Reklam
Reklam

İyilik Bulaşıcıdır: 'İyilik eli uzatıyor'

Toplumsal meselelere duyarlılık ile ihtiyaç sahibi insanlara yönelik destekleyici hizmetler kapsamında yola çıkan İyilik Bulaşıcıdır Hareketi deprem bölgelerin de büyük bir dayanışma sağlıyor.

İyilik Bulaşıcıdır: 'İyilik eli uzatıyor'

Toplumsal meselelere duyarlılık ile ihtiyaç sahibi insanlara yönelik destekleyici hizmetler kapsamında yola çıkan İyilik Bulaşıcıdır Hareketi deprem bölgelerin de büyük bir dayanışma sağlıyor.

İyilik Bulaşıcıdır: 'İyilik eli uzatıyor'
09 Şubat 2023 - 20:27
Reklam

Bölgeye ulaşıp enkaz kaldırma çalışmalarında kullanılmaya başlanan iş makineleri ile personel, 24 saat esasına göre çift vardiya hizmet veriyor ve deprem yaraları tamamen sarılana kadar bölgede ulaştıkları her yere destek veriyor.

Kurucusu Harun Ceylan Bey, aslen şanlı şehir Urfa’lı ve aynı zamanda tüm ömrünü ülkenin bekası ve refahı için adamış doğu ve güneydoğu ailesi Karahan Aşireti ailesinden. Elinde hayata ve yaşama dair nice imkanlar bulunurken onlar kendini ihtiyaç sahipleri, düşkün, dul, yetim ve dezavantajlı canlara yönelik hizmet etmeye adamışlar.

Özelliklede Deprem bölgesinde göçük altında kalan ve tüm ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik olağanüstü bir organizasyon ile yardım ve destek verdiklerine şahidiz… Aynı anda Deprem yaşanan tüm illerde eş zamanlı hareket ederek, giyim, gıda, sarf malzemeleri, sağlık ve tıbbi ilaç yardımın da bulunuyorlar. Hem de tüm aileleri ile birlikte…

Canla başla mücadele
İyilik bulaşıcıdır hareketi,, Kahramanmaraş’ın yanı sıra Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya ve Adıyaman’da da hem arama kurtarma hem de hasar tespit ve sosyal destek hizmetlerini canla başla sürdürüyor. Destek Hizmetleri, 100’e yakın personel ile 20 araç ve iş makinesi ile Adıyaman ve Hatay’daki çalışmalara destek veriyor. Derneğe bağlı 3 arama kurtarma aracı ve 15 personelle Hatay ve Adıyaman da enkaz yığınları arasında canlılara ulaşmaya çalışırken, aynı bölgede giyecek, gıda ve sarf malzemeleri dağıtımı yapıyor.
İyilik bulaşıcıdır hareketi kadın kolları da sahada 
Bu hareketin kadınlar grubu da, kitap ve kıyafet ihtiyacı olan kız öğrencilerimize yönelik çalışmalar sürdürüyorlar. Onore etmek için kadınlardan sorumlu başkan iletişim uzmanı Türkan Ceylan ve Hacer hanım dan isimler istendi ama, ‘bizi ve iyiliklerimizi Mevla biliyor ki, bu da bize zaten en büyük onurdur’ cevabını verdi. İsmiyle müsemma bir davranış gösterildi. Gerçekten iyilik bulaşıcıymış…

Tüm bu gönüllü hizmetler nedeniyle,

İyilik Bulaşıcıdır Hareketi’nin Gönüllü erleri; 
Başkan Harun Ceylan (Adana) olmak üzere,
Yunus Korkular (İstanbul)
Murat Polat (Adana)
Barış Osma (İsviçre) 
Veysi Gül (Adana)
İsmail Karademir (Ankara)
Mehmet Sıddık Kars (İstanbul)
İsmail Alemdar (Konya)
Av. Muharrem Balcı (İstanbul)
Türkan Ceylan (Adana)
Berrak Çüles (İstanbul)
Dr. İbrahim Fatih Doğan (Erzurum)
Ramazan Yıldırım (Adana) ve 
Bayram Zeyrek (İstanbul)’i takdir ediyor ve iyiliklerinin devamını diliyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum