDP Şanlıurfa İl Örgütü Suruç belediyesine kayyum atanmasının yıldönümünde Suruç ilçe binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi

HDP Şanlıurfa İl Örgütü: ''Kayyum gidecek biz kalacağız''
15 Kasım 2022 - 18:32
Reklam

HDP Şanlıurfa İl Örgütü tarafından Suruç belediyesine kayyum atanmasının yıldönümünde Suruç ilçe binası önünde düzenlenen basın açıklamasını Suruç eski belediye eş başkanı Abdullah Polat okudu. Polat, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

 

Bilindiği üzere Türkiye ve Kürdistan coğrafyasındaki en örgütlü ve direngen güç olan Kürt siyasi hareketi 7 Haziran 2015 Genel seçimlerinde Erdoğan’ın tekçi hükümetini alaşağı etmiş ve kendisine hayal edemeyeceği bir yenilgiyi tattırmıştı. ‘’Seni Başkan Yaptırmayacağız’’ söylemi hayat bulmuş ve ortaya çıkan sonuç faşist cephede beyhude çırpınışlara sebep olmuştu. 
Bunun üzerine HDP’nin güçlenmesini durdurmak, HDP’nin toplumda bulduğu karşılığı engellemek için Çöktürme Planı devreye konuldu ve 1. Kayyum darbe döneminin startı verildi.
2016-2017’de Halk iradesine ilk müdahale yapılarak belediyelerimize kayyım atandı. Yapılan seçimlerde Meclis'e en güçlü şekilde tekrar geldik ve barış ve demokrasi çağrılarını yaptık. Aynı zamanda kayyım atanan bütün belediyelerimizi geri aldık. Kayyımları kralları kıskandıran  makam odalarından çıkararak ait oldukları yere, Saray'ın bahçesine gönderdik.
2019 Mart seçimlerinde HDP’nin kayyım atanan bütün belediyeleri kazanacağını gören Recep Tayyip Erdoğan, “Eğer o belediyeleri kazanırlarsa hiç beklemeden yeniden kayyım atayacağız demişti. HDP’nin büyük bir irade koymasıyla beraber İstanbul seçimlerinde bütün muhalefet AKP’ye bir yenilgi daha tattırdılar. 
31 Mart yerel seçimlerinde HDP; 3 büyükşehir, 5 il, 45 ilçe ve 12 belde belediyesi olmak üzere toplamda 65 belediye kazandı. 1230 belediye meclis üyesi ve 101 il genel meclis üyesi HDP listelerinden seçildi. Seçimlerden 4,5 ay kadar sonra, 19 Ağustos 2019'da Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine aynı anda kayyım atanarak "2.Kayyım Süreci" başladı. Bu süreçte Iğdır, Batman, Siirt ve Hakkari il belediyelerine de kayyum atandı.
Kayyım atamalarından önce Eşbaşkanlarımıza aracılar eliyle milyonlarca lira teklif edildi ve tek şey söylendi, 'Ya partinden istifa edip başka partilere geçin ya da bağımsız kalın'. Yapmayan belediye Eş başkanlarımızın yerine ertesi gün kayyım atadılar
Diyarbakır’da Bismil, Eğil, Ergani, Hazro, Kayapınar, Kocaköy, Kulp, Lice, Silvan, Sur, Yenişehir ilçelerine, Urfa’da Suruç ilçesine, Mardin’de Derik, Nusaybin, Kızıltepe, Mazıdağı ve Savur ilçelerine, Van’da Başkale, Erciş, İpekyolu, Muradiye, Özalp ve Saray ilçelerine, Ağrı’da Diyadin ilçesine, Muş’ta Bulanık ve Varto ilçelerine, Bitlis’te Güroymak ilçesine, Siirt’te Baykan ve Kurtalan ilçelerine, Şırnak’ta İdil ve Cizre ilçelerine, Hakkari’de ise Yüksekova ilçesine kayyum atandı.
Bir yandan Halka güvenlik temelli kayyum ataması yapıldığı hikayesi anlatılırken diğer yandan Kayyum atamalarının ardından şehirlerdeki tüm demokratik etkinlik ve eylemler yasaklandı. kapalı ve açık yer toplantısı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, çadır kurma, stand açma, oturma eylemi, şenlik, konser, bildiri dağıtma ve benzeri her tür etkinlik 5 yıla varan sürelerle yasaklandı.     Ne yazık ki HDP’li seçmenin iradesine yapılan darbeye diğer muhalefet partileri tarafından yeterince karşı durulmadı. Bundan cesaret alan Erdoğan ve küçük ortağı bazı muhalif belediyelere kayyum atamaya başladı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesine kayyum tehdidinde bulundu. 
Yolsuzluktan hapis cezası alan AKP ‘li Şırnak / Uludere ve Hilal belediye başkanlarının görevlerine devam ediyor olmaları AKP’nin belediyecilik anlayışının somut göstergesidir. 
Son olarak halkımızın bilmesini isteriz ki ; 
Yerine kayyum atanan ve zindanlara atılan belediye Eş başkanlarımızın hiçbiri hakkında yolsuzluk vb. bir suç isnadı olmayıp tamamı siyasi gerekçelerle cezaevlerinde rehin tutulmaktadırlar. Eş başkanlarımız halkımızın bizlere verdiği bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışmış ve halkın onurunu yere düşürmemişlerdir. Bundan sonrada bu onurlu mücadeleyi büyüterek sürdüreceğimize ve her türlü zorluk karşısında, başımızı eğmek isteyenlere karşı bir adım dahi geri adım atmayacağımıza söz veriyoruz.
Kayyum Gidecek Biz KALACAĞIZ!
Dün Vardık Yarın Da VAROLACAĞIZ! 

YORUMLAR

  • 0 Yorum